smarrigt i pastell...

 
I brist på annat lägger jag ut ett smarrigt recept som jag hittade i svenskan för någon vecka sedan. Har själv en fikadejt med en av kollegorna med familj denna söndag men får nog nöja mig med någon läskande dryck ;)


Lime- och kokostårta

8-10 personer

Tårtbotten
4 ägg delade i gulor och vitor
250 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
2 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Limecurd
6 ekologiska lime
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor
100 g smör

Cream cheeseglasyr
250 g rumstemererad creme cheese
125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
80 g rostade kokosflingor

Till formen
Smält smör och ströbröd



Gör så här

Börja med tårtbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, ca 20 cm i diameter.

Vispa äggvitorna styva. Vispa i en annan skål smör och socker fluffigt och tillsätt sedan äggulorna en i taget samt gräddfilen.

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i äggsmeten. Vänd i äggvitorna.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt svalna något innan kakan tas ur formen. Låt sedan kakan svalna helt.

Gör limecurden. Blanda limeskal och saft med sockret i en kastrull och sjud tills sockret har löst sig. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.

Vispa ihop ägg och äggulor och vispa ner i limeblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Det får absolut inte koka, då blir det äggröra. Klicka ner smöret lite i taget och rör tills det tjocknar. Låt svalna.

Glasyr. Vispa ihop creme cheese, smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med elvisp.

Skär kakan i tre delar. Bred ett tunt lager creme cheese-glasyr och ett tjockare lager limecurd på varje botten och lägg ihop tårtan.

Bred ut creme cheese-glasyren över hela tårtan. Börja på toppen av kakan och bred ut över kanterna. Tryck fast kokosflagor över hela tårtan. Kyl tårtan minst en timme innan servering.


Lycka till!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0