sista november...

Idag är det den sista november och snön tycks dröja ett tag till. Blir så less på allt regn och rusk. det får hellre vara några minusgrader ute. Idag har jag också haft min sista dag på jobbet. Det "firade" vi med tårta till eftermiddagsfikat.

Så nu ligger jag här i soffan och funderar lite på livet, men jag måste ändå säga att jag är positiv till framtiden. Har redan planer för hela veckan =) En hel del julmys kommer det också bli!



/Björken

1:a advent...

Nu är det färdigpiffat i köket med nya röda ljus i adventsstaken...välkommen 1:a advent!


Julstjärnan har piffats till med lite glitter...


/Björken

frukost på tu man hand...

Äntligen är 1:a advent här. Har vaknat riktigt tidigt i morse för att hinna mysa med R och fixa första adventsfrukost. Det ska bli så skönt när R börjar vara hemma varje helg framöver med mej. Mycket roligare att fixa frukost när man har någon att äta den tillsammans med. I morse blev det mannagrynsgröt, ägg, färskpressad juice och kaffe till R...




På dagens promenad med Falcon släppte vi av R vid universitetet som i nuläget sitter på en buss söderut. Han blir borta ända till på natten mot onsdag. Hur ska jag klara mej? =)

Sitter nu mätt efter en middag för en och en lussekatt till efterrrätt. Dagen i övrigt har haft en del att bjuda på. Mötte upp J för en tur på stan denna skyltsöndag...det blev både fika och strosande på stan. Blev dock stressad av allt folk som bara var ivägen hela tiden, men men det är väl sånt man får ta. Fick handlat både ljus och klassiska julblommor. Nu har jag nästan pyntat färdigt här hemma förutom granen. I vår familj har granen alltid klätts dagen innan julafton medan man i R's familj klär den mycket mycket tidigare. Måste säga att jag är lite tudelad när man ska ställa fram granen men än så länge får den ligga i sin låda...men för tillfället är jag rätt nöjd med mitt piffande =)

Imorgon är det min sista arbetsdag, ska ladda med lite söndagsmys i soffan...


/Björken


snart färdigt...

Fick under söndagen monterat ihop den sista möbeln i sovrummet som jag målat.




Nu saknas bara nya tapeter som vi ska fixa under någon av de kommande helgerna samt ett överkast och en snygg lampa. Hittade de två sista delarna på butiken PENTIK efter en snabb titt där på väg till bussen i eftermiddags. Synd bara att det var lite väl saftiga priser med tanke på min arbetssituation. Hade jag haft ett fast jobb hade jag nog inte tvekat ens...

Nu väntar lite stök, dock inget julstök än, väntar nog tills på söndag =) Sen ska jag mysa ner mej i soffan och se på mina program som jag missade igår.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


/Björken

John Blund...

Igår kom John Blund alldeles för tidigt. Jag som hade tänkt se Pernillas Jul. Som tur var så spelade jag in programmet så att jag kan se det idag. När jag vaknade upp i soffan efter min lilla tupplur hade min fina gran vickat omkull därute så imorse efter promenaden med Falcon drog jag åbäket till hörnet av vår lilla terass så att den inte kan blåsa omkull nåmer.

Nu måste jag skynda mej ut. Min mamma hämtar upp mej på väg till jobbet. LYX!!!


Ha en bra dag alla!


/Björken

internetanvändning...

Måste säga att internet är en så himla bra uppfinning för så himla många saker. Kan förvisso tycka att det tar över lite ibland men det här är ju framtiden och användningen av internet lär ju knappast minska.

Hemma hos oss går internetradion varm från första decemer varje månad då vi "rattar" in julradio som sänder julmusik dygnet runt.

Denna lyx finns ju givetvis inte i bilen så därför klickade jag hem två nya cd-skivor från ginza.se idag. Hela 177 kr kostade det för två ljuva stämmor på skiva. Måste säga att det var ett mycket överkomligt pris.


Bild: Google


Bild: Google



Det var riktigt länge sedan man köpte hem skivor som sagt och där ser man ju verkligen hur internet har påverkat på både gott och ont beroende på hur man ser på saken.

Nu är det snart dax att rulla hemmåt. Nu är det bara tre arbetsdagar kvar tills jag slutar och det är verkligen bara på ont. Som tur är rullade det in ytterligare ett erbjudande om intervju, så vi får väl se vart framtiden bär...


/Björken


O tannenbaum o tannenbaum...

Har precis kommit in genom dörren efter att ha varit ute på en promenad med Falcon samt pysslat med annat... Igår när min käresta kom hem hade han med sej den här =) Tack svärmor och svärfar för att ni hittat en riktig Kalle Anka-gran till oss! Tyckte dock att slingan var lite kort så jag kanske får ta och skaffa mej en förlängning =) Det kommer att bli riktigt mysigt sen när snön täcker marken...



/Björken

lussekatter...

Hade ju planerat ett bak igår. Jag handlade förvisso alla ingredienser då men började med lite annat så då fick det vänta till idag.

Har hunnit en massa nu på morgonen..."vanliga" lussekatter står på jäsning just nu. Min mamma hade minsann baka lussekatter igår så då tyckte jag att jag också kunde göra det =)




Trevlig fortsatt söndag! Missa inte Leilas jul som börjar 17.30 på TV4 plus =)


/Björken


Uppdatering: nähä, idag har TV4 plus bestämt sej för att det är Leila bakar istället för Leilas jul...

endast tomten är vaken...

Imorse var inte klockan alls mycket när jag vaknade, och även om det inte är jul än fick den kyliga luften i sovrummet mej att tänka på denna dikt...


Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


/Björken


min jul börjar med bak...

Har nu varit och inhandlat en massa ingredienser till baket jag har planerat att göra. Det var tur att jag tog min promenad när jag gjorde det för det är redan mörkt ute. Man får verkligen ta till vara på de få timmar som ljuset faktiskt är framme.

Gällande baket är min plan följande:



Äppel- och kanelmuffins med crumble från Leilas jul


samt egenkomponerade saffransbullar, bilderna googlade jag fram...

Men först måste jag ta mej an ett diskberg...


/Björken

första träningspasset...

Min träningspremiär såhär efter både krasslighet och två besök hos kiropraktikern gick väl inte riktigt som jag ville. Var det inte ryggen som gjorde ont så var det istället en del hostande. Men nu har jag i alla fall varit på mitt första pass, sämre kan det väl knappast bli =)

Imorgon väntar en långpromenad och lite träning på gymmet för att få upp lite styrka i ryggen. Nu ska här köras så att det ryker =)

Nu ligger jag i alla fall nyduschad och tar igen mej lite för att orka ut en sväng senare. Blir nog en tur till ICA för att köpa lite ingredienser till både de ena och tredje =) Det kommer nog bli smarrigt värre =)

Men först lunch...som idag är en fantastisk misosoppa...


Bild: Google


/Björken

välkommen helg...

Arbetsveckorna bara flyger förbi, tyvärr gör ju helgen det också. Därför ska man ta vara på den tid man är ledig. Hela veckan har jag haft mina projekt här hemma som jag försöker färdigställa. Men nu är det inte många penseldrag kvar =) Projekten kommer dock få vänta med att färdigställas tills nästa vecka för i helgen ska jag ha en egenhelg. Har ju varit sjuk ett tag nu så imorgon ligger träning på schemat och utevistelse för att få lite färg på kinderna.

Just nu lyssnar jag på ljuva toner från kvällens idol samtidigt som jag ligger och läser mina favoritbloggar=) När jag senast var på Ittala Outlet fick dessa fina följa med hem med mej. Nu lyser dom upp vardagsrummet och en doft av jul sprider sej i lägenheten. Nu är det inte länge kvar tills det är första advent. Kan hända att jag börjar småpiffa lite i helgen =)



Hoppas att ni andra får en toppenhelg! Det ska jag försöka ha i alla fall! =)


/Björken


lyckad dag...

Idag har det varit en bra dag. Gårdagens irration har övergått till glädje och tillfredställelse av att jag blev klar innan deadline och dessutom med flera timmar till godo som jag gissade på. Förutom glädjen på jobbet blev jag förvånad när jag fick meddelande om att jag gått vidare i två rekryteringsprocesser. Ett jobb är på Arbetsförmedlingen här i Luleå och det andra är på Skatteverket i Västerås. Hoppas min tur håller i sej hela vägen bara =)

Det här var minsann en bra start på helgen =)
 


Bild: Google


/Björken

det rullar på...

Nu har det gått någon dag sen jag senast skrev något. Men faktum är att det inte händer så mycket. Har förvisso varit på återbesök till kiropraktikern idag och det känns bättre för varje gång jag går dit. Idag smörjde hon in hela ryggen med linement. Höll på brinna upp där ett tag kändes det som =)

På jobbfronten är det deadline klockan 1800 på fredag. Då ska allt vara klart för taxeringen 2009. Och just nu känns det mycket bra, tror att jag hinner göra allt och dessutom med några timmar till godo =) Efter fredag har jag sex arbetsdagar kvar. Kommer kännas väldigt konstigt att bli utan jobb, men jag kanske har en grej på gång =)

Ikväll har jag och R monterat ihop skrivbordet som jag slipat upp och målat vitt under senaste veckorna. Tyvärr hade jag missat måla fötterna så just nu står bordet upp och ned här i vardagsrummet. Så imorgon får jag ge mej i kast med det projektet =)

Men nu väntar kudden, blir ju så jobbigt att stiga upp om man är vaken alltför länge...Bättre blir det inte heller av att det är mörkt i princip hela dagen när det är mulet väder. Snön som jag dessutom trodde skulle stanna kvar har smält bort så nu är det extra mörkt ute.




/Björken

tjuvstart från TV4:s sida...

Ligger i skrivandets stund och tittar på Lejlas jul. Det känns som att julen tjuvstartat nu. Om två veckor (den 25 november för att vara exakt) börjar Pernillas jul på TV4-plus. Det nästan spritter i kroppen på mej =) Blir så himla lycklig av en sån liten grej, tänka sej =)


Bild: Google

Dagen har väl inte gått riktigt som jag tänkt mej men det kan inte hjälpas. Har haft ganska kraftiga biverkningar av sprutan jag tog igår. Så jag har faktiskt inte orkat allt jag velat göra, men en del saker har jag kunnat bocka av från listan, så det är jag glad för =)

Kvällen blir nog lika tidig som igår, men vad gör det. Har ju ingen att anpassa mej efter =) Bättre att hinna bli ordentligt frisk tills på måndag. Tur att jag tog den igår. Tack för alla samtal som jag fått idag förresten goda vänner =)


/Björken

glögg = jul

När jag och R var och handlade tidigare i veckan inhandlade vi lite hjortronglögg. Så för att vi ska ha något att dricka det i var jag ju "tvungen" att inhandla lite söta glöggmuggar =)



Dessa är inhandlade på Hemtex till ett väldigt överkomligt pris. Det ska nog R bli glad över =)


/Björken

ballerinor...

Lovade er bilder på mina inköp från igår...Dessa ballerinor ska pryda min gran i år tillsammans med mitt övriga pynt i vitt och silver.







Ballerinorna kommer från Åhlens.


/Björken

god morgon lördag...

Natten blev lång, men nu på morgon känns det helt ok igen =) Läste igenom de senaste inläggen som rent ut sagt bara varit gnäll. Det får jag be om ursäkt för! =)

Har precis avnjutit en frukost med gröt *mums*. Nu väntar en dag med fullspäckat schema här hemma =) Hoppas er dag blir fantastisk!

Det verkar förresten som att snön som kom förra veckan kommer att ligga kvar...




/Björken

 

då var det gjort...

Efter tre kvart i kö ute och en kvart i kö inne fick jag till slut mitt vaccin idag. Och som vanligt var det ingen big deal. Nu däremot värker det i hela kroppen, känner mej halvfebrig men har inte ont i armen över huvud taget. Tänk att alla reagerar så olika.


Bild: Google


Har redan placerat mej i sängen med tv-dosan, mobilen och datorn på en armlängds avstånd. R har som vanligt åkt iväg för att jaga. Nu är det minsann bara två helger till kvar tills det är över för dethär året.

Har redan planerat helgerna framöver. Denna helg å andra sidan kommer spenderas i sängen/soffan till stor del. Var ju till kiropraktikern igår och som jag trodde har det lossnat en hel del men det ömmar som tusan. Försöker dessutom ta hennes råd på allvar att vila och inte anstränga ryggen på minstaste sätt.

Men nu var det färdignällt för denna gång =) Efter min lilla spruta traskade jag raka spåret till Åhlens där jag spanat in två glittriga ballerinor att hänga i granen sen en tid tillbaka. Idag blev det köp av dessa samt ett litet frågespel och glöggmuggar med skål till. Har inte hunnit fota dom än men det kommer...Nu väntar Idol, ska bli spännande med duetter =)


/Björken


 


klick, klick...

Igår klickade jag hem en topp och ett par ballerinor från H&M...




Bild: H&M


/Björken


skitnöjd är vad jag är...

Är precis hemkommen från ett besök hos kiropraktikern. Känner mej lite öm efter alla låsningar som lossnat. Skillnaden mellan denna gång och besök hos en annan kiropraktiker är att det faktiskt var värt dom där 450 kronorna. Det är sällan jag känner att det är värt pengarna för vissa saker som vi gör men nu minsann.

Blev en kort dag på jobbet med andra ord, men nu är det bara vila vila vila som gäller. Så det blir varken träning eller några längre promenader på någon dag. Men hon var positiv till att det skulle bli bra i ryggen. Man kan som sagt inte stärka ryggen förrän allt "ligger rätt". Ska tillbaka på tisdag till veckan och se om jag behöver ytterligare behandling så än ska jag inte ropa hej, men just nu så är jag SKITNÖJD även om det ömmar=)


/Björken

liten uppdate...

Blev en kasslergratäng med annanas och viktlök till middag. Delikat är allt jag kan säga. R tyckte inte om det sist men idag tilltalade det hans smaklökar också. Även gamla hundar kan lära sig sitta =)

Dagarna flyter fortfarande på som bara den numer, speciellt på morgonsidan och sedan på eftermiddagen då vi blir färre och färre. Jag märker verkligen hur effektiv jag är när det bara är jag och två av mina kollegor kvar i vårt landskap på eftermiddagarna.

Nåja, nog om mitt flyt =) Nu ska jag och Falcon ta oss en promenad i mörkret. Blev ju ingen träning idag då min rygg är alltför ond. Förhoppningsvis lyckas kiropraktikern trolla lite imorgon så att jag kan rör mej normalt igen. Till helgen hade jag tänkt köpa mej några amaryllislökar och tjuvstarta julen lite =)



Ha en trevlig kväll!


/Björken

stackars mej...

Har gjort illa mej i ryggen ordentligt i helgen! Så idag var det bara att ringa kiropraktikern. Fick tid på torsdag, så där hade jag tur. Nu gör det ONT! Både sjukgymnast och kiropraktiker har tidigare konstaterat att jag har två utbuktningar i ryggen som sitter i kota L3 och L5. Tydligen ligger diskarna och skaver mot varandra. För det mesta går det bra men de sämre dagarna kan jag inte sitta längre stunder eller gå i nedförsbackar utan att få ont. Så jag hoppas att hon fixar till ryggen på torsdag.

Åkte i alla fall iväg och tränade mot alla odds och det gick väl sisådär idag, men jag härdade ut. Tror dessutom inte att det blir bättre att vara en soffpotatis heller. Nåja, nu är det färdignällt! =)

Något som varit positivt med denna dag är i alla fall att den flytit på som bara den! =) Dessutom har E piggnat till och varit och tränat med mej =)


/Björken


dubbelt grattis...

Har precis lagt mej i soffan efter att ha haft fullt upp hela dagen. Dagen tog sin början med ett besök till IKEA och Ittalabutiken, I like! Fick med mej lite smått och gott därifrån. Spenderade sedan några timmar hos J, F & E där vi mumsade på en saffranslängd som jag köpte med mej.

Nu är jag åter igen mätt i magen efter att både ha grattat min älskade mamma på hennes 53-årsdag samt min styvfar på farsdag.

Alltid lika trevligt att vara på middag hos min mamma och K. Tack för att ni finns! =)


/Björken


nytt hemma hos oss...

Tog mej en tur inne i stan innan hemfärd under gårdagen. Denna mysiga, julaktiga skål fick då följa med mej hem från Indiska...



Passade på att köpa lite plastfilm och skära ut lite bokstäver, och såhär blev resultatet från utsidan...



Resterande delen av dagen består åter igen av lite målning, sen ska jag sätta mej på bussen för att sedan hämtas upp av R! =) Kanske bjuder helgen på lite IKEA?


/Björken


härligt uppvaknande...

När jag slog upp mina två blå denna morgon möttes jag av detta, behöver jag säga mer? =)




/Björken

show must go on...

Höll nästan på att missa kvällens Idol helt och hållet men hann se Erik. Helt sjukt hur bra han sjunger. Missade du det jag höll på att missa så kan du få en repris här... Erik - Show must go on...

Har inte riktigt lärt mej hur man länkar så ni får nöja er med "den där" =)


/Björken

själv och med färgburken i högsta hugg...

R och Falcon har åkt till R:s föräldrar så nu är jag alldeles själv...
Från det att de åkte iväg har jag hunnit måla i någon timme, men jag blir så less. På burken står det att torktiden är 24 h men i verkligheten är det inte ordentligt torrt på minst tre dygn. Turligt nog är det bara ett varv kvar att måla på skrivbordet nu, sedan är det klart. Har precis lyft in sängbordet in i sovrummet. Nu saknas bara en snygg lampa att ställa där på.

Nu väntar ett skummande bad då det är alldeles för mycket skit på TV ikväll. Sen ska jag lägga mej i sängen med lite kvällslektyr som inhandlades på väg hem från jobbet...




Ha en trevlig kväll!



/Björken


R, han är bra!

Den här veckan har verkligen gått supersnabbt! Tänk om livet vore såhär lätt hela tiden!? =) Allt känns så bra nu, jobb, träning och jag och R...
Skulle det gå skulle jag vilja vara med R dygnet runt, jag är verkligen kär. Tänk att man bara blir kärare trots att vi varit tillsammans i sex och ett halvt år =) Det känns så rätt!


Bild: Google

Har i flera månader tänkt köpa bokstäver men varken "sett eller hört" vart de finns att köpa. Inte heller slog det mej att jag hade kunnat såga till lite bokstäver när vi var hos svärfar. Men det får bli någon annan helg om jag inte hittar mej några snart =)

Har precis placerat mej i soffan i väntan på Greys, efter att ha varit i väg och träna BodyStep, lagat mat, plockat undan och lite annat. Man hinner inte så mycket på en dag egentligen...Medan jag var och tränade var R och köpte godsaker till Greys. På hemvägen fick jag lite ångest då han sagt att han skulle ta en sväng till affären innan jag åkte iväg och tränade. Men min R kan man lita på. Klart att han fixar något så att träningen inte blir förgäves. När jag väl kom in genom dörren kände jag en doft av apelsin och tänkte direkt fruktsallad. Älskade du! =)

Nu ska jag njuta av en kväll tillsammans med R, ha en fantastisk kväll ni med!


/Björken

energin på väg upp...

Energin är som alltid en berg -och dalbana. Har kännt mej lite piggare från och med mitten på förra veckan och det verkar fortfarande hålla i sej *håller tummarna att det fortsätter så* 

Från det att jag slår upp ögonen vid kvart över fem/halv sex tills ungefär nio på kvällen går jag an. Det är väl inte så konstigt att man blir trött? Att alltid ge över 100 procent på jobbet och sedan fortsätta här hemma tar på krafterna. Som tur är jobbar jag inte förgäves eftersom min arbetsgivare ser produktionen från person till person. Man får inga jobb "bara" på grund av ens sociala kompetens! =)

Jag har som sagt kännt mej lite piggare de senaste dagarna. Träningen gör mej förvisso inte trött i huvudet men däremot i kroppen, men jag tror att den börjar ge resultat =D

Andra känner sej däremot lite småslitna =)



Hade tänkt mej till gymmet idag för lite träning av rygg, mage och ben. Istället blev det middag tillsammans med R, handling och en till strykning med färg på möblerna jag håller på att måla. Har kanske lite väl många projekt på gång just nu =)


/Björken

en liten gåva...

På fredag arbetades det en kort dag och avslutades med en sväng på stan. Har hittat lite av en favoritbutik nu. Egentligen tycker jag inte om småplock men dom har mycket annat roligt på Lagerhaus också.

Eftersom att vi var bjudna på middag hos J och F på lördagen blev det lite av ett impulsköp till dom, eller kanske främst till värdinnan =)






Skulle faktiskt själv vilja ha kökshanduken och grytlapparna här hemma som är inspirerade av ryska dockor. Men det är ju faktiskt ett bra tips, att bara ge andra sådant man själv skulle vilja ha. Kanske få ta mej en tur till den lilla butiken någon dag framöver =)


/Björken


transformation...

Har under den senaste veckan pysslat med ett litet projekt här hemma. Skrev ju tidigare om att jag ville ha nya stolar till köket och nu är det fixat. Jag är faktiskt rätt nöjd med tanke på att jag improviserat rätt friskt...

 
Före


Efter


Så nu har vi ny/gamla stolar i köket =) Men vilket lyft det blev...för en liten penning såhär i spartider som det är för mej och R. Har bara fyra veckor kvar att jobba nu. R pluggar för fullt men får inte fullt studielån på grund av att han tjänat för mycket i sommar, så vi kände att det inte riktigt var läge att köpa nytt. 799 kr per stol för de stolar jag ville ha, för oss kostnade det cirka 500 kr totalt. Men jag känner mej väldigt tillfreds nu. Bara lite detaljer inne i köket kvar att fixa nu =)

Ni som undrar hur det går med målningen av möblerna så kan jag meddela att jag i helgen har fixa vårt skrivbord som står i sovrummet. Vi åkte ju till svärföräldrarna i fredags kväll. Där har jag haft ett helt snickeri till mitt förfogande =) Hann tyvärr bara stryka på ett varv med lack, men det ska nog bli bra det här med =)

Nu bär det dock iväg till jobbet, har redan missat två, så jag hoppas att det inte blir fler =) Ha en bra dag!


/Björken


RSS 2.0