årskrönika...


 
2010 skålade vi för första gången in ensamna i vår lägenhet med en fantastisk meny av kammusslor, älgstek och after eight-tårta till efterrätt. Januari var även den månad då vi åkte till paradiset Thailand. Efter dryga två veckor kom vi hem från värmen och möttes av en temperaturskillnad på 60 grader och en trasig bil 4 mil från svärföräldrarna. Med en ond rygg blev jag sjukskriven och fick konstaterat att jag hade diskbråck och kämpade dagligen för att kunna leva normalt på nytt. Humöret steg något med nya fräscha tapeter i båda sovrummen. Vi slog även till och köpte ny bil, denna gång med fungerande värme ;) 


  
Under mars månad fick jag ett tillfälligt ryck för att gå ner några kilon som jag gått upp i samband med den onda ryggen och det gick väl sådär men nu blir det andra tider :) Med en ond rygg dalade humöret men Mr. R försökte munta upp mig med lite helgutflykter så ofta jag kände mig bättre :)


 
I april återgick jag till ännu en anställning på Skatteverket och pengarna började återigen rulla in till min stora lycka. Vi firade påsk hos svärföräldrarna och grillade min efterlängtade korv. Min syster fick sitt fjärde barn och jag började drömma om en egen familj...


 
Vårens intåg firades vid majbrasan och med en titt på vinters uttåg i Storforsen. I slutet av maj kunde äntligen vårt nya liv tog sin början efter en anställningsintervju med positiva besked för R.


   
Juni månad började med bostadsletande i vår nya stad. J och jag slog till med en riktig chick-flick dag med Carrie och brudarna i Sex and the City som sällskap. Både jag och R jobbade och jag fick mig äntligen min efterlängtade cykel som jag nyttjade varje dag till och från jobbet. Vi firade midsommar precis som alla andra och hann med en hel del utflykter både privat och i jobbet till min stora förtjusning :)


 
Den andra sommarmånaden fortsatte i utflykternas tecken och vi började i hemlighet smida planer till vårt bröllop. I slutet på månaden gick flyttlasset till den nya staden och min födelsedag firade vi i all enkelhet bland alla flyttkartonger i vår nya lägenhet. Hade min första semester någonsin under augusti och den spenderades till picknickar, sollapande, rose och powerwalks. Efter min lilla semester återgick jag till min nygamla arbetsplats med nya arbetsuppgifter 


 
Hösten firades in med en härlig kräftskiva på det nya jobbet och livet som älgänka tog åter sin början, men passade istället på att gå på middagsdejter och andra festligheter för att fördriva tiden ;) September bjöd även på några utflykter de helger min käresta valde att stanna hemma.


 
Oktober månad var en av de bästa månaderna, det var den månad då allt mitt hårda arbete fick utdelning genom ett fast jobb på en ny myndighet med stora utvecklingsmöjligheter. Drömmarna om hus och egen familj kunde äntligen ta sin början och månaden därpå på vår förlovningsdag friande äntligen min älskade R till mig.



Årets sista månad inleddes med min första tjänsteresa någonsin och nästa är redan bokad. Vi firade in julen med lite glöggmingel och julmarknad på Gammlia. Dagarna avverkade varandra alldeles för fort och hips vips var det julafton och bara sex månader kvar till den största dagen i vårt liv. Vi hann träffa nästan alla vännerna och stora tjocka släkten...


/Ulrika

årets sista dag...


 
Hann knappt se några av solens strålar innan den beslöt sig för att somna in igen. Tur att jag hade det bästaste sällskapet med mig...


Efter en härlig sovmorgon och en energigivande frukost känner jag mig som en helt ny människa. Var bara lite sömn jag behövde efter stressiga och mörka dagar :)

Medan frukosten intogs gräddades aftonens efterrätt i ugnen, bara lite glasyr och garnityr kvar att pynta den med *gott gott*. Nu har jag precis kommit in efter en promenad i detta fantastiska vinterväder som vi har. Bara sju minusgrader och strålande sol *lovely* Hade vi bott i hus hade jag banne mig tagit mig en bastubad men jag får nöja mig med duschen. Sen är det bara börja förbereda inför kvällen...

Gott Nytt År vänner! 


/Ulrika

sista arbetsdagen 2010...


På en av alla mina promenader som jag tagit under året som gått. Vintersolståndet skedde redan för någon vecka sedan så jag hoppas att min trötthet blir som bortblåst när solens strålar börjar kika fram igen...


Jag hänger inte med riktigt just nu, är fullt upp hela tiden så tid till bloggen finns inte riktigt...kanske är bäst att förbereda lite inlägg när inspirationen och tiden väl finns där så att ni som är flitiga och tittar in här har något att läsa ;)

Årets sista arbetsdag är i alla fall avverkad och likaså inköpen till årets sista dag. Nu väntar soffan resten av kvällen för att återfå lite krafter efter en smått slitig vecka, hoppas på att alla sjukdomar som härjar just nu passerar mig illa kvickt så jag kan fira in det nya året med pompa och ståt!


/Ulrika


home sweet home...

 
Efter tre nätter på annan ort möttes vi av en fantastisk doft av våra hyacinter som slagit ut helt och hållet nu...


Rullade in här i Umeå strax efter sextiden igår kväll. Efter en kort natt var det bara att pallra sig upp ur sängen och ta sig till jobbet. Nu är dock en av tre dagar avklarade och jag kan inte annat än längta till helgen då vi bara kan kura ihop oss och mysa här hemma. Julhelgen har varit hur bra som helst och vi har verkligen hunnit med att träffa de allra flesta så nu förtjänar vi verkligen lite vila =)

Har hört att nyårsfirandet här i Umeå bjuder på storslagna fyrverkerier från kajjen inne i stan så vi kommer kunna njuta av både det ena och det tredje då fönstrerna vetter ner mot älven och in mot staden. Förhoppningsvis stannar alla fyrverkerier inne i stan så vi kan ha en lugn och harmonisk vovve och kväll här hemma. Nyårsmenyn är så gott som spikad så nu är det bara bubblet som ska inhandlas =)


/Ulrika

6 månader kvar...

 
Likt den vita jul vi fick kommer temat av vitt vara likadant på den stora dagen...
 

God morgon såhär på självaste juldagen. Likt alla andra år landade vi här hos svärföräldrarna vid elvatiden efter att ha fått i oss både det ena och det andra under kvällens gång. Som vanligt var det alldeles för mycket paket men det lär väl knappast ändras. Ikväll väntar en kväll med alla tjejerna där vi ska njuta av god mat och ett eller annat glas vin tills fötterna börjar spritta för en svängom på dansgolvet. Det var alltför länge sen vi träffades och alltför länge sedan man fick slå klackarna i taket så det ska bli så kul! :)

Igår var det inte bara julafton, det var också bara 6 månader kvar tills jag står som brud. Paniken börjar infinna sig lite smått så nu är det bara börja ta itu med den där planeringen, då inte speciellt mycket är färdigt till den stora dagen...


/Ulrika

julafton...

 
Numer har både hyacinter och en till amarylis hunnit slå ut så att det doftar helt underbart där hemma...


Det blev en härlig sovmorgon (såsom jag önskat) såhär på självaste julafton och nu är det bäst att sätta fart så jag hinner med det jag utlovat, ska nämligen knåpa ihop lite tillbehör till kvällens julbord som ska intas hos Rs syster detta år.

Vi har sedan vårt andra år tillsammans kört varannat år jag och R då det känns helt befängt att dela på sig en dag som denna då man lever tillsammans, så i år blir vi med Rs familj. Och vem vet, det kanske inte dröjer så länge innan vi kan inbjuda "alla" att fira jul i vårt hus för en riktig Bullerby jul :) 

Nu kan jag bara önska er alla en riktigt GOD JUL!


/Ulrika


dan före dopparedan...


Årets klappar är inslagna i de klassiska färgerna rött och vitt...


Efter många om och men är nu alla julklappar inslagna inför morgondagens julfirande. Det blev en tidig morgon i morse och säkerligen lika tidig imorgon (hoppas dock att jag får sova ut en liten stund i alla fall) för att hinna med allt som ska fixas inför självaste firandet av julafton.

Dagen har bestått av några timmars bilåkande och sedan några besök hos bland annat min mor, J och min syster där klappar både tagits emot och lämnats. Nu ligger jag äntligen i sängen då ögonlocken är alldeles för tunga för att lyckas mäkta med uppesittarkvällen. Därmed önskar jag er en god natts sömn!


/Ulrika

någon av dessa kanske?

 
Jag är helt insnöad på en klänning i spets men frågan är om någon av dessa skulle passa mig. Måste ta både mig och Mr. Right till närmaste butik för att prova ut våra outfits för den stora dagen ASAP! 


/Ulrika

6 dagar kvar till jul...

  
En liten vit julbock fick följa med från ICA för några veckor sedan, så söt :) Den passar dessutom alldeles perfekt med årets julgran som fick komma upp förra helgen så man hinner njuta av den lite...


Redan vid sju steg jag och Falcon upp denna lördagsmorgon. Känner mig riktigt utvilad och är så peppad för en dag på stan...lutar dessutom åt lite bio senare idag för att hinna använda upp de biocheckar vi fick förra året...

Ska strax bylsa på mig lite ytterkläder och ta en härlig promenad med Falcon innan en riktig julfrukost väntar med julegröt, ägg, vört och lite te. Imorgon kan vi addera lite julskinka på listan också *mums*


/Ulrika

fredagsmys...

 
Både amaryllis och hyacinter hamnade i kundvagnen under handlingen i förra veckan så nu är allt här hemma spikat...


Så var ännu en arbetsvecka avklarad och bara tre arbetsdagar kvar innan julledigheten även om även den blir aningen kort. Kunde köra hem redan vid tre och då också hämta upp R innan vi åkte iväg och bland annat investerade i årets julskinka *gott gott*. Tror minsann det blir att griljera den under morgondagen.

Denna helg är planerna lite färre, därför SKA vi ta oss in till stan under morgondagen för lite shopping. Alla julklappar är inhandlade i stort sett förutom till våra föräldrar men jag har en plan så vi får väl se om vi inte spikar det sista imorgon =)


/Ulrika

bröllopsnatten...




Hotellet där vi bokat vår bröllopsnatt är helt nyrenoverat och har en underbar spaavdelning som jag hoppas kunna nyttja om jag hinner...


Så var bröllopsnatten bokad och ännu en punkt på listan avbockad. Måste säga att jag ser fram emot denna hotellvistelse med tanke på övriga faciliteter på hotellet =)

Tanken med helgen var att köra ett test på våra inbjudningskort för att komma igång med planerandet igen men hela shoppingdelen på min lista försvann i och med att alla andra punkter lyckades prickas av, men än finns det tid. Får helt enkelt försöka ta mig ner på stan någon dag denna vecka om möjligheter finns med tanke på att utbildningen tillsammans med polisen fortsätter =)


/Ulrika

lucia...

 
Äntligen har SVT lyckats efter många år som varit bortkastat på deras luciafirande...


Så var en ny vecka inledd och inget luciafirande på jobbet till min "lilla" besvikelse. Tur att det var en hel timmas lucia på tv alldeles nyss så jag fick mej lite julstämning som i övrigt är som bortblåst. Ska ägna kvällen till att slå in de paket som vi kunde bocka av igår samt till att skriva färdigt våra julkort så kanske julen hem till mig också. Har ju lyckats tidigare så jag håller fortfarande tummarna =)


/Ulrika 

these boots were made for walking...


Sedan kylan smugit sig allt närmare inpå har jag insett att jag behöver ett par ordentliga skor att promenera till jobbet med om morgonen...


I helgen måste jag ta mig in till stan om jag inte hinner innan dess. Mina tår kommer annars vara som isbitar hela vintern. Behöver verkligen ta och börja promenera in till stan på eftermiddagarna för min egen skull men också för att underlätta lite i körningen hemåt som är helt sinnes ibland. Vart är alla trafikljus?

/Ulrika

nyttigt och gott...


Dagens handling resulterade i en hel skål med madariner och blodapelsiner *gott gott*


Dagen ha gått i rasande takt och vi har faktiskt lyckats bocka av det mesta från vår lista. Det enda vi inte hann med var en sväng inne i stan för att hitta nya skor till mig, en ny jacka till R och lite material för pyssel, men jag hoppas att vi kan ta oss in till stan någon dag efter jobbet. Det ser dock tight ut då R håller på med ett stort jobb som ska vara färdigt denna vecka och jag fortsätter på polisens utbildningen.

Nu väntar snart den nya boken i sängen i förhoppning om att lyckas varva ner lite och vara pigg och glad inför en ny arbetsvecka =)

  
/Ulrika

morgonmys...


Det blev riktigt morgonmys denna söndag med varm choklad, lussebulle och lite film under filten i soffan...


Så var tredje advent här och julen närmar sig med stormsteg. Inget på "listan" blev avbockat under gårdagen förutom en massa sömn (pga värk), en eventuell bröllopsresa och vår bröllopsnatt, desto stressigare blir det idag :) Städning, tvättning, shopping, handling, julklappar och julgran är några punkter som finns uppräknade för dagen, men tidsoptimist som man är ska det nog gå bra :)


/Ulrika


historien om oss...


 

Ulrika & Mr Right
24 juni 2011



Bakgrund:
Ulrika 25 år , Utredare 
Mr Right 29 år , Konsult
Paret är bosatt i Umeå



Ulrika och Mr Right träffades en sen natt på Kalix största nöjesmetropol. Mr Right charmade Ulrika med sina glittrande ögon, sin charmerande slips och förföriska dans. 
Mr Right lurade sedan ut Ulrika på en nattpromenad fylld av skratt och tokigheter. Behöver vi tala om att hon föll pladask. Det visade sig då att de bara hade bott ett stenkast ifrån varandra utan att veta om varandras existens. En lång och ibland tuff men rolig resa fylld med kärlek har tagit dom dit de är idag.

 

Parets förlovning:
Efter ett halvår tillsammans visste de att de skulle vara tillsammans för resten av sina liv och förlovade sig. 7 år senare på deras förlovningsdag skedde äntligen ett efterlängtat frieri.



/Ulrika


ajaj :(


Min uppmuntran efter dagens "operation" är min lilla önskelista till jul. Givetvis finns det så mycket mycket mer att önska sig men vi tar det "försiktigt" ;)


Så var dagen kommen för att ta bort min visdomstand som ställt till det lite för mig, men nu är det gjort. Då bedövningen börjat släppa sakta men säkert har det blivit desto obehagligare. Mitt mål är att försöka klara mig med de värktabletter som jag fick på recept men får jag så pass ont att de inte hjälper kommer jag inte tveka att ta min Mr.Rs tabletter som han fick vid sina operationer som får en att däcka :)

Nu är det vila, vila, vila som gäller så att det ska sluta blöda någon gång, ska bara försöka hålla mig vaken Greys igenom då det är säsongsavslutning ikväll. Hade jag inte haft knipsat bort min lilla tand hade jag nog unnat mig en av de lussebullar som tillverkades under gårdagskvällen. Hoppas i alla fall att jag klarar av att äta under morgondagen då jag och M bjuder på fika på den nya myndigheten. Håll tummarna!


/Ulrika

bland favoriterna...


Ett snyggt bälte i svart hoppas jag kunna förverkliga med min alldeles egna klänning...



Denna klänning från Kanacca har länge funnits med bland mina favoriter av brudklänningar bland annat på grund av det fantastiska bältet i midjan. Måste nog försöka komma iväg på lite provning snart men det går aningen segt nu med utbildning varje dag...

Denna vecka och nästa håller polisen utbildning för oss med två tillhörande tester *pirrigt* men det ska nog gå bra måste bara fokusera lite extra :)


/Ulrika
 

inför bröllopsfotograferingen...


Det finns många oförglömliga stunder under ens bröllopsdag och därför är det viktigt att dokumentera så mycket och många som möjligt. Sedan i somras och till och med förra vintras har ett och annat bröllopsmagasin dimpt ner i brevlådan. I ett av magasinen fanns en väldigt nyttig checklist inför bröllopsfotograferingen som kan vara bra att ha för alla blivande brudpar. Eftersom jag gärna tar emot tips själv inför den kommande dagen delar jag mer än gärna med mig av det jag själv hittar :)

Många bilder kommer antagligen väldigt naturligt men jag skulle även kunna addera lite till ovanstående lista...Vår kära fotograf Ida kommer med andra ord ha lite att stå i ;) No preassure!


/Ulrika

härliga lördag...


                                                                                                           Bild: Google 


Adventsfika/glöggmingel och julmarknad är lite av det vi hunnit med hittills under denna helg. Allt för att få lite julkänsla med andra ord, men hur det är med den saken tar vi någon annan gång... 

Just nu står degen till dagens middag som blir hemmagjorda pizza på jäsning, den ska så småningom få på sig både tomatsås, pepparsalami, paprika och ost. Ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i den lite senare. Fram tills dess myser jag framför Leilas Jul som visas i ett kör på TV4 Plus just nu...


/Ulrika


första tjänsteresan - check!

 
Lussebaket under helgen resulterade i drygt trettio lussekatter så ett litet fika kom väl till pass under eftermiddagens uppdatering av hur arbete inom väg- och transportsektorn fortlöper från högre orter...


Äntligen hemma igen efter två dagar i Borlänge med kollegorna från både nordliga, sydliga, östliga och västliga riktningar i detta avlånga land. Det har varit två långa dagar men många nya kontakter inom den nya myndigheten. Blir bara mer och mer förväntansfull över min nya anställning som tar sin början efter nyår på riktigt!

Var i alla fall helt fantastiskt att kliva in här hemma sent igårkväll och få mysa med både hund och blivande man. Ikväll fortsätter myset och just nu kan jag inte annat än längta till imorgon då det är fredag och helg med lite smått och gott inplanerat =) Blev en kortare dag på arbetet idag i alla fall men med lite dokument i bagaget hem, så efter en kopp te och lussekatter var energin i topp för att plöja igenom "The European Parliament exchanges views with Belgian Presidency on road issues"...


/Ulrika

RSS 2.0