leila bakar...

 


Bild: recept.nu


Idag blir det ingen kalorikoll då hela viktklubbs sida är nedstängd för formateringar eller något liknande. Men jag tror att jag ska ha klarat kollen ändå =)

Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och två ägg
Lunch: -
Mellanmål: Nyponsoppa, Hårt tunnbröd och vitamindryck från apoteket
Middag: Hemmagjort skrovmål utan bröd och dressing

Idag har den näringsrika maten fått stå åt sidan lite, missade att äta lunch då jag var på stan så det blev en flaska vitamine defence med smak av citrus och fläder för att släcka min törst från allt shoppande. Väl hemma blev jag vrålhungrig så det blev ett ordentligt mellanmål och sedan ett hemmagjort skrovmål. Såhär i efterhand är det tungt för huvudet när maten uteblir men som tur är så händer det inte så ofta...

Kvällen kommer spenderas i soffan. Eftersom att Greys anatomy uteblir pga CSImaratonet, som ingen väl kan ha undgått, kan jag njuta av säsongspremiären av Leila bakar på Tv4plus. Hörde att det första avsnittet skulle präglas av påsken =)


/Ulrika


mirakelapparaten....


elektrisk massageapparaten TENS från teknikmagasinet...


Vaknade tiiidigt i morse, jag som gnällde igår =) Efter morgonpromenaden var det bara fixa sej i ordning för att ta sej till sjukgymnasten. Har sedan förra veckan hemma den djupmasserande apparaten TENS som verkligen gjort underverk för min rygg. Sjukgymnasten tyckte att jag kanske borde fundera på att köpa mej en egen då jag inte kan ha deras i all evighet och för att man inte riktigt vet hur länge det kommer att ta förrän jag är "hel" igen.

Efter mitt besök tog jag mej äntligen in till stan för lite shopping, lovely! =) Nu några timmar senare är jag hemma med x antal shoppingpåsar och vad jag har fyndat =) Ska försöka lägga upp lite bilder sen. Förutom de obligatoriska besöken blev det även besök hos Kjell & Co och Teknikmagasinet för att höra om dom har en mirakelapparat till ett bra pris. Det hade dom men dom är tyvärr sladdlösa och känner mej osäker om en sladdlös kommer upp i samma strömnivå som den jag nu har på lån gör. Typiskt att man inte får prova eftersom att det verkligen är A och O att det ger ut lika mycket ström. Köper jag en via sjukgymnasten får jag pröjsa cirkus 4300 kr så det vore ju bra om den på teknikmagasinet hade haft samma effekt som den dyra men det känns ju som en omöjlighet =/

Får helt enket sova på saken =)


/Ulrika

TIPS!


Bild: google


Är ni lika stora fan av Sex and the City som jag så har jag ett tips till er idag. Just nu säljer cdon.com hela serien för endast 499 kr. Normalt sett kostar hela boxen 799 kr så det är bara att slå till!


/Ulrika


dagens kalorikoll och lite annat...



Frukost:
Nyponsoppa, två smörgåsar och två ägg = 456/325 kcal
Lunch: Risgrynsgröt = 240/390 kcal
Mellanmål: Nyponsoppa, en smörgås och två bitar mörk choklad = 346/195 kcal
Middag: Kryddig korvgryta med rotfrukter = 243/390 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------
Totalt: 1285/1300 kcal
Motion: 225 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------
Summa: 1060/1300 kcal


Börjar verkligen komma igång med kaloritänket och väger precis allt jag stoppar i mej. Äter man en frukost med fler kalorier kan man helt enkelt inte äta lika mycket resten av dagen även om min promenad skulle gjort att jag höll mej inom gränsen ändå =)

Känns hur bra som helst när jag går nu, jag är inte riktigt 100 än i ryggen men det är verkligen stor skillnad mot för tidigare. Var i kontakt med min doktor idag och vi kunde konstatera att försäkringskassan bedömning av sina ärenden verkligen är svart eller vitt, finns absolut ingen gråskala. Vet inte om jag skrev det tidigare men jag blev beviljad tre veckors sjukskrivning för min rygg trots att jag varit riktigt dålig fram tills igår ungefär. Direkt jag gjort något har ryggen pajjat sönder och jag har varit tvungen att lägga mej ner. De senaste veckorna har jag verkligen inte varit arbetsför trots att huvudet är med. Har tidigare haft lätt kontorsarbete men inte ens det hade jag klarat av eftersom att jag fått otäcka smärtor då jag stått eller suttit ned, men det spelar ingen roll eftersom att man maximalt får tre veckor enligt de rekommendationer som finns. Nåja, nu är jag bättre och härifrån kan det bara bli bättre =)

Men man märker verkligen hur försämrat det svenska systemet har blivit sen vi fick ett regeringsskifte även om mycket positivt också kommit med det. Senast igår läste jag på Aftonbladet om Lise Lott som har cancer och tvingas jobba. För några veckor sedan handlade det om ett ungt par som förlorat sitt barn och inte har rätt till ersättning trots omständigheterna. I jämförelse med dessa är min smärta verkligen liten men man kan verkligen undra vart det trygga Sverige försvunnit?


/Ulrika

störd dygnsrytm...

Oj vad sommartiden har slagit slint på min dygnsrytm! Från att ha vaknat vid sex-sju tiden, vaknar jag nu vid åtta-nio tiden, vilket är alldeles för sent enligt min mening. Blir så himla jobbigt om man måste stiga upp tidigare någon dag. Har kännt mej som en zombie sen i söndags, men någon gång måste man väl bli återställd =)

Här fortsätter det att komma snö, blir nog aldrig någon vår här uppe. Solen verkar dessutom lysa med sin frånvaro så smältning av den nya snön som dimper ner verkar vara lika med noll...


/Ulrika


dagens kalorikoll...

 
Dagens frukost intogs samtidigt med senaste buffetidningen, choklad -och
nougatkakan såg ju onekligen smarrig ut...


Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos, två ägg och te = 293/325 kcal
Lunch: Älgstek med coleslaw = 423/390 kcal
Mellanmål: Polarbröd = 156/195 kcal
Middag: Korv med fullkornsmakaroner, ketchup och morot = 450/390 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------
Totalt: 1322/1300 kcal
Motion: 180 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------
Summa: 1142/1300 kcal

Den nya veckan har startat bra måste jag säga, liksom förra gjorde. Förra veckan mixtrade jag med frukosten lite med det slutade alltid med att havregrynsgröten och äggen blev billigast för mej att äta rent kalorimässigt. Här nedan har ni ett exempel på hur mycket mer man kan äta när man äter rätt =) På grund av att jag lämnat gröt tidigare har jag nu minskat ner portionsstorleken (1 portion havregrynsgröt baseras numer på 1 dl havregryn och 2 dl vatten med 2 msk lågkalori äppelmos) ifall någon undrar från förra kalorikollsinlägget...


Flingfrukost
250 gram vaniljyoughurt 0,5% fett
+ 45 gram all bran
-----------------------------------------
346/325 kcal


Grötfrukost
1 port havregrynsgröt med äppelmos
+ 2 ägg
-----------------------------------------
293/325 kcal


Har ni frågor angående kalorier är det bara fråga på....


/Ulrika

påskvecka...


Köpte en kruka med påskliljor vid förra veckans handling. En blomma
har slagit ut under natten lagom till påskveckans första dag, och fler är
på gång =)


Denna vecka är det påskveckan och kort vecka för alla er som arbetar eller pluggar, det betyder mer kvalitetstid för mej och R =) Vi har hunnit prata om vad som händer under påsken men vi ska väl satsa på att åka hemåt någon dag då dom tidigare lovat finfin väder några dagar, men vi får väl se när det närmar sej, kräver ju ingen större planering =)

Det blev i alla fall -0,7 kg på vågen från förra veckan. Har inte hållit min kalorinivå riktigt så det hade nog kunnat vara ett större minus denna måndag om jag skött mej exemplariskt. Huvudsaken är att jag har vänt den dåliga trenden, så nu fortsätter vi på samma sätt som förra veckan men kämpar lite hårdare för att hålla kalorinivån under helgen =) Känner dock att det kan bli svårt med tanke på alla påskägg =|


/Ulrika

filmfloppar...

 

I fredags hyrde vi som sagt hem The Box och Funny People men jag måste säga att det var ena riktiga nitlotter. Men man kan helt enkelt inte alltid ha tur och få med sej bra filmer hem alltid. Gårdagen bjöd därför på gammal hederlig film via TV...


/Ulrika

firande...


Har använt min straight and curl kvällen till ära, ibland blir det riktigt
riktigt bra =)

Denna lördag har inte haft mycket av innehåll. Men nu drar jag och mr R in till stan för en bit mat *mums*. Det förtjänar vi efter avklarade tentor och annat smått och gott =)


/Ulrika

våfflor...

 

Då gårdagens middag inte serverades hemma sköt vi upp vår våffeldag tills dag. Senaste timmen har spenderats gräddandes våfflor tillsammans med E i örat, trevligt! Tur att det inte var R som gräddade våfflorna för då hade det blivit katastrof med tanke på mäns oförmåga att göra två saker samtidigt =)

Resultatet blev fantastiskt bra och nu är vi mätta i magen. Kvällen kommer att spenderas i soffan. R var och hyrde film tidigare så ikväll blir det Funny People och The Box...och sen lite citronlakritsglass såklart =)

Hoppas ni får en fantastisk fredag! =)


nya skor....




Bild: google

I samband med veckohandligen kom jag på att jag behöver nya sandaler för den stundande säsongen. Så jag kom hem lite fattigare men kände mej så mycket rikare =) Har spanat in dessa ett bra tag nu och idag var det dags. Och dom sitter som en schmäck =)


/Ulrika


piff...

Dagen började fantastiskt med en härlig promenad. Nu ligger jag i soffan och är mätt i magen efter att ha varit bortbjuden på middag hos min morbror. Vi serverades saftig fläskfile med potatis, sallad och sås *gott*. Mr R är en man med smak för husmanskost så för honom passade detta alldeles utmärkt!

Dagen till ära piffade jag lite extra och lockade håret och tog på mej mina senast inhandlade örhängen. Blev riktigt nöjd med min senaste investering av örhängen och armband. Nämnde ju tidigare att jag förr alltid bar örhängen som dinglar lite så idag fick jag ett ypperligt tillfälle att börja med min ny-gamla vana =)



Med all inaktivitet som präglat min vardag senaste månadena gör en liten middag borta så himla mycket, för att inte tala om att fixa till sej lite extra även om jag kör all natural bortsett från håret då =)

Så mer middagar både borta och hemma önskas =)


/Ulrika

dagens kalorikoll...


Bild: Google

Dagens matintag har gått bra och jag har hållit mej till mina tilldelade kalorier på 1300.

Frukosten: 285/325 kcal
Lunch: 422/390 kcal
Mellanmål: 185/195 kcal
Middag: 286/390 kcal
-----------------------------
Totalt 1179/1300 kcal

Genom min promenad "tjänade" jag dessutom 220 kcal som jag får "äta upp" om jag vill =) Kan tänka mej att suget efter något kvällsgott kommer lite senare, men jag ska försöka stå emot mina demoner =)

Anledningen till att jag skriver mina kalorier i bloggen är på grund av min dåliga självdisciplin för tillfället men också för att jag kämpar lite hårdare om någon har koll på mej. Det är precis som när jag och L hade vårt vad i somras då vi båda skulle hålla oss från godis, läsk och fika så länge vi kunde. Då var det hon och R som var mina övervakare. Nu är det R och ni som gör att jag kämpar lite extra så känn er hedrade =)

För er som undrar så har jag ett medlemskap sen tidigare hos Viktklubb vilket gör att jag har lite lättare att räkna kalorier. Medlemskapet går inte ut förrän sista augusti så jag tänkte att jag skulle utnyttja varje peng för att få bukt på mina sista kilon.


/Ulrika

SATC 2




Efter lite biospan på SFs hemsida insåg jag att det inte är speciellt länge kvar tills premiären av Sex and the City 2. Om 65 dagar eller den 28 maj är det biopremiär. Att man kan längta efter en film så mycket. Jag älskar Carrie och brudarna. Varje vardag vid tre sitter jag spikad framför tv 3 för att insupa lite storstadsliv =)

Har nu bjudit hit J för en kväll eller helg om hon så vill för att få en tjejweekend med SATC2 som pricken över i:t, lovely!


/Ulrika

frukost...



havregrynsgröt 217 kcal
ägg 58 kcal
-------------------------------
frukost 275 kcal/325 kcal


Igår började jag ett allvarligt försök att få bukt på min viktuppgång som jag haft sedan min rygg pajjade. När man är van att kunna promenera härliga promenader varje dag och en dag inte klarar av det och bara blir stillasittande/liggande är det självklart att man går upp i vikt om man äter som man alltid gjort. Min motivation är dock aningen klen men jag ska göra ett försök nu. Så för att gå ner 1 kg i veckan får jag äta 1300 kcal om dagen. Mitt mål blir dessutom att försöka äta mer näringsrik och mättande mat, försöka skippa brödet men också försöka äta grönsaker istället för pasta, ris och potatis för att få ett bra resultat första veckan så att inspirationen kommer tillbaka =)

Jag tar emot alla tips ni kan ge mej om ni har några, det kan vara allt från kalorisnål mat som är riktigt mättande eller övningar som jag kan göra hemma som inte påverkar ryggen. Härnäst väntar en promenad, verkar bli lika fint som tidigare i veckan. Synd att det inte är varmare på nätterna för då skulle snön försvinna på ett ögonblick =)


/Ulrika

vänner...

Fram till denna vecka har det gått ganska bra att vara hemma hela dagarna, men nu börjar det kännas. Jag börjar känna en del missnöje.  Behöver verkligen lite utflykter som piggar upp. Man blir ju knäpp av att sitta hemma! Tidigare i veckan fick jag i alla fall ett ryck och avaktiverade mitt facebookkonto. Precis som med lunarstorm så lessnar jag fort på denna typ av sidor. Man vet vilka som är ens riktiga vänner och det är allt jag behöver! =) 

Den senaste tiden har jag verkligen märkt vilka som bryr sej och insett att dessa är allt jag behöver. Människor som stöttar och förstår en betyder allt för mej just nu. R är givetvis den som förstår mej bäst men även mina närmasta vänner är ett evigt stöd.tack för att ni finns


/Ulrika

min nya last...



Igår köpte R hem Sias citronlakritsglass. Nu ikväll uppstod ett "Hallelujamoment". Glassen går inte ens att jämföra med mina favoritgodis överhuvudtaget. Ett plus i kanten är dessutom att 100 g citronlakritsglass bara innehåller 240 kalorier i jämförelse med 100 g godis som innehåller ungefär 460 kalorier. Man kan alltså äta nästan dubbelt så mycket glass som godis, lovely! =)


/Ulrika


sköna söndag...


ser smått sammanbiten ut men det är så solen påverkar en när den
lyser nästan rakt in i ögonen =)


Idag kom jag iväg på en riktigt ordentlig promenad om man jämför med hur det varit under veckan. Tog mej först runt den slinga jag normalt sett traskar för att sedan fortsätta ut på isen. Väl hemma tog jag plats i snödrivan tillsammans med Falcon för att njuta ytterligare av solens strålar. Sådana här dagar skulle man kunna vara ute hela dagen. 

Igår var planen att jag skulle åka in till stan en liten sväng men en lång sovmorgon och en lång promenad gjorde att det blir knapert med tiden. Dessutom har vi inte haft sån här fin dag på väldigt länge. Det är nu en av de bästa tiderna börjar. Det är bara vännerna, brasan och korven som saknas


/Ulrika

lördagsmys...

Vi går mot strömmen och satsar på lördagsmys istället för fredagsmys. Sambon har precis traskat iväg för att köpa lite gott till kvällen samt för att hyra några filmer. Vi har faktiskt blivit riktigt duktiga med att bara äta godis på lördagar nu =) Medan han är borta är det tänkt att jag ska börja med kvällens middag. Ikväll blir det lax inlindad i salami som jag visade tidigare i veckan. Ska bli mycket spännande att se hur det smakar =)

Förra helgen hann vi med några brädspel fast vi såg på tv, kanske bjuder kvällen på ett parti schack eller varför inte fia med knuff? =)


/Ulrika

filmtajm...

I torsdags efter besöket hos sjukgymnasten besökte jag Ica för att hyra lite filmer. Vissa perioder betar vi av väldigt mycket film i detta hushåll, medan vi under andra perioder är helt efter =)

I torsdags var det premiär för bland annat 2012 i filmtoppenautomaterna så det blev den,



The Ugly Truth
och



Trubbel i Paradiset




Av dessa filmer var The Ugly Truth roligast men jag hade väl förväntat mej mer, detsamma gäller för Trubbel i Paradiset. Man har nog oftast lite för höga förväntningar ibland när det gäller filmer. Filmen 2012 ställde flera tankeställare när det kommer till alla människors lika värde...men jag är samtidigt inte förvånad av hur ett eventuellt urval av vilka som ska föra människoarvet vidare skulle gå till...


/Ulrika

drömläget...



R och jag har sen en tid tillbaka börjat leta efter någonstans vi kan tänka oss att bo om vi blir kvar här i Luleå. Vi är båda uppväxta med hyffsat stora tomter där man kan röra sej utan problem. Idag hittade jag äntligen ett hus med en tomt med drömläge som är mer än 2000 kvm. Känner dock att 6 000 000 kr är lite väl för oss i dagsläget, men vinner vi på lotto kanske?! =)


/Ulrika

vårdagsjämning på lördag...


Förra veckans tulpaner var av ett särskilt slag, med smala och yviga
stjälkar som knappt orkar hålla blomman uppe...efter nytt snitt fick
dom nytt liv och ett eget liv om man så säger, så vill man att tulpanerna
ska hålla länge kan man snitta dom på nytt efter två-tre dagar...



Här hemma rullar nyhetsmorgon på. På lördag är det tydligen vårdagsjämning, då är natten och dagen lika långa runt om i världen, HÄRLIGT! Det pratas en hel del om vår på tv just nu, men här uppe lyser den av sin frånvaro ett tag till. De senaste nätterna har det varit över 20 minus vilket gör att dagstemperaturen inte orkar upp lika mycket som man skulle vilja...

Jag och Falcon ska alldeles strax iväg på promenad. Gårdagens veckohandling blev inställd så idag ska jag göra ett nytt försök =)


/Ulrika

tisdag...

Ännu en dag att fördriva är här. Morgonpromenaden blev inte riktigt som jag tänkt mej men det har väl blivit lite för mycket av det goda de senaste dagarna. Idag får jag helt enkelt ta mej en vilodag =) Ett av favorit programmen är på nu men jag ska passa på att sätta på en tvättmaskin nu under pausen. Även om jag har vilodag finns det hur mycket som helst att göra här hemma...

Hoppas kunna palla mej iväg till Storheden för veckohandlingen lite senare. Leila bjöd på en delikat rätt igår i "Leilas mat" som jag absolut måste testa speciellt då jag är svag för salami =)


Bild: recept.nu


/Ulrika

måndag morgon...

Termometern visade hela 23 minus när jag steg upp denna måndag morgon *brrr*. Har precis avslutat en frukost bestående av naturell youghurt med all bran äpple och fikon samt med en smörgås *fanastiskt gott*.

Nu ligger jag och väntar på att temperaturen ska stiga lite, men det verkar inte bli alltför varmt denna måndag...får helt enkelt päsla på mej idag...



Kroppen känns bra denna måndag så jag hoppas kunna fullfölja mina planer för dagen =)


/Ulrika

på G...


...solen gör sitt för att bättra på fräknarna...

Denna söndagsmorgon började med filmmys med taskiga filmer från 90-talet som jag lyckats spela in på vår hårddisk. Oavsett hur länge jag är vaken eller hur fort jag somnar vaknar jag ändå alltid mellan 06.40 och 07.20. Härligt att traska omkring här i lägenheten på morgonen när resten av grannskapet är trött...

Senare tog jag mej ut i den vackra vårsolen för ännu en längre promenad *lovely*. Hoppas verkligen att det här håller i sej nu. Jag klättrar nästan på väggarna här hemma nu, så lite promenader och träning skulle göra susen =) Pallar jag tar jag samma promenad imorgon som idag för att sedan åka iväg till badhuset för en premiärtur för detta år =) Har tänkt att jag ska träna/motionera ordentligt innan mina besök hos sjukgymnasten för att ta det lungt under resten av veckan. Nu är jag på G =)


/Ulrika


härliga lördag...

Har fått mej en härlig promenad denna lördagsmorgon också, känns skönt att jag klarar mej runt en av mina ordinarie turer utan några större problem, tyvärr klarar jag den inte varje dag än men jag är på gång =)



Väl hemma åkte kammen fram igen för Falcons del. Idag kammade jag ihop en hel påse med hår. Är ju ingen ide att städa här hemma typ när han släpper så mycket hår men nu ska det väl hållas ett tag i alla fall =)

Ikväll sitter vi bänkade framför Melodifestivalen. Har inte bestämt vad schlagermenyn blir men med tanke på att vi inte festade till det med något igår blir det desto mer idag =) Ska bli spännande att se vem som ska representera Sverige i Eurovision song contest detta 2010 i Norge.

Nu ska jag ta mej en sväng med dammsugaren för att sedan om jag orkar ta mej iväg en sväng på stan. R ägnar ännu helgen i skolan tyvärr men nu är det den sista tentan som han någonsin kommer plugga till min smartis =)


/Ulrika

ström = lovely!

Då jag inte pallade att ta mej till sjukgymnasten igår fick det bli ett besök idag. Önskade att jag kunde få ström i ryggen varje dag, det ger en sån härlig, bedövad känsla som gör att man kan röra sej utan problem. Till min lycka skulle min sjukgymnast ordna mej en sådan apparat på lån så jag kan ha ström så mycket jag vill =)

Han gjorde dessutom lite tester på mej och styrkan i benet är på väg tillbaka =)

Ska strax ta och få i mej lite lunch...satsar på en promenad med Falcon senare. Är så himla svårt att inte vara ute när vädret är som det är idag =)


/Ulrika


cityweekend...

Prag



Barcelona



Paris



Försöker bearbeta mister R för att få åka iväg på en cityweekend =)


/Ulrika

nätshopping...

Har inte handlat "något" till mej själv sedan vi var i Thailand, om man bortser från mascaran som kostade typ 20 kronor. Vi kom hem första februari så jag måste säga att jag tycker att jag gjort det väldigt bra =) Vid någon tidpunkt känner man att det blir för mycket helt enkelt, som ikväll typ. Dessutom hinner ju allt ta slut helt eller i storlek om man inte slår till vid rätt tidpunkt. Att nätshoppa slår dock inte den känsla man får och har när man traskar kring stan...

Tur att R har lovat mej en liten shoppingtripp in till stan i helgen som kan stilla min sista abstinens =) Resultatet av dagens klick blev följande: 

...kofta med puffärmar, som i övrigt är ett måste i vårgarderoben enligt bloggeliten men då i ljusa färger som hör våren till..

...svart är min färg men en färglad scarf är något jag kan unna mej =)

...nya ballerinor är ett måste sedan mina har sett sina bästa dar...

...att piffa till tråkiga vardagskläder med ett par fina örhängen har alltid varit min grej men tappade det efter gymnasietiden, nu är det på tiden att jag tar upp den "vanan" igen...

...sen som alltid har jag snappat upp det där med små väskor även om jag såg på "Efter tio" att de var i huvudsak stora väskor som är inne nu...


Förutom dessa ting fanns det lite annat smått och gott på HM men övriga plagg fanns inte i storlek eller var slut så jag får hoppas att det finns kvar i butik till helgen =)


/Ulrika


tv nörd...

Här händer det inte speciellt mycket. Skulle egentligen ha gått till sjukgymnasten idag men i samband med att jag höll på att göra mej i ordning fick jag starka smärtor i rygg och rumpa och kände att jag inte alls skulle klara av att ta mej till lifecenter. Nu två timmar senare och en timme efter att jag skulle ha varit där börjar det släppa. Men ny tid är bokad så imorgon 9.40 ligger jag förhoppningsvis och blir sträckt och får ström i ryggen *lovely*

Bäst att hålla sej till liggläge...som tur är har jag både tvn och datorn som sällskap dagar som denna. Har blivit en riktig tv nörd sen jag blev knasig i ryggen...

Trots att det går riktigt mycket skitserier på tv så har jag lyckats hitta några dokumentärserier, men vem kan motstå den präktiga familjen Camdens eller Carrie och brudarna i Sex and the City? =)


10.55 Specialfall: Riskförlossningar på TV4 Fakta
11.50 Sjunde himlen på Kanal5
13.25 Specialfall: Riskförlossningar på TV4
14.35 Jon and Kate plus eight på TV4
15.05 Sex and the City på TV3


/Ulrika - med fortsatt fokus på tvn =)

utan förväntningar...

Fick mej äntligen min efterlängtade promenad och det gick förvånansvärt bra. Har man inga förväntningar, som jag oftast tyvärr har, slipper man bli besviken. Det var först i slutet av promenaden jag kände av ryggen lite men från och med nu ska jag försöka ta mej ut på mina ordinarie promenader under veckodagarna. Det är dessutom väldigt svårt att hålla sej inne när våren knackar på dörren som den gjort nu på fömiddagen...



Visar sej våren i morgon också blir det nog en liten promenad ute på isen =)


/Ulrika

nytt liv...

Igår tog jag mitt första steg till att börja räkna kalorier igen. Som sängliggande till största del så har jag sett en dålig trend, men så länge som jag håller min kalorinivå borde det inte vara så svårt att vända denna negativa trend.

Det gick väl inte så superbra igår, men jag har i alla fall börjat räkna igen så snart kanske jag lyckas hålla mej till mitt kaloriantal, har ju lyckats förr =)

Var till sjukgymnasten igår igen, tyvärr måste jag säga att det går himla segt! Jag vill ju bli bra nu! Jag är less på att dethär! Idag känns det dock lite bättre i alla fall så jag ska försöka mej på en lite längre promenad, tror till och med att jag ska ta med mej Falcon mot alla odds...

Idag är det strålande väder här i Luleå, så det är ju katastrof om jag inte skulle ta mej ut. I övrigt väntar ännu ett diskberg, gud vad jag längtar tills vi bor i hus och har en diskmaskin!



Nu är vi less på livet i en lägenhet, jag är less på mej själv, nu börjar mitt nya liv där jag ska ta hand om mej själv bättre =) Just nu kan det bara bli bättre! =)


/Ulrika


bullbak...

Det blev inget bullbak igår på grund av vissa omständigheter, idag blev det däremot fantastiska bullar ur Leilas "a piece of cake"...





Måste säga att hennes vetedeg är helt fantastisk. Vanligtvis gör jag bara vanliga bullar men idag blev det kardemummabullar på Leilas vis.

R:s bedömning blev att dom smakar som att dom är köpta på konditori och betygsatte dom med en nia. Nians motivering blev att jag inte får något att sträva mot nästa gång jag bakar om han gett mej högsta betyg denna gång =)

Har precis provsmakat jag med och måste säga att dom var fantastiskt goda =) Nu ska jag se färdigt Desperate Housewives eftersom att jag missade säsongspremiären tidigare i veckan, sen väntar gräddandet av en hemmagjord pizza till middag, och reprisen av Cougar Town =)


/Ulrika

vasaloppet...

Har ägnat förmiddagen bänkad framför teven och Vasaloppet. Skulle vara helt fantastiskt att kunna åka det någon gång. Jag och min syster har pratat om att åka loppet några gånger men graviditeter och annat har satt käppar i hjulen för oss. Får väl se när det är dags för oss? Om ryggen blir bra så skulle det vara ett bra mål för 2011 =)



/Ulrika

osäkra väderleksrapporter...

Däckade tiiidigt igår kväll med boken som sällskap. Måste nog ha sovit närmare tolv timmar inatt. Jag har nästan ont hela tiden och blir så himla trött...Idag var tanken att vi skulle ta oss ut och njuta av solen denna härliga lördag i mars, och på så sätt få mej att glömma så gott det går. Inhandlade två sittunderlag igår när jag var och handlade med den gigantiska bilen. Det går jättebra att köra den förresten men att parkera är inte kul, min strategi är att parkera där ingen annan parkerar för då har man utrymme för den stora svängradien =)

Igår när R kom och la sej sa han att han kunde skippa pluggandet idag så att vi skulle kunna ta oss ut då jag meddelat honom att det skulle bli strålande sol enligt väderleksrapporten igår. Givetvis har den hunnit ändras sen igår? Hur går det till? Tycker aldrig att det stämmer och hur kan det ändras från en dag till en annan, det är ju meterologens jobb att analysera läget... 




Vi får väl se vad som händer idag med andra ord...kanske blir att baka lite bullar? =)


/Ulrika

nytt till ögat...

Ännu en mascara av sorten Extra Volume Collagen från Loreal har tagit plats i toalettskåpet. Jag som har stort köpstopp... Fick hosta upp hela 18 kr för min mascara efter att ha utnyttjat en rabatt på 20 %, en värdecheck på hundra kronor och det sista på presentkortet från i julas =)



Tycker verkligen att den gör underverk för mina fransar, dom blir både lång och täta, lovely =)


/Ulrika

vardagslyx...



Vid min resa förra veckan fanns tidningen Residence vid min sida hela resan tillsammans med vår mp3spelare. Tänk hur man skulle kunna leva och bo om man hade alla pengar i världen...

Som tur är kan man leva gott utan alla pengar i världen också men det skulle definitivt underlätta med exempelvis en vinst i Postkodlotteriet även om det inte är anledningen till varför vi är med där. Känns rätt bra att kunna skänka en slant varje månad till berörda organistationer =)

Just nu får jag helt enkelt nöja mej med all inspiration som jag får av de tidningar som dimper ner i brevlådan då oh då till min förtjusning. Börjar snart vara dags att påbörja en ny prenumeration då de andra tar slut om något nummer...vet dock inte riktigt vad jag ska satsa på den här gången. En av mina prenumerationer kommer jag dock behålla, men några nya blir det nog =) Det är verkligen vardagslyx att ha en ny tidning att bläddra i lite nu och då =)


/Ulrika

säsongspremiärer...

Både måndag och tisdag har jag lyckats vara i farten lite mer än vanligt, men det känns. Har varit helt slut på kvällen att jag somnade innan Desperate hann börja igår, så nu får man vänta på reprisen. Var in på kanal5.se för att se en repris men det kostar 25 kronor att se ett tv-program via dom. Nåja, ikväll är det premiär för Greys Anatomy, får försöka ta mej en nap mitt på dagen så kanske jag orkar vara vaken. 

Idag har jag planerat en hemmadag. Behöver verkligen ta tag i vissa göromål, som jag satt åt sidan tidigare i veckan. Men det ska bli skönt att få det nystädat här hemma...

Tror att Falcon har kommit in i en hårsläpparperiod nu så det lossnar lite hår varje dag och då märker man det inte på samma sätt. Igår lyckades jag i alla fall kamma bort en hel del hår på morgonpromenaden men det var inte så uppskattat från Falcons sida. Men nu är han nykammad i alla fall och alldeles mjuk och gossig i pälsen =)



Nu är jag mätt i magen efter en smörgås lingongrova med kaviar på och ett glas med verumyoughurt...härnäst väntar den obligatoriska morgonpromenaden =)

Hoppas på en bra dag för er alla!  =)


/Ulrika

ny månad...

Då var det måndag igen och ny månad dessutom, HÄRLIGT! Våren närmar sej med stormsteg... Ska bli så himla mysigt att ta sej ut på isen i solen, tända en eld och mysa ner sej i snön och bara njuta :) Håller fortfarande tummarna att jag ska vara återställd när kanonvädret kommer :)

I övrigt händer det inte speciellt mycket. Sover, äter, går till sjukgymnasten och de vanliga hushållssysslorna. That´s the life of Björkflickan just nu...



Med all denna lediga tid kan man inte göra annat än att planera ;)


/Ulrika

RSS 2.0