alldeles själv...

Idag har jag fått roa mej på egen hand. R fick ett samtal igårkväll så det var bara att packa sig iväg på tjänsteresa för hans del, som tur var blir han bara borta en natt.

Slutade redan halv tre för att åka hem till Falcon, men vi for genast på ranten =) Det blev dock inte som jag tänkt mej, var beredd att köpa två till stolar till våra utemöbler men dom var ju helt slut, vad ska jag nu göra? Ska jag måsta köpa helt nytt?

Svider alltid i plånkan i och med att varken jag eller sambon har ett fast jobb ännu och med tanke på hur världsekonomin är för tillfället kryllar det ju inte direkt med jobb. R har ju ett halvt år kvar tills han är civilingenjör men han har ju redan erbjudanden väntandes på sig så ett litet ljus ser jag allt i tunneln.

Ringde min mamma under dagen och bjöd henne på middag, det blev en delikat skaldjurspaj som jag fått recept på från Starwoman. När det var dags för min mamma att åka hemmåt beslutade jag mig för att göra bort kvällspromenaden, så jag och Falcon hoppade in i bilen och åkte ut till E4:an, där vi hoppade av och promenerade i rask takt hemmåt. Det är skönt med en annan promenadslinga ibland då jag går samma, dock åtta, slingor hela tiden. Nästan så att jag skulle kunna flytta bara för att få nya ställen att promenera på.

Kan dock inte klaga på vädret, som var alldeles fantastiskt. Det är alldeles för få sånna här dagar. Inne på kontoret ser man ju knappt röken av dom bra dagarna.

  

Resterande del av kvällen ska spenderas i soffan med en stor kopp te och miss Marpels mysterier.

/Björken


till hösten blir allt vitt...

Idag blev det en liten shoppingtripp under lunchen. Det blev dels tyg till vår sänggavel som de senaste åren varit klädd i svart skinn, men också tyg till en ny stor tavla som jag ska ha i hallen. Det blev dock inte bara saker till hemmet utan också något för mej, en klänning för 199 kr och en kofta för 149 kr =)

Känner mej lite nöjdare efter att jag bytt tyg på sänggaveln men färgen i sovrummet är fortfarande katastrofalt ful. Det är antagligen den enda färgen som skär sig med alla andra färger förutom vitt. Men eftersom att vi aldrig tar itu med tapetseringen får jag göra det bästa av situationen fram till dess. Därför har jag nu bestämt mej för att måla alla våra möbler vita. Det kommer bli fantastic!!!



Nu ska jag ta mej en cykeltur till ICA för att hämta ut mitt bortglömda paket =)
Blir kanske någon godsak också för husfridens skull.

/Björken

first day of the week

Då var det måndag igen!

Dagen började med en promenad på ca 40 minuter längs vår vanliga runda. Vädret var inte speciellt roligt men har vänt under dagen till nästintill helt blå himmel.

 

Jobbmässigt har det varit en rätt bra dag, tunga utredningar men dagen har gått fort, så det tackar vi för.

Gick efter jobbet förbi Hemmakväll och lämnade in filmen vi hyrde igårkväll. Vi såg "Pride and Glory" med Edward Norton och Colin Farell. Måste säga att vi haft tur med de senaste filmerna vi sett, alla har haft en bra handling. Denna film handlade om den korrumperade polisvärlden i USA, nä riktigt bra var den!

Dagens middag innehöll 477 kallisar...



Laxen marinderade vi...riktigt gott blev det tillsammans med en enkel sallad på spenat, avokado, feta och paprika.

Kvällen kommer bestå av de vanligaste vardagsbestyren, kanske hinner med en liten promenad i kvällssolen också.

/Björken

blåbär även här uppe i norr

Känns som om jag kommit igång med mitt bloggande nu. Har tidigare haft en via viktklubb.se men skrivit om en massa andra saker, så det var ju lika bra att jag skapade mej en riktig blogg.

Var ju ute på promenad tidigare med min älskade vovve, vi var nästan ute i två timmar men skönt var det med frisk luft.
Vart alldeles varm av promenaden trots att det blåste som det gjorde. Gräset som växer runt en liten damm som jag brukar gå förbi låg nästan på backen. Intill dammen ligger det en paviljong. En liten damm skulle ju vara trevligt att ha om man inte hittar ett hus intill någon sjö eller vid havet med en tillhörande paviljong.


  

Promenaden gick upp och runt ett litet berg i närheten, vilket dessutom är en optimal löparslinga i och med terrängen. Det är dessutom barkunderlag så bättre än så kan det inte bli. Hittade dessutom lite blåbär där uppe, trodde dock att det var ett tag kvar så det är bara att ta sig ut med hinken inom den närmsta framtiden.

 

Efter promenaden har jag och R funderat om det blir någon fisketur, vinden har mojnat men det ser ut att kunna bli regn så vi har slutat ut vår fisketur. Blir att åka ut till R:s kompisar istället eftersom att det inte blev efter lunch. Däremot blev det sånna här .Och med lite glasyr på kommer det bli fantastiskt gott. Vanligtvis bakar jag vanliga bullar men det kändes så smidigt att  bara kasta ner dom i aluminiumformar då jag ska bjuda på lite fika på fredag.



/Björken

andbebisar

Vaknade som vanligt före åtta med dom där stora ögonen tittandes på mej.

 


Det är absolut ingen ide att försöka somna om heller, trots att det är helg, har försökt men det är alltid någon form av aktivitet från Falcon som gör det omöjligt att somna om. Är det inte en tass som trycker över ansiktet på en så är det suckar och stön från golvet.

Igår planerade jag och R att vi skulle åka och fiska, men vädret talar ju inte för att vi ens kommer få se skymten av en fisk då det blåser nå kopiöst idag, men det kanske mojnar mot eftermiddagen då det är dags. Innan dess ska vi eventuellt hinna åka ut till R:s kompis som håller på att bygga hus i närheten. Har varit dit flera gånger men alltid missat han och hans familj.

Frukosten idag bestod av 506 kcal...
 
 

Nu ska vi ut på en långpromenad, för någon helg sedan träffade vi på små söta andbebisar på vägen...tar med mig mobilen med musik i så det kanske blir en eller annan bild på promenaden...



/Björken


färdigt för Thailand i januari 2010

Bokade förresten min och R:s Thailandsresa för någon vecka sen, så nu är det klart. Den 16 januari lyfter planet från Luleå till Stockholm för att sedan fortsätta till Phuket den 17 januari för två veckors njutning.

Nu ska vi bara planera vad vi vill göra (har redan börjat fundera lite).

- Lapa sol 
- Ta en drink eller två såklart
- Öluffa
- Djungeltrekking
- Tripp till Kambodja
- Tripp till Malaysia
- Ta dykarcertifikat
- Elefantridning
- Se thaiboxning
- Sharksafari
m.m.

Sist jag planerade resa fick jag dock ge upp hälften av de aktiviteter jag ville hitta på, men nu ska vi ändå sysselsätta oss i två veckor. Har lite svårt för att ligga still =)

/Björken

fredag och äntligen helg!

Nu för tiden snoozar jag bara oftar och oftare, tror knappt att jag kommer att ta mej upp ur sängen snart. Vovven Falcon å andra sidan sover med ena ögat öppet börjar jag tro eftersom att han alltid ligger och tittar på mig när jag vaknar.

I morse blev det en cykeltur för vår del, men lika glad var han för det. R å andra sidan är nog bara glad att han får sova en timme längre än jag. I helgen blir det dock långpromenader så att matte också får röra på sig ordentligt.

I veckan har min sambo planerat maten, så idag blev det hemmagjord kebab i pitabröd med ett glas vin till. Fantastiskt gott men sååå onyttigt.


/Björken


RSS 2.0