i kyrkan...

 
På väg in i kyrkan fick alla gäster sig ett vigselprogram och en påse med ris av vårt fina värdpar som bestod av min äldsta syster och hennes man...


Så har vi varit gifta i två hela dagar och vad kan jag säga, det känns underbart med tanke på att vi nu är gifta och att alla verkligen hade superroligt på vår stora dag. Jag som haft megasuperångest för festen kan nu verkligen pusta ut när jag fått höra att allt var så himla bra :)

Både jag och R är i alla fall nöjda men helt slut efter dom tre senaste dagarna så det ska bli så himla skönt att bara få vara utan några måsten. Ikväll bär det iväg till huvudstaden och imorgon landar vi på den lilla ön i medelhavet och har då åtta dagar i värmen framför oss!!! :)


/Fru Björk

P.S. Har inte lyckats få tag i så mycket bilder än men jag såg att vår fotograf hade fått ihop 1000 bilder från fotograferingen så när jag väl få tag i en och annan bild ska jag försöka lägga upp dom här på bloggen...

i festlokalen...


En dukning i vitaste vitt såklart med en touch av grönt i fom av bladen från hortensiorna och murgröna. Blev allt bra nöjd men var helt slut när vi till slut kunde låsa dörrarna till herrgården och åka hem för sista natten som ogifta :)


Så är vi då äntligen man och fru och har så varit i nästan en hel dag nu. Blev en sen natt och nu på morgonen är vi i full rulle med att städa ur lokalen innan vi åker mot svärisarna (som dom är på riktigt nu) för en sista natt innan vi åker till solen och värmen.


/Fru U ;)


PS. Tidsinställt inlägg...

äntligen gifta!!!

 
Valet av ring landade till slut på en enstensring i vitt guld och måste säga att jag är riktigt nöjd. Blir nog bra att jag önskar mig en till alliansring på vår bröllpsdag om något år eftersom budgeten har överskridits med x antal tusenlappar. Men va fasen, man gifter sig ju bara en gång i livet ;)

Nu är vi äntligen gifta och lyckan är total!!! Igår höll jag på att gå i taket och nu har jag äntligen fått min Mr. Right. My fairytale came true at last! Nu väntar en sjudundrande bröllopsfest och jag hoppas att gästerna ska få ett minne för livet! :)


/Fru U ;)


PS. Tidsinställt inlägg...

skitväder...

Här är det fullt upp och har varit sedan vi landade i Kalix i tisdags. Igår stod nagelförlängning och fransförlängning på schemat och idag har vi inte haft en lung stund. Jag kommer aldrig mer gifta mig kan jag då bara tala om! ;)

Nu ligger jag med ansiktsmasken och ska strax tvätta utav mig och duscha så jag är så snygg och fräsch som jag kan bli under morgondagen. Och på tal om den stora dagen har dom lovat riktigt skitväder :( Har varit kanonväder idag men nu lovar alla vädersajter regn igen så om ni har lite tid över så kan ni väl be för mig!? :)

Nåja, fler ord än så blir det inte från mig idag men ska försöka tidsinställa något inlägg till morgondagen...


/U - med en dag kvar som miss!

on the road...

Då var vi äntligen på väg...

Det blev aningens stressigt både när det kommer till jobb och sedan för att komma oss ut på vägen. Nu väntar några timmars bilfärd innan vi är i norr.


/U - Bara 3 dagar kvar tills jag går från miss till mrs. De ni ;-)

four days...

Med endast en halv arbetsdag kvar, med fyra dagar kvar till bröllopet och med sex dagar kvar till sol och värme kan jag äntligen meddela att jag är redo för alla aktiviteter inom dom närmsta veckorna :). 

Allt som stod på schemat för denna dag var lite jobb och sedan en snabb tripp på stan för att köpa på sig sololja, vätskeersättning och så vidare till vår lilla resa med sol och bad. Känns så himla skönt att allt är färdigt förutom det vi inte riktigt kan styra över i förhand :) Alla väskor är packade, alla listor är gjorda så nu är det bara att tuta och köra imorgon :) Har varit sjukt nervös vissa dagar men det verkar som att det är lite lugnare för denna dag 

Kvar att göra:
 
- Hämta kravatt, väst och skjorta - 21 juni.
- Göra nagelförlängning och fransförlängning - 22 juni.
- Handla in allt enligt inköpslista - 22-23 juni.

Dagen innan
- Dekorera lokalen - tillträde klockan 14.00.
- Koppla av.
- Duscha.
- Lägg er i tid.

Dagen D
- Se till att någon tar ansvar för att allt går smidigt, exempelvis att hämta brudbuketten och corsage.
- NJUT!


/U

våra tankar kring bröllopet...

   
I all stress kring bröllopet med packning och övriga förberedelser var jag "tvungen" att ta en titt på hur utbudet för våra bröllopsgäster klädmässigt ser ut och vad kan jag säga, det finns mycket fint! Skulle mer än gärna gå på ett bröllop som gäst nu i sommar men förhoppningsvis börjar det rulla på bland våra vänner nu så till nästa år kanske?


Gästerna:
För några veckor sedan gick datumet för O.S.A ut och kunde då kontatera att alla förutom två par kommer närvara på vår stora dag, vilket känns superroligt! Även om jag personligen (även R håller med) tyckte att det var jättetråkigt att speciellt ett av paren inte kommer med tanke på vår relation till dem, men men, man kan inte få allt här i livet. När vi diskuterade oss fram till vad vi ville med vårt bröllop var vi tvungen att göra ett val då lokalen som vi valt är aningen liten, rekommendationen är mellan 60 och 70 gäster. Så istället för att bjuda in alla fastrar, mostrar, farbröder, morbröder, kusiner och vad allt nu heter valde vi istället att bjuda in familjen och våra närmsta vänner även om vi även här var tvungen att dra gänsen någonstans.

Klädkod:
Kavaj
är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män kan det vara mörk eller ljus kostym med till exempel en färgad skjorta. Fluga kan användas istället för slips, även om det numera är ovanligt. Vid vigslar efter klockan 15.00 används enligt tradition mörk kostym. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och runt knälång.

Kostnader:
Vi har valt att stå för alla kostnader själva och dessutom bjuda alla på allt. Inga kuertavgifter här inte ;) Enligt inbjudan önskar vi inte heller några presenter även om vi givetvis uppskattar eventuella bidrag till vår resa till staterna nästa vår men det är som sagt valfritt. Ett bröllop firar man bara en gång och då ska våra gäster bara behöva tänka på att ta sig dit och bjuda på sig själva. Ett bröllop är ju inte gratis för gästerna heller då ofta kläder, övenattning och annat tillkommer. Förstår givetvis att alla har olika förutsättningar men såhär resonerade vi kring delar av kostnaderna i alla fall...


/U - med fem dagar kvar som fröken!

äntligen helg...

 
Förutom att färdigställa allt innan både semester och bröllop önskar jag mig minst en kväll med solens varma strålar tillsammans med lite mousserande på balkongen *lovely*


Blev en extra timme på jobbet idag för att hinna avsluta en del projekt. Bara ca en och en halv dag kvar till semestern så det är med andra ord mycket att stå i, men jag har i alla fall fullt upp vilket gör att tiden går aningen fortare, I like! :) Har dessutom hunnit med både lönesamtal och lönesättande samtal under veckan så i oktober får jag ta del av min nya lön :)

Efter en kämpig cykeltur hem väntade både supegod sushi och ett glas rosé på mig. Hur bra har inte jag det? ;) Kvällen har sedan spenderats med filmen American History X, som fortfarande rullar och som varit en av mina favoriter under många år. Har dessutom hunnit mysa i soffan och fixat med det sista pysslet trodde jag men givetvis tog en del av materialet slut. Får med andra ord ta mig en tur på stan under morgondagen för att kunna färdigställa saker och ting. Av alla syateljér och tygaffärer som finns i denna stad så borde ju faktiskt någon ha det jag söker?!


/U - bara sju dagar kvar tills jag blir fru! :D

leverans...


Kunde i onsdags hämta ut den sista leveransen inför bröllopet som bland annat bestod av sött "Wedding Rice" i form av små hjärtan, för att våra gäster ska kunna önska oss evig lycka ute på kyrktrappen...


Torsdag kväll och imorgon är det helg. Har haft fullt upp i veckan med både jobb och bröllop, men jag älskar att ha mycket att göra och börjar faktiskt kunna hantera lite puls nu för tiden *woho*

Med det mesta förberett inför den stora dagen här hemma kommer vi förhoppningsvis kunna koppla av och bara njuta innan vi beger oss norrut på tisdag. Imorgon ska inlagorna till festhäftena skrivas ut (har rent ut sagt haft ett helvete med att skriva om egenheter och trevligheter gällande våra gäster, men nu är det gjort) och sen är det bara fästa ihop dessa med omslagen som jag förberett. Vi måste givetvis packa och grejja inför våra resor men det ska vi nog lösa med hjälp av alla listor jag gjort ;)

Nu ska jag strax för en gångs skull försöka ta mig i säng tidigt så jag kan köra en riktig PW imorgon bitti pigg och alert :)


/U - med 8 dagar kvar som superpirrig fröken!

känslorna svämmar ut genom öronen...

  
Var en liten ninis som gömde sig i vår lilla present till underverket tillsammans med en söt röd klänning med vita prickar och leggings som jag dock misstänker var alldeles för stora för lilla Ella... 


God förmiddag så här 10 dagar innan bröllopet! :)

Igårkväll hade jag en sån där ångestladdad kväll som jag får ibland men lyckades ta mig ur tankarna, fokusera på nuet, hur lycklig jag faktiskt är och till slut somna. Är så proppfylld med känslor som jag inte vet vart jag ska ta vägen med, men det finns knappast någon som kan klandra mig med tanke på vad som varit, vad som sker och för vad som komma skall... 

Att jag dessutom längtar ihjäl mig efter min familj och våra vänner gör inte saken lättare. Får helt enkelt dränka mina sorger i lite shopping nästa månad, då denna månads lön kommer att ta slut illa kvickt efter höjt pris på bröllopsmiddagen och lite extrainköp :I Ska i alla fall bli ett sant nöje att kunna slösa pengar på de och det som ligger oss nära hjärtat istället för att ytliga ting till bröllopet även om det varit trevligt det med ;)

Idag väntar den sista inprovningen av klänningen och kostymen och så ska Mr. R frisera sig :)


/U

11 dagar kvar...

 
Har funderat och funderat på vad jag skulle visa för bild såhär 11 dagar innan bröllopet men tänkte då att om ni klarat er så bra hittills så varför kan ni inte då klara er några få dagar till? ;)


Kvar att göra:

- Trycka upp inlagorna till festprogrammen.
- Skissa upp bordsplacering på en tavla så att alla kan hitta sin plats.
- Köpa gästgåvor ;)

- Sista inprovningen av klänning och kostym - 14 juni.
- Förbeställ de alkoholhaltiga dryckerna på systemet - 14 juni.
- Gör packlistor över allt som ska med norröver.
- Packa inför bröllop, solsemester och norgetripp.
- Hämta kravatt, väst och skjorta - 21 juni.
- Gör manikyr och fransförlängning - 22 juni.
- Gör i ordning en akutväska med plåster, sax och annat nödvändigt.
- Handla in allt enligt inköpslista - 22-23 juni.

Dagen innan
- Dekorera lokalen - tillträde klockan 14.00.
- Koppla av.
- Duscha.
- Lägg er i tid.

Dagen D
- Se till att någon tar ansvar för att allt går smidigt, exempelvis att hämta brudbuketten och corsage.
- NJUT!


/U

en shopaholic säger ja...

 
Med kanonväder ute avverkades kapitel efter kapitel i en av Kinsellas bokserier väldigt snabbt. Har riktigt gottat mig i soltolen ute på balkongen där jag legat och läst men nu är den slut och jag kan fortsätta med mina bröllopsbestyr ;) Fatta att vi är nere på en enkelsiffrig nedräkning snart, inte länge kvar nu *pirr pirr*


Hej världen! Det har verkligen varit det kanonväder dom hade lovat denna vecka och har inte haft hjärta att blogga när man kan spendera sin tid utomhus!

I onsdags började jag läsa det alla brudar borde läsa, dvs. klassikern "En shopaholic säger ja". Mitt i all jäkt och stress inför den stora dagen är det lätt att tänka och jämföra hur alla andra har det speciellt med tanke på "Fyra bröllop" som visas på TV4 nästan varje dag, kan väl säga att boken ger en ett bra perspektiv på vad som är det viktiga i all hets på vägen till det perfekta bröllopet. Jag och R går i alla fall från klarhet till klarhet och nu är det inte mycket att bocka av på den där förbaskade listan ;)

Blir att ta oss iväg för lite golfande på en liten stund, efter en repris från middagen igår bestående av hemmagjorda bugare, coleslaw och annat smaskigt. Till picknicken efter vår lilla competition (här spelas det minsann inte nått fjäskspel utan här ger vi järnet ska ni veta) har jag inhandlat lite smått och gott som jag strax ska ta och förbereda. 

Hoppas verkligen att övriga Sverige har fått uppleva det fantasiska väder som vi nu haft den senaste veckan. På återseende!


/U


kanonväder...

Måste nog köpa mig både en och två flaskor med bubbel för lite extra livsnjutning under helgen, att det dessutom är ljust dygnet runt (även om inte solen är uppe) gör det hela lite extra underbart :) I love sommaren!


Mitt i veckan dagen är här och bara två dagar kvar att jobba innan det blir helg igen. Hade inte suttit fel med några fler röda dagar ihopsvetsade ;) Har i alla fall redan gjort bort min shopping för denna vecka i form av min hårförlängning och inköp av både shorts och byxor, så det är raka spåret hem som gäller resterande dagar för att hinna njuta av solen, för vem vet när vi får se den igen?!

På tal om värme så ska det bli sjukt varmt i helgen så det får nog bli lite picknick, lite minigolf och kanske ett eller två dopp under helgen om vädret blir så bra som dom lovar nu. Har massor att göra till bröllopet men så länge som det inte blåser kan jag nog pyssla på rätt bra på balkongen utan några större bekymmer. Festhäften, vigselprogram, bordsplaceringsetiketter och lite annat smått och gott måste fixas snarast då det är fullt upp på schemat. Nu närmar det sig verkligen och bara 16 dagar blir jag fru!! :D Vad tusan ska jag hitta på när allt detta är över? Kan tänka mig att det kommer bli ett stort tomrum men jag får se till att fylla det med minnen min blivande och våra drömmar och förhoppningar om framtiden.


/U


P.S. Hur ser min blogg ut på era skärmar förresten? Hemma är bilden helt normal men på jobbet har hela fältet med text förflyttats mot höger och vet inte riktigt om jag kan göra något åt saken!?


välkommen till världen...


Med sina 2440 g och 45 cm fick lilla Ella den 2 juni 2011 äntligen träffa sin mamma och pappa. Och jag är alldeles övertygad om att föräldrarna fick skåda det vackraste som någonsin befunnit sig på denna planet...  


Så har en liten tjej äntligen fått se dagens ljus om än tre veckor för tidigt och kan inte annat än glädjas åt lilla Ella som förhoppningsvis får komma hem med sina föräldrar snart. Grattis A och D!

Kunde givetvis inte motstå att köpa en liten gåva till det lilla underverket när jag var med mina systrar på en liten shoppingtripp under helgen men den kan jag givetvis inte visa upp här då jag vet att mamma A kikar in här nu och då ;)

All kärlek till er!


/U


min möhippa...



Varning för långt inlägg!!!

Det blev minst sagt en fullspäckad helg denna Kristi Himmelfärds helg med umgänge, shopping, svensexa och möhippa :D




                                           ------------------------------------------------




Så hände det i lördags, jag blev hippad även om det inte blev riktigt som mina hippare hade planerat. Som jag skrev i tidigare inlägg knuffade vinden ikull mig när jag skulle kliva ner i båten, som skulle ta mig, min syster och mina syskonbarn ut till vår stuga, och bilnycklarna hamnade på havets botten så planen var ju att jag skulle åka hem till Umeå tur och retur då R ändå var på sin svensexa men fick hårt motstånd även om jag inte gav mig (tjurskalle har nu blivit itt nya smeknamn *haha*) och till slut var man tvungen att berätta att min möhippa skulle ske dagen efter och att jag därför inte kunde åka hem.

Måste säga att jag blev mäkta imponerad och alldeles rörd att dom fått ihop ett gäng då alla befinner sig på många platser och flera med lite sämre ekonomi på grund av studier och mammaledigheter, så det värmde oerhört även om inte alla kunde vara med ♥

Med ångest över nycklar, lite oro för min blivandes skull och med en möhippa dagen efter blev det en väldigt orolig natt med små ångestattacker om vart annat och lyckades inte somna förrän vid fyra på morgonen...


Möhippan i korthet:

Vaknade tidigit av min blivande svåger ringde och meddelade att min blivande man var vid liv, om än knappt efter vad som verkar ha varit en riktigt lyckad svensexa ;D. Steg i alla fall upp då när jag ändå inte kunde somna om och hoppade i mina träningskläder som jag hade blivit beordrad att ta på mig, åt frukost och satte mig sedan nervöst och väntade tills en efter en började droppa in hos min storasyster, vissa piggare än andra ;D

Vid 10.00 blev jag beordrad att hoppa in i bilen som skulle ta oss till vår första destination. Stannade vid min gamla skola och gick in en av byggnaderna där undervisning i balett skett en gång i tiden och blev väääldigt nervös för att det skulle bli nån typ av poledance. När jag sedan ser min gamla barndomsvän stå uppe på scenen med sina zumbakläder på kunde jag pusta ut och istället ladda för ett roligt privatpass med Zumba. Jättekul att jag dessutom aldrig kört Zumba, men jag älskar ju träning så det passade mig verkligen som handen i handsken. Nu blir det definitivt att boka in mig på pass till hösten när det är dags för ett nytt medlemskap på IKSU :)

Efter passet rullade vi tillbaka till min syster där vi duschade av oss innan det bjöds på god champangelunch med kycklingsallad, gott bröd, färska jordgubbar, smält choklad och champange. Var glad att schemat inte var fullspäckat så att man faktiskt hann umgås med varandra istället för att stressa runt. Vid tretiden var det så dags att packa med mig mina övriga tillhörigheter för att bege oss till destination två som också blev en suprise för mig. Kände mig verkligen bortskämd och rörd över all tankeverksamhet man lagt ner på just mig. Inte bara en utan två behandlingar väntade mig i form av en ryggmassage och sedan en ansiktsbehandling med ögonbrynsnoppning. Har inte vågat mig på massage efter mitt tuffa år men det gick ju så jäkla bra, får nog bli lite oftare från och med nu ;)

Efter behandlingen knatade hela gänget ner mot busstationen och började då fundera vart tusan vi skulle nu, men vek då av till den relativt nybygda bowlinghallen i centrum och in till deras relax för mys, gott i glasen, många skratt och gamla minnen. Sen bjöds det på en riktig bowlarmiddag innan vi gled ned i dom snygga bowlingskorna och ut på banan. Kan med stolthet berätta att jag var sämst av alla och vann bara ett set under totalt två timmars spelande, SÅ dålig är jag, medan min svägerska var en riktig höjdare på bowling.

Efter det fanns inte ett uns energi kvar till några moves på dansgolvet, så jag blev riktigt glad när vi beslutade oss för att åka tillbaka till min syster och avsluta dagen med sällskapsspel och lite mer dricka (såklart) vilket aldrig verkade ta slut *fniss* innan jag stupade ner i sängen med ett leende på läpparna och med en sån värme i kroppen av all kärlek och omtanke från mina käraste. Love you all!


/U


dagens höjdpunkt....



Fina Ida som ska ta vår bilder på bröllopsdagen har tagit dessa fina bilder på ett annat brudpar. Hade bokat in en träff med henne idag så det blev både lunch och lite rekning inför den stundande fotograferingen!


Blev en behaglig arbetsvecka på tre dagar med både after work med kollegor från söder, bröllopsfix och lite annat smått och gott innan vi igår styrde kosan norröver för en helg med familjen, vännerna och massa bröllopsförberedelse. Fatta att det bara är tre veckor kvar nu!!! :D

Under gårdagen hann vi umgås med både familj och vänner och idag blev min blivande ivägrövad för sin svensexa medan jag beställde blommor, var på konsultation hos frisören, rekade inför bröllopsfotograferingen.

Dagens höjdpunkt blev dock när jag tappade våra bilnycklar i havet så imorgon är det svärföräldrarna som sätter sig i bilen och kör söderöver för att hämta våra reservnycklar då jag absolut var tvungen att vila upp mig ;P


/U

första sommarmånaden...


Hade vi valt att önska oss några bröllopsgåvor på vår stora dag hade denna tavla från ISA definitivt funnits med på önskelistan. Har haft ögonen på den sedan jag såg den i Annas blogg för något år sedan...


Härliga onsdag! Höll nästan på att publicera ett inlägg med fredag som inledningsord men kom då på mig själv att det bara är onsdag och att vi har fem hela dagars ledighet framför oss *lovely* 

Bara några få timmar kvar på arbetet innan lite efterlängtad långledighet. Igår bestämde vi oss för att åka först imorgon så att man slipper känna stressen så jag ser fram emot en eftermiddag och kväll denna första juni där jag får varva ner och pota på därhemma med det ena och det tredje, en god natts sömn, en långpromenad imorgon och sen kunna njuta av bilfärden uppåt landet. Har redan inbokat några av dagarna där hemma men det finns som tur var utrymme för lite spontanitet också.


/U

RSS 2.0