att äta eller att icke äta, det är frågan...

Nu är vadet avklarat och har hela dagen försökt att värva en ny deltagare för att vilja fortsätta en månad till. Det har ju gått så himla bra sen jag började. Nuffran slutade på minus 5,2 kg. Hur bra är inte det för att ha hållit på i fyra veckor?

Kanske ska försöka skriva lite om det här så kanske jag kan klara av det ett tag till. Att vara utan socker har ju faktiskt fler fördelar än nackdelar. Varför ska det då vara så svårt att fortsätta?

Det positiva med att skippa fika, godis, glass och läsk är;

- viktminskning
- mindre angrepp på tänderna
- stabil blodsockernivå, få godisattacker
- kroppen och organen mår bättre av att inte äta

Det negativa med att skippa fika, godis, glass och läsk är;

- lite av min livskvalitet försvinner, njuter verkligen av godis till jag nästan spyr! =D

Vet fortfarande inte hur jag ska göra men om jag ska börja igen så ska det max vara 200 g lösgodis på lördagar. För mej är inte fika, läsk och glass någon direkt last men om man nu ska äta godis behöver man ju inte köpa så att det räcker över hela helgen eller så att man håller på att spy för att man bara vräker i sej, eller hur!




Och lakrits, hur gott är inte det!!


/Björken

Höstfunderingar...

Är sååå sugen på att förändra här hemma nu. Men nu är det inte länge kvar tills jag har alla helger för mej själv. Och då blir det att ta tag i det ena och det andra.

Detta är mina funderingar rum för rum för tillfället:

KÖK

Är rätt så nöjd med vårt kök i dagsläget men nya köksmöbler skulle göra det fulländat. Just nu står det ett stabilt bord i björk i vårt kök som förvisso är ett bra bord men ska vi ha kvar det behöver vi slipa upp det och lacka eller betsa om det, vilket inte är något problem då R:s pappa har ett eget snickeri. Problemet är att jag är så less på våra stolar. Bordet hade R när vi blev tillsammans, vilket också är det enda jag inte har gjort mej av med sen vi blev tillsammans =D  That´s life living with me!

Bara jag skulle kunna hitta några riktigt snygga stolar så skulle den biten vara avklarad. Trenden har varit dessa helklädda skinnstolar men ser att fler och fler byter ut dessa mot mer klarlackade varianter. Ett kök behöver dock sköna stolar vilket vi skulle ha om man köper dessa:



men är det verkligen vad jag vill ha?

I övrigt skulle det vara trevligt med en ny bänkskiva i köket men det är ju inget man spenderar pengar på när man bor i en hyresrätt, eller? Har inte riktigt läst på hur man får använda bofonden men det finns ju en övrigtdel i den.


HALL

Hallen behöver inte heller så mycke justeringar. Sist jag var på IKEA blev det en alldeles fantastiskt Billy bokhylla och den passar utmärkt där jag placerat den. Eftersom att jag köpte den i vit färg känner jag att jag vill lacka om våran hatthylla och våran förvaringslåda i samma färg. Under sommaren fick jag tag på ett fantastiskt snyggt tyg som jag när jag väl får sågat till en ram kommer sätta upp på ena hallväggen, sen är den delen av lägenheten fulländad.


VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet kräver inte heller någon större förändring. Behöver få betsat den TV-bänk som R:s pappa så vänligt gjort till oss, så att allt blir enhetligt (skulle dock vilja ha skåpluckor till, får väl se om jag vågar fråga i all jakt som komma skall). Sofftyget är inte färdigt än, fick slut på lite sytillbehör i veckan och har inte orkat mej in till stan för att inhandla detta. I övrigt har jag världens craving, kan man säga så? för lila/plommon och ska nog ta och inhandla lite detaljer till vardagsrummet. Fick upp ögonen för taft under förrförra året, det ger en lyxig känsla att ha längder och kuddar i detta material. Skulle dock vilja ha en starkare lila/plommonfärg än detta tyg nedan. Gärna en pläd och några kuddar i liknande färg vore trevligt. Det är det som är så skönt med att ha en hel lägenhet i färgerna vitt, grått och svart. Man kan bara byta ut små saker så blir det som ett helt nytt rum/hem.




SOVRUMMET

Sovrummet är som ni vet mitt största huvudbry. Den där förbaskade aprikosa färgen förstör allt. Men i höst ska dom där skittapeterna bort! Jag vill ha en enkel grå tapet (PLAIN 7528, 7382 eller ORIENT 2350). Har till och med slutat ut att ha en fondvägg men grått blir det nog. För att kunna använda pengar från bofonden måste jag hitta en tapet från de kataloger min hyresvärd har valt ut. Efter det ska alla möbler såsom de i hallen och i gästrummet också målas i vitt. Mycket mer behöver inte åtgärdas där.

   


GÄSTRUMMET

Vårt extrarum eller gästrum som vi brukar kalla det har en otäck gul tapet. Nä, svart, vitt och grått är mina favvofärgerna vilket också märks när man kliver in hos oss. En neutral färg, typ grå =) skulle i alla fall vara trevlig där inne, men det är inget rum som behöver prioriteras. Däremot ska jag måla alla möbler som finns därinne vita också.




När jag väl känner mej nöjd, ska jag visa mitt hem för er, men tills dess får ni vänta =D


Dagens kommentar från R när jag sa att han kunde läsa vad jag skulle göra här hemma under hösten var:

- Det blir inget av det! Vi har inget hem, vi bor ju i lägenhet! =P

Och detta ska man leva med, oj oj oj! =D


/Björken

första tandläkarbesöket på sex år...

Har ju glömt skriva att jag var till tandläkaren för en vecka sedan. Det var sex år sen jag var sist och vad jag har gruvat mej. Trodde dock att jag skulle få en dödsdom, men det kändes ändå OK. Notan kommer totalt att gå på 5 275 kr vilket är långt under mina förväntningar, då ingår; lagning, mitt första tandläkarbesök samt ett besök till tandhygienisten. Då jag inte har varit på så lång tid får jag dessutom ersättning från försäkringskassan. Fick dessutom sponsring från min mor för att gå till tandläkaren så så hemsk blev inte notan i mina ögon.

Så nu väntar tre besök på totalt tio dagar.

Hädanefter ska jag gå till tandhygienisten två gånger om året!

Vet dock inte om jag kommer fortsätta på den privatklinik jag gick till efter jag är klar, personalen verkade jättetrevlig men tandläkaren blev jag bara irriterad på, helt fel attityd kan jag tycka! Att gnälla på folk som äntligen uppsöker tandläkare är nog ingen affärside som jag skulle satsa på.

Skulle dessutom vilja fixa lite annat i munnen, som att slipa ner hörntänderna och framtänderna. Men det blir nog en senare fråga, nu ska jag göra klart det första först =)


/Björken


sköna dagar...

Avslutade fredagen med en härlig kräftskiva på jobbet och med några glas vin som en liten bonus. Sedan dess har jag och R varit lediga. For ut till stugan redan i lördags och där har vi varit fram till igårkväll. Så nu är vi hemma igen.

   
 
På söndagen tog jag och R oss ut i skogen för att träna Falcon inför höstens älgjakt. Köpte ju vandrarkängor för någon vecka sen eftersom jag planerat att följa ut i skogen under hösten men jag vet inte riktigt, vi var ute i fyra timmar och jag vart väl uttråkad efter två, men försökte hålla modet uppe så gott det gick. Trodde vi var färdiga när vi satte oss och grillade korv men nej nej det var ju bara början eftersom att Falcon hittade älg efteråt. Så det är nog bäst att R håller det intresset för sej själv! Synd för mej! =)

    
  

Då jag bara är ledig i veckan är det bäst att passa på att fixa lite av varje. Blir att färdigställa det sofftyg jag sytt. Får väl ta och visa en liten bild sen på slutresultatet. Dagen bjuder i alla fall på en ordentlig promenad då jag och R legat lågt med promenader ute på ön. Har dock hunnit kladda ner mina skor med blåbär i måndags när vi sicksackade oss genom skogen.

Nu är det bara fem dagar kvar på vadet som varit väldigt lyckat för min del, - 4,3 kg hittills, wohoo! =) Skulle så gärna vilja fortsätta så länge det går men det känns som att jag behöver lite inspiration för att lyckas. Har varit så himla sugen på godis de senaste dagarna...


/Björken


huvudbry...

Just nu och de senaste dagarna snurrar tankarna som aldrig förr. Det är ett evigt sorterande. Tur att man kan koppla bort allt när man väl kommit till jobbet (för det mesta i alla fall).

Har hunnit med en liten lunch under veckan med min mamma på Cafe Symphonie som har fantastiskt god mat =) Sällskapet var också trevligt.

Igår var jag och sambon iväg på en liten utflykt. Med älgjakten runt knuten är det en del att fixa, så det blev ett skjutprov på bana för R och en kort promenad för mej. Lördag och söndag är det arbetsdagar för R. Själv ska jag ta mej lite småtripper och se vad folk har hittat på sen sist. Morgondagen bjuder även på barndop, så idag var jag iväg och handlade en liten doppresent till fina Edvin. På söndag bär det av till IKEA, vad som hamnar i shoppingkassen återstår att se.

Men i övrigt har mitt liv varit ganska boring, är så trött hela tiden och jag förstår inte vart det kommer ifrån, var ju nästan piggare under min vecka som sjukling. Får nog ta och boosta mej själv med lite extra vitaminer.
Blev ingen träning under veckan heller, men nu måste jag sätta igång. Inhandlade äntligen dom där batterierna till vågen och det blev väl ett litet (!) kan man väl säga. Vad mycket ingen motion alls kan åstadkomma...


Men nu ska här packas så att vi kommer iväg någon gång.

Hoppas att ni får en trevlig helg!


/Björken


"hoppet är det sista som lämnar människan"

Var ju som sagt borta från jobbet fyra av fem dagar under förra veckan och hann börja drömma mej bort. Mina och R:s planer för framtiden växer för var dag som går. Senast i helgen hade vi en bra diskussion hur vi vill ha det och om var vi tror att vi är om fem år. Just nu hoppas vi såklart att världsekonomin ska börja snurra igen så att lite fler arbetstillfällen skapas. För R:s del är det nog inga problem men för min del ser det lite värre ut, men med ett examensbevis i handen om förhoppningsvis någon vecka hoppas jag att jobberbjudandena bara rullar in, men så är det ju inte direkt i verkligheten och speciellt inte om man är ung och saknar den där viktiga livserfarenheten.

Näst på vår lista ligger en ny bil, som vi i nuet faktiskt letar. Och som ni förstår är det R som bestämmer vad det blir. Det där med bilar är inte riktigt min avdelning i alla fall inte den mekaniska biten. Men efter det hoppas jag på ett bröllop, har redan drömt mej bort om hur jag vill ha det =) Det dröjer nog dock nått år innan det är dags, men drömma får man. Därefter eller under tiden eller innan hoppas vi på att hitta en liten stuga i närheten av våra familjer där vi kan mysa ihop oss på helgerna så länge som vi bor i lägenhet. Husköp eller nybygge kommer när vi väl vet vart vi vill arbeta. Men jag har hunnit spana in några fina hus på hemnet. Drömmen är ju att ha en sjö/strandtomt eller ett skogsskifte där det finns möjlighet att bygga en liten damm.

De senaste åren och senast denna månad har folk i vår omgivning gift sig, förlovat sig, byggt hus, skaffat barn etcetra etcetra. Känns som om mina drömmar har tagit rejält med fart sedan dess. Känner verkligen att jag vill börja mitt riktiga liv med R nu eftersom allt har varit och fortfarande är så provisoriskt i dagsläget. Ibland känns det som att jag känner någon slags press utifrån från allt och alla. Men vi har ju ingen brådska för vi är ju så unga, vi hinner ju. Tur att jag har en klok man här hemma som hejdar mej i ett och annat =) Men att inte ha förhoppningar och drömmar om framtiden känns som en helt främmande värld för mej. Jag berättar gärna för min omgivning om mina drömmar och förhoppningar. Men det är som sagt drömmar, som vi hoppas på att kunna förverkliga någon dag, men som sagt;

"Hoppet är det sista som lämnar människan."


/Björken

P.S Gällande vadet med min kollega på jobbet har jag nu satt upp ett mål att låta bli alla sötsaker så länge jag bara kan för som man brukar säga;

många bäckar små gör en stor å...

Finns ingen anledning heller att ändra på något då man mår mycket bättre utan.

Eftersom att mitt virus verkar ha gett med sig nu kanske det skulle passa bra med ett spinningpass på torsdag. Måste ju komma igång någon gång =) Sportcentret som jag tränar på börjar under hösten med BodyVive, så jag hoppas på att det är något som ska passa mej.


/Björken


minnen från förr...

Idag har några timmar ägnats till att klistra in bilder från tre år tillbaka i hela två album. Tur att jag inte har varit alltför aktiv med fotograferandet. Jag har dock lyckas "supa bort" alla mina attiraljer för att kunna göra färdigt albumen. Pennor, fina papper, klistermärken etcetra är helt försvunna. Jag förstår inte, men men, jag får ta och skriva vid ett senare tillfälle.

   
Bilden innehåller både bilder från julafton 2008 och
bilder från min systers bröllop.



Under förra året åkte jag och min vän Louise på en
sista minuten till Alanya. Det var mycket trevligt må
jag säga.


Borde faktiskt fotografera mer, är så kul att titta och läsa om vid senare tillfällen.

/Björken


inte för mycke krusiduller

Sitter nu hemma för tredje dagen och känner tristessen komma närmare inpå för var dag som går. Idag känner jag mej hyfsat pigg. Sitter i soffan för ovanlighetens skull och har just hängt ut våra täcken och kuddar på vädring och satt lakanen i tvättmaskinen. Skönt att få bytt sängkläder efter att ha legat nedbäddad i dom varje dag sen jag blev dålig...

Idag blir det en delikat gryta på rotfrukter och hederlig korv som min mamma gjort sedan jag var liten. Skålen motsvarar 373 kallisar av mina totala 493 kallisar till middag. Bra jobbat av mig!



R´s absoluta favoritmat är husmanskost, så det passar ju bra. Det ska inte vara för mycke krussiduller. Men som fru Skipper säger; äter man korv kommer man så småningom se ut som en korv. Därför ska jag bara jag blir av med mitt virus och får lite motivation så att jag kan börja träna igen...ryggen kan ju inte strejka för evigt.

Var ju till en kiropraktiker i Kalix i våras, efter att inte ha fått ut något av sjukgymnastiken i någon månad, men det var ju lika meningslöst som sjukgymnastiken så nu har jag inte tränat på hela sommaren *panik*. Men å andra sidan är ryggen väldigt bra just nu, så nu ska jag börja lungt. Har ju all tid i världen att träna under helgerna när älgjakten väl börjar. Har dock lovat min kära EN helg i skogen med honom vid ett svagt tillfälle under gårdagen. Vad gör man inte för kärleken?

/Björken

smärta och kärlek

Dagen började med att jag trodde att min trumhinna skulle sprängas. Tryckte sådär som det gör när man dyker i den djupa delen av simbassängen. Så det var bara att höra av sig till vårdcentralen som fixade mig en tid redan kvart i nio. Läkaren konstaterade som jag redan visste att jag hade ett virus men trodde dessutom att jag kunde ha en bakterie i öronen då jag har haft problem med dom ett längre tag. Så efter att viruset försvunnit ska jag om problemet med öronen fortfarande kvarstår boka ny tid.

Nu väntar jag på att R ska komma hem från jobbet, trots att jag sover mest känns det lite ensamt. Passade samtidigt på att skicka iväg honom och handla när han ändå åker förbi ICA Kvantum som vi brukar handla på. Tur att du finns kära du, men det är inte bara för handlingens skull =)

Skulle gärna sätta ut en liten bild på R men han står helst över så det får jag respektera. R och jag har varit tillsammans i drygt sex år nu och det känns helt fantastiskt. Det är helt fantastiskt att man känner sig nykär lite då och då =)


Måste bara tillägga att mitt vad går superbra. Eftersom att det gör så ont när jag tuggar och sväljer känner jag mej inte det minsta sugen på någonting. Dagen har varit väldigt sparsam i matväg: två solrosbröd med ost på och en nektarin. Ska försöka tvinga i mej lite middag senare, för äta bör man, annars dör man.
 

/Björken


halsvirus och första dagen på resten av mitt liv...

Det började redan i förrgår, vet inte vad det är men både rösten och hörseln var nästintill borta idag. Så det var bara att stanna hemma idag. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit sjuk då jag jobbat. Men någon gång ska väl vara den första. Så nu ligger jag här och matar igenom hårddisken på vår tvbox och kan knappt höra vad dom säger eftersom min hals gör så ont att det bedövar öronen. Ja, jag tycker synd om mej själv, men det får man ibland! Just nu rullar i alla fall  "Min bäste väns bröllop",jag har älskat Julia Roberts sen jag såg Pretty Woman första gången.

Idag började också ett vad som vi gjort på jobbet. Inget fika, godis, läsk eller glass på en månad. Men som tur är har jag ett stöd på jobbet och ett stöd här hemma så det här ska nog gå vägen, även om det finns dom som inte tror på mej!
Oddsen är lite emot mej nu när jag är hemma och med allt fika som blev över från kalaset men hittills har det gått bra.

Nu ska jag krypa ner under täcket igen!

/Björken



nu har kalaset dragit igång

I torsdags drog Lulekalaset igång. Jag och mina två kollegor började kvällen med att ta en liten After Work på Allstars här i Luleå.
Jag åt en Cajun Chicken Champion, kycklingen var dock torr så det var ju ingen höjdare men det goda sällskapet gjorde det värt det =)

Efter att ha suttit där ett tag traskade vi vidare mot Södra Hamn där vi hittade gamla Kittelfjällstältet, numera Valhall on tour som ska vara the place to be under kalasdagarna. Där blev det en till cider...och såhär glada var vi!

  

Klockan sju började Rix Fm Festival där Ramsells, Agnes, Basic Elements, Janet, Kim, Heat och Martin Stenmarck uppträdde.

Här kommer lite bilder...

   
    
   

Obsevera att Martin hade på sig en LuleåHockey tröja!!!

Mina vänner tyckte att Martins gigg var det bästa med Rix Fm Festival pga detta



Att ta sig upp från sängen igår gick inge vidare, men det gick till slut. Tur att jag jobbat ihop lite flex så att jag kunde ta mej hem lite tidigare. Men med min vanliga otur missade jag bussen med 5 minuter så jag fick mej en tur till Åhlens där jag hittade ett nytt fotoalbum. Ska bli kul att mysa ihop sig till hösten med en stor tekopp och alla bilder jag fotat när R ändå är och jagar.

Kvällen bjöd på lite Tomas Ledin, Thåström, öl och lite annat smått och gott.
Dessutom var en av mina vänner så modig att hon hoppade bungy jump, jag är mycket imponerad. Själv skulle jag aldrig våga ta steget igen. Vågar knappt att hoppa ner från en vanlig stol numer.
Bilderna från gårkvällen blev så dåliga så jag väljer att inte lägga upp något, vi får hoppas att det blir bättre bilder ikväll.

Idag fyller jag år. (TACK för alla gratulationer jag har fått) Har firat det med att baka till imorgon då jag ska ha ett litet kalas för min familj. Hade tänkt ha en liten tillställning under helgen men i och med att vi köpte helgpass till kalaset ville vi inte binda upp oss med något partaj ifall det var någon som inte skulle vilja gå ut. Fler tillfällen för en hemmafest kommer ju, jag är ju ung =)

Ikväll har vi tänkt oss in till stan för att börja med en liten födelsedagsmiddag, för att senare ta oss in på området.
Kalaset bjuder på bland annat Bob hund och Anna Ternheim.

Ha en trevlig kväll!

/Björken


RSS 2.0