jordnötskladdkaka i repris...
I förrgår slängde jag ihop denna kaloribomb som jag
visade tidigare. För er som skulle vilja trösta er med
en av de godaste kakorna som jag smakat i höst så
kommer receptet här...
Ingredienser:
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning (78 g) kolafyllda chokladbitar t ex Center från Cloetta
Topping:
200 g choklad
2 dl salta jordnötter.
Gör såhär:
Smörj en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ihop socker och ägg lätt. Blanda ihop mjöl och kakao och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner Centerbitarna i smeten och grädda i mitten av ugnen 200 grader i cirka 12 minuter. Låt den svalna och lossa sedan kanten.
Smält chokladen till toppingen försiktigt i ett vattenbad. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen!
/Ulrika
TACK!!
Den ser farligt god ut och nu när jag fått receptet måste den provas till helgen!
kram