salami- och brieostpaj...

 
Förra söndagens middag blev en salami-och brieostpaj
och idag blir det minsann en repris. Inspirationen till
pajen kommer från Anna som har mycket annat gott i
sitt skafferi för att lyxa till vardagen lite extra...



Pajskal:
125 gr margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning:
pepparsalami/pepperoni
250 gr brieost
1 paprika/2 tomater
4 ägg
1 dl mjölk
salt


Gör så här:
Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform och "picka" degen med en gaffel och ställ in i kylen i 15-30 min. Skär häften av brieosten i mindre bitar. Hacka tomaterna och salamin i mindre bitar. Blanda äggen, mjölken och kryddorna. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader. Lägg i salami, tomater och den hackade brieosten i pajskalet och häll över äggstanningen. Skär sedan resten av brieosten i skivor som du lägger uppepå pajen. In i ugnen på 200 grader till 30-40 min. Servera med en god sallad!

Smaklig måltid!



/Ulrika

Kommentarer
Postat av: Anna

Mysig blogg:)

2010-08-17 @ 11:40:52
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0