helgens schlagerdessert...

 
Smarrig schlagerdessert inspirerad av Katta...


Helgen har gått i en rasande fart som vanligt men vi har hunnit med både det ena och det andra. Under gårdagen blev det i alla fall sushi till middag och sedan lite schlagedessert även om vi lyckades missa den fjärde deltävlingen så det blev filmmys istället ;D Ikväll fortsätter myset med det traditionsenliga programmet Solsidan.

Schlagerdessert, 2 personer

2 dl turkisk youghurt
4 st maränger
4 st jordgubbar
vit blockchoklad


Hoppas det ska smaka!


/Ulrika


4 månader kvar...

  
Tillverkade ett provexemplar av våra inbjudningskort tidigare i veckan. Måste säga att jag är riktigt nöjd men än är inte alla delar hemma, men hoppas att det sista kommer till veckan så att vi kan få ut inbjudningarna så fort som möjligt då det börjar närma sig ;D


God morgon torsdag!

Idag är det bara 4 månader kvar *woho* tills vi står där och jag kan inte annat än längta, fundera och oroa mig inför den stora dagen. Allt som jag själv kan kontrollera inför den stora dagen är jag inte det minsta orolig för, däremot allt annat men jag hoppas verkligen att allt kommer att klaffa och att våra familjer och vänner kommer tycka att det var en underbar dag! :S

Under min tjänsteresa till Norrköping fick jag äntligen köpt lite material för det stundande knåpandet med inbjudningskort. Eftersom att jag nu vet att det är så många som kommer vara inbjudna till vårt bröllop som läser denna blogg får ni övriga bara en sneak-peak fram tills dess att de har blivit postade ;)


/Ulrika

lunchpromenad...

 
Denna onsdag bjöd på en strålande vårvinterdag. Det är nu den där fantastiska årstiden börjar och då man bara vill ut ut ut! Hade utan problem kunnat skippa jobbet idag för att bara kunnat njuta av nuet :)


Här började vi dagen redan vid fem imorse då min blivande skulle iväg på tjänsteresa över dagen riktigt tidigt. Väl på jobbet kom jag inte ens in då jag var helt grön på att larma av på jobbet trots att vi faktiskt gått igenom rutinerna (shame on me!) ;D Turligt nog behövde jag inte stå utanför alltför länge då det finns många morgonpigga individer på mitt jobb :)

Tack vare den tidiga morgonen kunde jag dock knata hem tidigt denna onsdag och njuta av ljuset som stannar här allt längre för var dag som går *jippie* :)

Nu ska jag få mig lite mat i magen och pula på här hemma med riktiga trevligheter tills min älskade kommer hem ;) Saker och ting går bra just nu :D


/Ulrika

vill ha...




Efter 3 års gymnasiestudier vid medieprogrammet är jag tokkär i kameror från Canon och Nikon. Har länge gått och spanat på en 550D och trodde där ett tag att jag skulle få en men mistog mig lite så nu har jag börjat fundera på att investera i en själv, men har även räknat in en kamera i vår bröllopsbudget under övriga utgifter så det blir nog bra :) 

Skulle dessutom passa utmärkt att sätta någon av dem i händerna på mina gamla studiekamrater som kommer vara inbjudna till bröllopet även om många redan har sina egna. I februari bestod det största inköpet av min brudklänning så en kamera kanske får bli mars månads stora inköp tillsammans med våra ringar? :)

Vill jag ha något så vill jag ju ha det direkt! :)


/Ulrika

lördagsdejt...

 
Heta quesadillas och en mör stripsteak var vad som bjöds på under gårdagens dejt med min blivande make. Blir minsann aldrig less på att kalla honom för min blivande make ;)


God morgon söndag!

Här blev det en härlig sovmorgon fram tills grannarna började leva rövare. F*n vad jag längtar tills vi har vårat eget och inte bor vägg i vägg med någon annan! Men det dröjer nog ett år eller två tills dess så det är bara att hålla ut. Idag blir det i alla fall att organisera våra hallgarderober som legat på hold ett bra tag nu så jag får ro i knoppen :)

Planerna för gårdagens dejt var att vi skulle äta på Tapas här i stan men givetvis var det smockfullt när vi kom dit. Blir med andra ord att boka bord inför nästa dejt som jag hoppas blir snart, typ nästa helg skulle passa bra för mig ;) Istället traskade vi hand i hand till All Stars efter att ha spanat in det övriga utbudet här i stan och lyckades till och med tajma in matchen mellan LHC och Brynäs så det passade ju alldeles utmärkt även om vi inte hann se hela matchen då biomörkret och "The Kings Speach" väntade på oss.


/Ulrika

sweet sweet saturday...

   

Hej lördag!

Här hemma skuttar vi runt i myskläder denna dag. Var tidigare ut på en långpromenad med Falcon men det grinade lite illa när det blåste idag så det var huva utanpå mössan som gällde för att inte frysa.

Vi har verkligen haft fantastiska dagar här i Umeå den senaste tiden även om termometern visar aningen för många minus utomhus men det går bra så länge som man klär sig. Själv kör jag med lager-på-lager metoden :) I övrigt har veckan varit helt okej och jag har äntligen kunnat släppa förra måndagens händelse och fått ro i både kroppen och knoppen. Skulle egentligen ha varit iväg och träna i morse men skippade det och mös i sängen istället. Blir att köra extra hårt imorgon :)

Ska strax ta och hoppa in i duschen för att håret ska hinna torka innan vi ska iväg på en efterlängtad dejt ♥ med min blivande make :) Hoppas ni får en härlig lördag med eller utan schlager :)


/Ulrika

förra helgens schlager...

 
Min absoluta favoritpaj med brieost och pepperoni denna gång samt en polkagrisdröm till efterrätt *mums*


God förmiddag torsdag! Helgen närmare sig än en gång med stormsteg och personligen ser jag fram emot en dejt med R på lördag då vi lämnar schlagerträsket för en stund och hittar på något mycket roligare och mysigare :) Att dessutom få en paus i matlagandet ger ett extra plus i kanten :)

Efter förra lördagens skoterutflykt blev det en två timmars nap innan vi styrde ihop lite middag med tillhörande efterrätt lagom till melodifestivalens andra deltävling. Det blev ännu en gång en salami och brieostpaj och en ny efterrätt med namnet polkagrisdröm som fick mycket väl godkänt...

Min och Rs favorit var Loreen med "My heart is refusing me" samt Christian Walz "Like suicide" men tyvärr gick inget av bidragen direkt till final. Det var väl inte heller någon direkt överraskning att Sanna och Brolle skulle gå direkt till final, men får med andra ord hålla tummarna lite extra för Loreen under andra chansen som inträffar den 5 mars. Än så länge känns det som att årets Melodifestival håller väldigt låg nivå om jag får säga det själv. Får hoppas på att de två sista deltävlingarna har ett och annat att bjuda på...


/Ulrika

läget läget läget...



Med närhet till friluftsliv och härliga utrymmen har huset mycket av det vi letar efter...


Idag kom det ut ett "fantastiskt" hus på hemnet och det känns verkligen som vi även om det är lite småjusteringar som måste göras för att huset ska kännas klockrent såsom köksinredning, golv, ytor och fasad ;) Synd bara att vi satt husplanerna på is just nu med tanke på det fantastiska läge som huset har mellan en sjö och havet även om huset ligger en bit från stan...Kanske får bli en visning trots allt :)


/Ulrika

the dress...

 
Nu är klänningen hemma och har varit det sedan i onsdags förra veckan...har inte bestämt mig än om jag ska visa den till er eller inte ;)


Klänningen med stort K fick äntligen komma hem med mig under förra veckan. Efter provningen under lördagen den 5 februari gick min hjärna på högvarv innan jag på onsdagen beslutade mig för att köpa "den". Klänningen kommer genomgå lite av en förvandling innan den stora dagen är här så det kan hända att ni får er en liten sneak peak. Nu är den i alla fall hemma och betald så nu kan jag äntligen bocka av den posten och förhoppningsvis inte behöva oroa mig för den punkten. Även om jag känner att det är min klänning har jag inte riktigt lyckats förlikat mig med tanken att jag ska ha en helt annan klänning än vad jag tänkt mig från första början ;)

I maj kommer jag boka tid för flertalet justeringar då klänningen bland annat var, hör och häpna, för stor! Hoppas dessutom hinna få bort x antal kilon innan dess så att den ska sitta som en smäck även om den var fin nu också. Men med lite restriktioner av det goda tror jag minsann att jag kommer att lyckas ;) 


/Ulrika

alla ♥ dag...


Med tanke på alla sweethearts som är lite extra kära idag kunde jag inte låta bli att tänka på en massa sweets. Ett sånt här fantastiskt bord fyllt av godis hade väl varit helt fantastikt att ha på den dag då våra hjärtan kommer ta några extra skutt...
 

God kväll måndag! Här har vi hunnit med både jobb, promenader, handling och en alla hjärtansmiddag bestående av min blivandes favoriträtt lasange :)

Tänkte bara kika in här en snabbis för att önska er alla en fin alla ♥ dag innan jag återgår till myset :) Det må vara alla hjärtans dag idag men mitt hjärta pumpar ständigt och fullt med kärlek till min finaste :)


/Ulrika

lördagsutflykt...

    

I höstas fick vi reda på att Rs barndomskompis bodde här i Umeå och åkte iväg för en visit till han och hans sambos nybyggda villa. Då var han dessutom i startgroparna att starta ett företag för uthyrning av både snöskotrar och vattenskotrar så det passade ju utmärkt att nyttja kontakterna för en liten utflykt i helgen och samtidigt stilla Rs sug för en skoter som bara blir större och större...
 

God morgon söndag! Det har varit full rulle denna helg då en trevlig after work inledde helgen med en kryddstark buffe och några glas rödvin. Blev dock inte alltför långvarig på jobbet efter veckans oroligheter... 

Efter en god natts sömn sadlade jag och R om till våra skoterkläder som varit nedpackade alltför länge för en riktigt härlig tur även om jag idag är något mör i kroppen ;) Efter några timmar på skotern hamnade vi på ett skotercafe för att värma våra något frusna fingrar vid brasan och hemmagjord stenugnsbakad pizza *gott gott* Vädret varierade något i samband med ju längre in mot land vi körde men vi hann njuta riktigt ordentligt av solens strålar på vägen hem :) Solen ärar oss med sin närvaro även idag men med x antal gradr kallare idag är jag glad att R tog initiativet till utflykten igår :)

Även om en skotertur kan vara något ansträngande kunde jag verkligen slappna av och bara njuta av att sitta tätt intill min älskade *myspys*


/Ulrika


jobbig start...

 
Helgens bukett som min finaste kom hem med i fredags ♥


Det blev en smått jobbig start på veckan när jag svimmade på nytt i måndags. Jag var bara trött och la mig i sängen för att göra tidig kväll när det börjar hetta och sticka i kroppen. Hjärtklappningen och kvävningskänslorna kom som ett brev på posten likaså illamåendet och magontet. Hann precis in på toaletten innan jag svimmade av. Sedan dess har jag kännt ett obehag inom mig och känner ångest för att det verkligen verkar kunna hända helt utan förvarning. Denna gång kändes det verkligen som att jag skulle dö men läkarna säger att det inte är någon fara så man måste väl lita på det...

Ikväll ska jag i alla fall åka iväg och träna en sväng för att få bort tankarna ännu mer och försöka återgå och återfå kontrollen av mitt liv. Det blir stepmuskel ikväll och bodypump imorgon för att komma ikapp missade pass :)


/Ulrika 

fullspeckad dag...


Blev en härlig lördagsfika med sötaste S på mysiga Mekka med både kycklingssmörgås och en smarrig arraksbakelse efter nästan två timmar på Högtidskläder ;)


Idag har det minst sagt varit full rulle med både promenader, träning, shopping, fika, brudklänningsutprovning och nu deltävling 1 i 2011 års Melodifestival. Känner mig med andra ord väldigt nöjd med dagen :)

Första deltävlingen har precis börjat så det är dags att korka upp kvällens flaska fylld med Les Fumeés *gott gott* och se huruvida svenska folket kan rösta vettigt i år eller inte ;)


/Ulrika

bröllopsmagasin...

 
Blev inte bara ett, utan två magasin sist jag stod vid tidningshyllan. Skillnaden mellan magasinen var tyvärr inte särskilt stor. Att JAG aldrig lär mig!! 


Har hunnit samla på mig en del bröllopsmagasin sedan tankarna kring ett bröllop tog fart redan, hör och häpna, under 2009. Blir dock alltid lika besviken varje gång jag köper dessa magasin för dom är alla sig lika men ändå lockar dom mig när jag står där vid tidningshyllan *damn*

Magasinen visade glädjande nog att mina tankar om min blivande klänning, som förresten kommer att provas ut imorgon *woho* helt och hållet ligger i tiden, men jag känner mig riktigt nervös :) Tyvärr har våra gäster varit tvungna att ställa in på grund av sjukdom så det blir minsann att hitta någon annan som kan tänkas ställa upp och vara med på utprovningen av min brudklänning...


/Ulrika

norrköping...

  
Förra veckans tjänsteresa gick till fina Norrköping, en stad helt i min smak med bland annat mysiga kullerstensgator och stora gallerior...


Förra veckan kändes aningen lång med en tjänsteresa till Norrköping med sex av mina kollegor. Med utbildning tre heldagar av varierad art och aktiviteter på kvällen var jag ganska sliten helgen som var. Vi hann med både shopping, sightseeing och lite extra vardagslyx :) Var egentligen ingen chock när migränen kom som ett brev med posten igårkväll. Gav mig tusan på att jag skulle på jobbet idag men blev inte speciellt långvarig... 

Hann bara med två timmar på jobbet innan jag tog mitt förnuft till fånga och åkte iväg för inköp av migräntabletter innan jag begav mig hem och mörklade hela lägenheten. Sedan dess har jag hunnit med nästan fyra timmars sömn men känner mig fortfarande illamående och har inte lyckats äta något, så det blir inget premiärpass av BodyPump ikväll heller :( Migränen verkar dock vara väck nu, så nu håller jag tummarna då vi har STORA planer för helgen men bland annat gäster :) Får inte förglömma första deltävlingen i 2011 års melodifestival heller ;) So wish me good luck!


/Ulrika


veckans träningsplan...

Efter en vecka utan träning är det dags att ta tag i projekt bröllopsform igen. Har varit så skönt att vila i helgen att det helt enkelt bara blev dom vanliga promenaderna...

Träningsschema vecka 5:

- Måndag - morgonpromenad + vila
- Tisdag - morgonpromenad + bodystep
- Onsdag - morgonpromenad + simma eller pass
- Torsdag - morgonpromenad + bodypump
- Fredag - morgonpromenad + vila
- Lördag - morgonpromenad + vila
- Söndag - morgonpromenad + stepmuskel

Nä nu är maten smält så det är väl bäst att svida om till träningskläder och åka iväg så jag inte behöver stå längst fram ;)


/Ulrika

RSS 2.0