valnötsbröd...
Detta fantastiskt goda bröd har jag bakat under dagen, jag använde mej av vetemjöl med fullkorn istället för vanligt...
Bild: recept.nu
1 liter vatten
2 pkt torrjäst
1,5 kg mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja
valnötter
Bild: recept.nu
1 liter vatten
2 pkt torrjäst
1,5 kg mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja
valnötter
Värm vattnet till 37 grader och lös upp torrjästen. Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt med duk i cirka 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till bullar som får jäsa igen i ca 30 minuter på smorda plåtar under duk. Sätt ugnen på 225 grader efter halva jästiden. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk
Receptet kommer från recept.nu
/Björken
Kommentarer
Postat av: Ann-Louise
Gott, älskar valnötter!
Klart du ska till New York! Åk om du kan, som sagt man kan hitta bra priser!
Trackback