höstkryssning...


Tallinn är Estlands huvudstad och sägs vara ett idealiskt resmål om du vill kombinera den moderna världens bekvämligheter, livligt nattliv och härliga äventyr med en rik kulturscen, historiska miljöer och få ut det mesta av din resa.


Efter många om och men kunde äntligen en kryssning till hösten bokas in. Det kommer bli jag, min mamma och en av mina två systrar som i slutet på september flyger ner till Stockholm för att sedan kliva på ett av Östersjöfartygen till Tallin. Det har varit minst sagt bökigt att få ihop allt när kryssningen löper över både vardag och helg och tyvärr slutade med att min ena syster inte kunna komma med men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen :) Längtar efter att få kryssa, äta och dricka gott, strosa och gå på spa med min familj :)

För mig och R väntar ju dessutom mest troligt en resa i november-december som blir pricken över i:t för detta 2011 :) Den resan är dock inte bokad då vi inte är säkra på vart vi vill åka än, men får väl överlåta bestämmanderätten till födelsedagsbarnet :) Har dock suktat efter Barcelona under en längre tid, men jag är även superdupersugen på en tripp till New York även om tanken var att vi skulle åka till staterna till våren. Vi får helt enkelt se vart vi hamnar :) I-landsproblem utan dess like! ;)

 
/U


smarrig marängtårta med chokladtryffel...


Fick ett snabbt middagsbesök av min syster och hennes man idag som var på väg hemmåt efter en tripp söderöver. Blev en skaldjurspaj till middag och till efterrätt en marängtårta. Var inte direkt någon fröjd att titta på tårtan så därför har jag lånat en bild från nätet. Som ett litet tack för maten och som ett grattis i förskott fick jag mig en flaska gott som ska korkas så fort jag får möjlighet, måste bara dricka upp den flaka jag håller på med nu :)


Ingredienser
8 portioner

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller,
5 dl färska
hallon
färska jordgubbar, hallon, körsbär, vinbär


Gör så här:

Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Stelnar lätt och kan därför med fördel tas fram efter 1-2 timmar för att hinna mjukna innan den ska bres över alternativt värmas snabbt eller späs ut med lite till grädde.
Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden. Då min lilla tårta misslyckades en aning föreslår jag att grädden vispas ordentligt eftersom hallonen innehåller vätska som gör grädden lösare i sin konsistens.
Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Toppa tårtan med jordgubbar, hallon, körbär eller vinbär.


/U


klassiska stövlar från viking...

 
Riktiga stövlar a´la Viking. Nu är jag redo för hösten och dess aktiviteter...

Det har klickats hem både det ena med det tredje senaste tiden och nu senast fick jag hem mina nya stövlar. Kanske inte är världens bästa färg på ett par stövlar men det struntar jag i. Dessa kommer jag använda vid både helgutflykter, bärplockning och eventuell en eller annan dag i skogen med min man. Skor är till för att förbrukas så om dessa har sett sina bästa dar till nästa år får jag väl helt enkelt köpa ett par nya ;)

Nu blir det att krypa upp i soffan med en av mina nya böcker. Är helt slut i både kropp och knopp efter gårdagens prommenix med S i SM-spåret. Helt sjukt mycket backar. Gissa om jag var glad idag när maken sa att jag kunde ta bilen till jobbet istället för att cykla. Total lycka! :D


/U


1 månad som gifta...


En av förstoringarna är denna som jag bara älskar. Det blev så himla bra med bron i bakgrunden. Precis som jag föreställt mig :)


Idag kan min man och jag stoltsera med att vi varit gifta i en hel månad. Tiden springer verkligen iväg känns det som men man få försöka ta tillvara på den än mer.

Bilderna från vår fotograf har kommit och vad kan man säga, har hittat en hel del fint och faktiskt redan skickat iväg för förstoringar :) Är dessutom i full fart med att tillverka en fotobok och tackkort. Så himla kul :)


/U

alla mina tankar till Norge idag...



Har suttit framför nyhetsmorgon sedan jag vaknade och kan liksom inte greppa att man helt och hållet saknar empati för andra människor. Att det finns så sjuka människor i världen är för mig ett stort frågetecken...

Idag finns det verkligen inga ord som jag läste i en annan blogg denna morgon...


/U


brudens outfit...


Blev verkligen supernöjd med hela min outfit och framförallt håret. Under klänningen fanns vit spets blandat med svarta detaljer...


Min brudklänning köpte jag från Högtidskläder här i Umeå. Har verkligen varit superservice från dem. Var för utprovning någon gång i januari och hittade då rätt direkt även om jag hade haft en helt annan klänning i huvudet med skira spetsar. För att inte känna mig som alla andra togs alla attiralje som fanns på klänningen bort och syddes sedan in. Sydde en liten bolero bara lite apropå och köpte sedan ett svart sidenband för att göra den till min egen och jag måste säga att jag var riktigt nöjd. På bröllopsdagen lade jag till några extra svarta detaljer förutom sidenbandet i midjan, såsom örhängen, skor och väska :)

Utöver själva outfiten gjorde jag fransförlängning och nagelförlängning några dagar innan bröllopet och fransarna är nog något jag definitvt kommer satsa på att göra lite då och då. Tjejen som sminkade använde inte ens mascara under sminkningen, de ni! Eftersom att jag inte är en person som sminkar mig speciellt ofta passar det utmärkt att bara sätta på mig en fuktkräm och sedan vara ready to go utan några större bekymmer, fransarna gör verkligen underverk!

Förutom detta gjorde jag dessutom en hårförlängning några veckor innan och överlät dessutom att få både brudfrisyr och brudmake fixat av någon annan på den stora dagen. Riktig lyx om jag får säga det själv :)


/U

bröllopsvädret...


Regnet fullkomligt öste ner vid sidan om oss där vi fotograferades...


Bröllopsinläggen fortsätter men det finns såklart massor att skriva om. Hade under veckan för bröllopet haft stenkoll på väderprognoserna och dom flesta pekade på växlande molnlighet men så dagen innan var det regn på alla vädersajter och man kan väl säga att slutresultatet blev en liten blandning av alla prognoser som jag sett. Under vår bröllopsdag fick vi utstå alla typer av väder förutom snö och åska? då förstås...

På morgonen när vi vaknade hängde tunga regnmoln över Kalix men eftersom vädret är någonting man inte kan styra över kändes det helt okej. Och om det var det värsta som kunde hända oss under den stora dagen och i våra liv känner jag mig så tacksam för det väder som var :) Vi har ju redan genomgått våra sju svåra år, so bring it on ;P

Under första delen av bröllopsfotograferingen var det uppehåll och nästan så att solen ville spricka igenom men sen kom dom där stora svarta molnen som ett brev på posten. Vi sökte skydd i bilarna och bad om uppehåll på plats nummer två av fotograferingen medan regnet fullkomligt vräkte ner. Vi beslutade då att skippa plats nummer tre men vi får väl ta det i framtiden Ida? ;)

Som tur var slutade det regna efter en stund och vi kunde ta lite fler bilder innan det var dags att förbereda sig på att vigas och efter den blev det bara bättre och bättre och vår dag slutade med en strålande sol i både hjärtat och sinnet :)


/U

två favoriter...


Första plats för fotograferingen skedde vid Filipsborgs Herrgård som ligger intill älven. Här hade vi tänkt ha vår bröllopsfest från början men med det ostadiga väder som Sverige kan bjuda på valde vi en lokal där våra gäster rymdes istället (även om det blev knappt) för att slippa blöta skor och myggbett ;)


För er som inte har en prenumeration på mina inlägg via RSS eller Bloglovin tänkte jag bara meddela att flera bröllopsinlägg har publicerats längre tillbaka i historiken för att få allt i en följd, kunde inte med mig att allt kommer i oordning ;)

Fick med mig lite bilder från S efter måndagens promenad i Gammliaskogen och har nu hittat två nya favoriter :) Väntar med stor spänning på bilderna från fotografen nu. Så himla kul att se tillbaka på den största dagen i våra liv hittills :)


/U

brudgummens outfit...


Min fina man i sin nya kostym.
Skjorta, väst, kravatt och snusnäsduk i vitt hyrde vi från samma ställe som sålde och sydde om min brudklänning...


Så var det ny vecka och vi är redan inne på tisdag. Var lite busig i förmiddags och åkte till frisören och både lossade hårförlängningen och klippte mig rätt ordentligt utan att förvarna min man, så vi får se hur reaktionen där hemma blir när jag kommer hem *hihi*

Snart har vi "alla" bilder hemma hos oss och då kan jag äntligen få fortsätta med lite bröllopspyssel. Måste säga att jag saknar att sitta och drömma och fantisera om allt men slutresultatet blev ju så himla mycket bättre än vad vi hade kunnat drömma om och jag tror knappast att vi hade kunnat göra det bättre.

Visst finns det småsaker som jag önskar att vi sluppit men efter att ha kollat runt är det typ ingen som märkt av dom små tabbarna som blev. Som exempel kan jag nämna att vår soloartist aldrig fick möjlighet att öva med den kantor som kyrkan valde ut så ni kan väl föreställa er vad som hände även om vår solist räddade upp situationen så gott det gick. Denna tabbe som jag tycker var värst var det faktiskt knappt någon som ens lade märkte till så det känns ju super! :D


/U

cyprus by day...

   
Det som talar för en ny resa till Cypern någon gång är att det i huvudsak är rent och snyggt överallt. Att det dessutom serveras mängder av tzatziki och halloumi gör inte saken värre...


God morgon på er! Är en rikitig segis idag och trots att jag hade medvind till jobbet idag gick det riktigt tungt och slog nog rekord i maxtid till jobbet :D Vet inte om det är det lite smårisiga vädret det beror på eller om det är något annat. R längtar mest tillbaka till sol och värme för det har verkligen skett ett väderomslag här uppe den senaste veckan och det känns som att det börjar närma sig höst men desto lättare känns det att sitta inne på ett kontor hela dagarna :)

Min inspiration till att fota var inte på topp under vår utlandsvistelsen så därav blev det inte så jättemycket av den varan. Det blev däremot mycket träning utan att det var planerat då hotellet vi bodde på hade den typen av faciliteter. Körde Aquapower varje dag och måste säga att det var ett ganska trevligt break i solningen :)

Idag fortsätter mitt nya liv som jag skrev på ansiktsboken under gårdagen så efter ett dagsverke blir det att snabbt ta sig hem för en lätt middag och sedan iväg för lite utomhusträning så till vida att regnet håller upp :)


/U


dagens morgonpromenad...

  
Regnet har fullkomligt öst ner hela natten så det var ordentligt blött på dagens morgon- promenad så det var tur att både jacka och långbyxor hade åkt på...


Det har gått lite segt med mina långpromenader efter semestern men det tar sig. Känns som allt jag hade byggt upp innan semestern har förfallit men nu är det bara börja om på ny kula, skulle vara kul om jag lyckades så pass att jag kommit igång och springa ordentligt innan snön ligger på backen.

Träffade på en gammal kollega från verket ute på ön där dom bor så det blev en promenad blandat med både nytta och nöje :) Ska snart åka och handla lite, vår lilla utflykt blir flyttad till morgondagen så då tänkte jag passa på och baka dom där bullarna jag surrat om. Måste snabba på lite för ikväll blir det mest troligt middag och bio :) Vad hittar ni på en dag som denna?


/U

får det lov att vara en liten?



 


Blev hela sex valpar i Ställas kull och dom små liven hade redan hunnit bli åtta veckor när vi väl kunde åka och besöka dom. Dom är bara för söta :)


God förmiddag lördag! Blev en lång och härlig sovmorgon denna lördag och ska nu ta och gå ut med vår lilla ögonsten.

Under vår lilla vistelse i norr hann vi förbi och kika på dessa små sötingar hos J, F och E. Dom är allt bra söta när dom är såhär små men dom kräver mycket tid. Dessutom krävs det att man är ganska nöjd med sin tillvaro för dit du åker dit åker också din hund vilket också är den största nackdelen för mig som tycker om att resa. Som tur är har vi svärfar som mer än gärna tar hand om våran bebis även om det skulle vara super med en hundvaktare här i stan så man inte alltid måste köra dom där 40 milen enkel resa för att kunna åka iväg någonstans bara över helgen. Som tur är väger fördelarna upp men just nu passar det inte riktigt med någon mer hund även om det börjar bli dags snart eftersom Falcon snart är hela sex år gammal, vårt lillhjärta ♥


/U 

fredagsmys...

  
Blev en Allstar plate med miniburgers, smarriga chicken wings, möra baby back ribs och massor av nachos med alltifrån salsa, smältost och gucce *gott gott* Förstår ni mitt sug efter en ordentlig kamera förresten? ;)


Finally friday eller vad är det man brukar säga? ;) Så var denna första arbetsvecka avklarad i alla fall och det har ju gått riktigt bra dessa två första dag. Har varit superinspirerad i mitt nya projekt att tiden nästan var för kort idag. Bäst att smida medan järnen är varma, eller hur!? :)

Förutom att spendera gårdagen till att gå igenom alla mail hann jag även boka en liten tjänsteresa ner till Öret i mitten av augusti. Synd bara att vi ska flyga dit på morgonen och sen åker hem samma kväll. Har ju sett att det finns en del spännande butiker i den stan via en av mina favoritbloggar, men kommer knappt få se dagens ljus med tanke på den dagordning som är satt :S

Helgen ligger i alla fall fri men vi har surrat om lite bio med tillhörande middag och en liten picknick om vädret tillåter men vi får se. Middag på stan fick vi ju som bekant tidigare i veckan vid vår lilla tripp in till stan, men är supersugen på att kolla in en tapasrestaurang som alltid varit fullsatt hittills fast vi kanske spar på den upplevelsen och satsar på någon av båtarna som ligger längs umeälven sommartid...


/U

en tjejklassiker...

 
En trött Ullis efter ett zumbapass inne i stan...


God morgon fredag! Ska strax bege mig iväg till jobbet och min andra dag efter semester men ville bara kika in här lite snabbt :) Känner att jag gjorde att bra val när jag valde att avsluta min semester mitt i veckan och inte behöva kämpa mig igenom första veckan efter semestern, så ikväll blir det fredagsmys ;)

Gårdagens zumbapass var i alla fall superroligt, men jag vet inte riktigt om det här med att skaka rumpan är min grej men nu ska jag och S köra gympa på måndagar och zumba på torsdagar till dess att passen utomhus avslutas :) Min målsättning är i alla fall att komma igång med två gruppass i veckan och kanske ett ordentligt konditionspass för att komma igång med löpträningen så det hade ju varit riktigt bra :) Har ju ganska höga målsättningar och om tjejmilen går bra har jag dessutom funderat på att ge mig i kast med tjejklassikern. Känns verkligen som att det är något man bör ha gjort innan man dör men hey, jag är ju ung, med det beror som sagt helt på hur jag lyckas i övrigt :D

En tjejklassiker består av fyra olika lopp. På skidor i form av Kristinaloppet, TjejVasan eller KortVasan. På sadeln runt Tjejvättern. I vattnet genom Vansbro Tjejsim och till sist en springtur i Lidingö Tjejlopp, enkelt va!? ;)


/U

första arbetsdagen som fru...



Blekte faktiskt mina tänder innan bröllopet med produkter från simplesmile och jag är så himla glad för det. Gjorde inte det minsta ont, men å andra sidan beställde jag ett kit för de med känsliga tandhalsar (för man vet ju aldrig) så det kanske var det som gjorde det?! ;) Nu kan man i alla fall äntligen le ordentligt utan att behöva oroa sig för gula tänder :)


Då var första arbetsdagen som fru avklarad och är precis hemkommen efter min färd på cykeln. Blir att kasta i sig något snabbt idag innan jag ska iväg och zumba lite på IKSUs utomhuspass inne i stan. Jag som fick testa zumba på min möhippa var inte sen att hänga på då sötaste S frågade mig häromveckan. Däremot bangade jag ur på Afron, men nu minsann. Nu är ekorrhjulet igång och jag mår bättre än på länge även om det var lite ångestladdat vid sängdags igårkväll. Detta år är verkligen mitt år (och Rs år såklart också) och nu kan det bara bli bättre :)


/U

bröllopsfesten...


  
  

God morgon onsdag! Känns lite dagvilt här men imorgon är det dags att återgå till vardagen med jobb och förbättrade rutiner där både hälsa och hushåll ingår. Har redan hunnit städa det fläckfritt här hemma och sitter nu och funderar på den där bulldegen men tror att jag saknar lite ingredienser. Fick sovmorgon och slapp morgonpromenaden denna dag *skönt*. Har dock tänkt mig en riktig långis ikväll då temperaturen och luften är riktigt behaglig efter både regn och åska igår och inatt.

Tänkte att jag skulle bjuda på några bilder från festen också som hölls på Grytnäs Herrgård i Kalix. Kan tyckas tråkigt att jag inte lägger ut bilder på våra gäster men anser mig inte ha rätten till det även om det antagligen skulle vara okej för flera stycken, men här är ett litet smakprov och jag är verkligen supernöjd med hela våran dag med allt från mat och dryckt till spex, tal och dans :)


/U

strandhäng...

  
Några timmars strandhäng på Fläse havsbad gjorde verkligen susen. Jag älskar att inte vara hemma!! Observera att det är mannens håriga ben på bilden ovan och inte mina ;)


Det var en smått blåsig dag på stranden tidigare i veckan när vi åkte ut till havsbadet men det var verkligen superhärligt tills en av damerna som låg nedanför oss började surra om sitt ormbett med en annan dam :/

Har lite svårt för ormar och med vetskapen om att någon blivit ormbiten blev dagen på stranden lite kortare i kombination med en rastlös man :) Efter knappt tre timmar packade vi därför ihop och åkte hemåt för att göra ett snabbt pitstop för årets andra mjukglass och mös sedan på hemma resten av dagen.

Hoppas på att vädret ska visa sig från sin bästa sida resten av sommaren så man kan ta sig ett och annat dopp kvällstid och dessutom få någon till dag på stranden innan denna sommar är förbi. Ska nog passa på att baka lite bullar dels till bjudfika men det finns väl knappast bättre "strandmat" än saft, bullar och frukt!? :)


/U

i want...


Fiiiin blus helt i min smak från Lindex som passar perfekt både till vardags och till fest...

En MacBook Air eller Pro som jag är helt såld på men som jag inte vet om jag är beredd att lägga ner 15 lax på...

Väska från Lilly of Sweden som jag behöver då min nuvarande väska börjar ha sett sina bästa dagar...


En Canon 550D som jag hade tänkt investera i till bröllopet men som fick vänta lite på sig med en "skenande" budget ;)


Inte länge kvar till min födelsedag nu och listan på alla saker jag vill ha är lååång. Misstänker dock att jag får investera i de flesta saker själv eftersom att det inte är direkt billiga saker men drömma får man alltid göra :) Känns lite småfattigt såhär efter bröllopet men jag smider redan planer på hur vi ska spendera våra pengar det kommande året vilket gör min make smått frustrerad ;)

Hade tänkt mig en tur på stan under gårdagen för att investra i några mycket viktiga saker men det får bli idag istället :) Sedan är det bara vänta ut vår löning om två veckor så jag kan stilla min abstinens ytterligare för ni ska inte tro att dessa objekt här ovan är det enda jag önskar mig ;) Mycket vill ha mer som man brukar säga...


/U

på kyrktrappen...


  
Hade ju som sagt tänkt publicera inläggen från vår stora dag allt eftersom hur dagen såg ut men har haft det ganska jobbigt med att inte publicera något så nu skiter jag i det även om dom inte kommer i rätt ordning. Får väl ändra publiceringsdatumet senare i värsta fall ;)


Även om vi inte fått bilder från alla än kan jag stoltsera med över 500 bilder av bara några få personer. Kommer nog lyckats fylla både ett och annat album och dessutom någon eller några ramar här hemma.

Investerade i x antal ramar vid vårt senaste besök till IKEA under förra veckan. Den resekassa som inte gick åt under resan till Cypern gick nästan åt men jag tänkte att min man skulle bli glad om det blev över lite ;) Hur som helst, tur att man kan handla med euro på IKEA i HaparandaTornio, allt känns dessutom så mycket billigare ;)


/U


vigseln...


   
Kyssen intogs först efter vigselakten och på väg ut ur kyrkan, någon som varit med om det förr?


Redan kvart i tre stod vi redo uppe på kyrkbacken för att gå in i kyrkan. Fick totalt hjärnsläpp när vi kom till kyrkan och fick skicka in vår fotograf, då jag inte ville att någon skulle se oss innan, för att ta reda på hur det nu går till egentligen ;) Vårt vigselsamtal var mer lugnande än informativt nu när jag ser tillbaka på det och hade nog velat ha ett litet informationsblad som det kontrollfreak jag är :)

Väl inne i kyrkan hade alla våra gäster fått vigselprogram för att de lätt skulle kunna följa med under vigseln och en rispåse till senare. Dessa delade min syster och hennes man ut som jag skrivit om tidigare.

Väl inne i kyrkan var jag dödsallvarlig och sjukt nervös (vilket är mycket tydligt när man tittar på många av bilder) och fick ta djupa andetag flera gånger om för att lugna mig själv :) Lyckades hålla mig lugn, trots att det brast för R under våra löften, men efter utgångsmarschen ute i vapenhuset joinade jag honom i glädjetårar och där ett tag visste jag inte om jag skrattade eller grät. Ett stort känslosvall med andra ord...


/U


förberedelserna innan bröllopet....


  
 

Sov som en stock
dagen mot vår bröllopsdag vilket antagligen berodde på att dagen började tidigt på torsdagen men en dubbelpromenad, massor av förberedelser i och utanför lokalen, snack med toastmaster och värdpar och till sist lite omtanke för mig själv även om jag dagen innan fått både naglar och fransar förlängda...

                                           -------------------------------------


dagen D vaknade jag strax efter 08.00 med tunga regnmoln hängandes över Kalix. Var så himla trött och slut i kroppen efter föreredelserna dagen innan att jag inte var det minsta nervös då jag vaknade. Har dessutom hela tiden intalat mig själv att jag inte heller köper grisen i säcken precis. Vi har ju trots drygt åtta år på nacken ;)

Strax innan 09.00 blev jag avsläppt av min blivande utanför salongen där jag skulle få min brudmake och min brudfrisyr. Till salongen droppade både min mor och mina två systrar in för att bli stylade to the wedding. Min äldsta syster aka värdinnan hjälpte mig sedan med påklädningen innan R klev in innanför dörrarna för att ta oss till fotograferingen, så himla fin dessutom. På salongen fanns dessutom en av mina käresta vänner med kameran i högsta hugg för att föreviga den fula ankugens förvandling innan vår fotograf för dagen tog över :)

Vi drack bubbel, åt jordgubbar och dessutom fick jag mig så småningom en sallad som jag knappt rörde på grund av nervositeten (vilket jag precis insett att jag måste varit) precis som det ska vara och mellan det att frisyren blivit färdig och jag skulle få på mig hela min outfit...


fortsättning följer...


de sista semesterdagarna...

Tanken med våra sista semesterdagar var ju som jag tidigare skrev om att bila igenom den norra delen av Norge. Tyvärr lyckades vår A/C pajja lagom till sommaren och dessvärre är alla tider hos volvoverkstaden uppbokade till och med mitten av augusti men men, inte så mycket att göra åt den saken. Bye bye tusenlappar säger jag bara, så jäkla tråkig utgift :(

Även om det inte blev någon biltripp känns det dock inte alltför tråkigt då både maken och jag varit rätt slut efter all uppståndelse tidigare. Vi har ju inte direkt legat på latsidan därhemma heller utan stressat runt för att hinna träffa alla så mycket som möjligt så om vi vill ligga på sofflocket de sista dagarna så kommer jag gladeligen göra det utan dåligt samvete :) 

Idag ska vi ta till vara på en av de sista dagarna genom att ta en tripp till havet för lite sol och bad. Bäst att passa på att försöka underhålla den lilla färg vi fick i medelhavet nu när det är så bra väder :) Har hunnit vara ut på långpromenad eller så långt det går att gå med dessa små varelser i solen och nu väntar vi bara på att den sista maskinen med tvätt ska bli färdig så kan vi åka iväg :)


/U

cyprus by night...

   
Sovmorgnar, sol, bad, strosande, shopping, middagar, vin, mys, keo, frozen strawberry daiquiries och lite karaoke skulle nog kunna sammanfatta årets andra semestervecka aka. årets första utlandsresa till Cypern och Aiya Napa.


Årets första resa gick som sagt till Cypern. Även om jag inte kände något speciellt för landet så älskar jag rutinerna och sinnesstämningen som man får när man är utomlands. Det jag dock inte älskar är att det är lika varmt när man kommer hem ;)  

Vi har haft det underbart härligt och valt att prioritera lite annorlunda på denna resa jämfört med hur det brukar vara och mest hängt i solstolen. Har blivit två utflykter under vår lilla resa men med tanke på att landet ser ut i stort sett som Turkiet har vi antagligen inte missat speciellt mycket. Tanken var att vi skulle hyra en beach buggy eller fyrhjuling för att ta oss runt ön men insåg när vi steg in i vår transfer att det rådde vänstertrafik på den lilla ön vilket kändes lite oroande för min man trots att han jobbat som yrkeschaufför under många år så vi tog bussen eller strosade dit vi ville :)

/U

hälsoambitioner...



Lyckades ju inte riktigt gå ner dom där kilona som jag hade tänkt mig till bröllopet men nu när almenackan är fri och all energi verkar vara på tillbakagång har jag tänkt att jag ska ta tag i dom där sista. Jag, mina två systrar och min mor har ju dessutom kommit överens om att springa tjejmilen nästa år. Det krävs dock att allt ska klicka och att jag dessutom inte kan ha mina paniksvackor som jag präglats av det senaste året...

Har en ganska lång historia med viktproblem. Blev normalviktig under gymnasiet någon gång för att sedan gå upp och ner i vikt under flera år. De senaste åren har jag dock lyckats hålla mig på en stabil nivå men med några kilon för mycket. Eftersom att jag redan promenerar en hel del och dessutom cyklar till jobbet i stort sett varje dag tror jag att bara lite förändring i kosten är vad som krävs.

Har kollat lite på LCHF som verkar vara rikigt bra men har inte bestämt mig än, sist jag lyckades gå ner i vikt räknade jag kalorier vilket funkade skitbra och har varit inne på att göra det igen under en lång tid, men vi får se. Har dock lite för dålig karaktär och måste verkligen vara fast besluten om jag ska kunna köra igång med ett viktprojekt men jag har ju lyckats förr :) 

Först av allt står i alla fall ett inköp av en ny våg så jag vet mitt utgångsläge och dessutom ett par bra skor :)


/U

ytterligare en sneak peak...

 


Varje gång jag är in på vår fotografs hemsida hittar jag ytterligare bilder. Vill ju helst vänta tills jag har alla bilder och sortera upp inläggen lite men kunde inte hålla mig denna fredagsmorgon...av det lilla jag sett så är jag så himla nöjd att vi (läs:jag) valde henne som vår fotograf :)

Ska strax promenixa iväg med Falcon och sedan fortsätta med tvättberget som följde med oss efter två veckor på bortaplan men jag ser ljuset i tunneln :)


/U

back in Umeå...

 
Bilfärden söderut består av ständiga landskap med vindkraftverk, nyförpackat hö, ängar fulla av blommor och inte minst havet...
 

På tisdag kväll beslutade vi oss för att åka söderut och hem. Både under vår resa utomlands och efteråt har jobbet gjort att det varit svårt att koppla av för någon av oss med jobbsamtal till höger och vänster för min man. Minns den tid när jag var liten och man absolut inte fick ringa någon före klockan halv tio eller nått under sommarlov och ledigheter, då många är uppe längre på kvällarna och därmed vill sova ut på morgonen. Den "regeln" verkar som bortblåst och hade mer än gärna svarat i Rs telefon och gett människorna som ringer en j***a utskällning då dom dessutom ringer på hans privata mobil. Men det kostar tydligen om man vill ligga på topp... 

De gångna veckorna och vår semester känns som bortblåsta i alla fall med allt ståhej runtikring även om både jag och R fått minnen för livet och är superlyckliga och har varit så under en längre period ♥ men det känns knappt som att vi haft semester. Obligatorisk ledighet vid giftemål borde vara något att diskutera i Almedalen kanske? ;)

Vi får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen för att vi ska känna oss fyllda av energi tills vi går tillbaka till kontoren nästa torsdag. Hoppas på en bra blandning av vila och aktiviteter ;)


/U


10 dagar som gifta...


En liten sneak-peak från bröllopsfotograferingen...


Hej Sverige! Så var vi hemma och back on swedish soil igen efter dryga veckan med sol och bad. Nu väntar lite lugn och ro för att få återhämta sig från vårt fullspäckade schema de senaste veckorna. Jag är helt färdig!!!

Tänkte ta och klargöra för allt så småningom men det är så mycket annat just nu att bloggen får ligga åt sidan lite...vill bara fortsätta leva i min lilla bubblan så länge som det bara går ♥


/Fru U

RSS 2.0