årets sista dag...



Blev ingen direkt sovmorgon sista dag på detta år men sova hinner man ju göra i graven ;) Måste säga att 2011 har varit ett helt fantastiskt år även om det har haft sina bakslag men som tur är väger de bra stunderna över hundra gånger om :) Ska senare bege mig iväg på en ordentlig nyårspromenad med F för att förhoppningsvis göra slut på lite energi så att han som de senaste åren kan slappna av någorlunda när det skjuts raketer i grannskapet. 

På juldagens morgon pratade jag och maken om hur vi ville fira in det nya året och precis så blir det. I vardagen är det allt för mycket måsten så vi tänker minsann se bortom alla måsten och bara fokusera på vad vi vill för en enda dag detta år, vilket i mina ögon låter helt perfekt!

Gott nytt år!


/U


god fortsättning...


Blev några dagars mys hemma hos mamsen och hade gladeligen stannat några dagar till...


Blev lite ofrivillig bloggfrånvaro eller vad man nu ska kalla det. Känner mig i alla fall någorlunda återställd nu efter att ha varit krasslig hela julen. Efter en natt full av frossande natten mellan tisdag och onsdag insåg jag att loppet var kört för en fridfull jul.

I väntan på tomten har det hunnit knaprats en och annan alvedon och humöret har väl inte direkt varit på topp. Känns som om jag inte gjort annat än att sova de senaste dagarna och den vakna tiden känns väl lite mer som ett blurrigt minne. Men vad jag har förstått måste jag ha skött mig hyffsat under det gågna året då flera önskeklappar gömde sig i tomtens säck...


/U

dan före dan före dan före dopparedan...




Onsdag kväll och har äntligen vaknat till liv aningens efter en dag i något typ av limboläge där jag kännt mig lite som levande död där frossa och kallsvettninngar avlöst varandra. Har äntligen lyckats ta mig från sängen för lite Jul med Ernst i lila vardagsrummet...
l
Skulle ha varit sista arbetsdagen innan min lilla julledighet men nu får vi väl se om det blir någon "ledighet" över huvud taget såhär tre dagar före jul. Bävar nästan för bilturen norrut men kommer antagligen hålla mig i huvudsak hos min mamma under hela vår vistelse beroende på dagsformen...


/U

addicted...


Tack vare en snäll make är boken i mina ägor nu. Om det är på gott eller ont är en annan fråga ;)


Måndag kväll och alldeles tyst och stilla här hemma då maken jobbar över för att kunna få en riktig julledighet utan några jobbsamtal. Vi har haft en lugn helg här hemma i alla fall och nu är det bara två arbetsdagar kvar till lite julledighet.

Imorgon åker jag förhoppningsvis på årets sista tjänsteresa ;) Blev på lite kort varsel och tyvärr kunde inte det moderna samhällets kommunikationsmöjligheter lösa det heller så imorgon bitti klockan 05:50 kommer taxin och hämtar mig här hemma för en tripp till Örebro. Blir mycket dötid varje gång tjänsten tar mig till mitten av Sverige med både flyg, taxi och tåg, men jag ska nog kunna sysselsätta mig med både jobb och kanske ett och annat kapitel på min nya bok...

I fredags var vi som bekant och besökte en och annan affär. Fick med mig en filmtriologi som jag blivit helt addicted to. Trodde aldrig filmerna skulle vara något för mig men jag känner mig så pass addicted att jag knappt står ut med att måsta vänta ett helt år tills den sista filmen kommer. Maken fick därför ta sig en lite shoppingtur vid lunchtid för att köpa den sista boken i sagan. Blir nog förmodligen sträckläsning när jag väl får möjlighet så jag bara måste få veta hur hela sagan om Belle och Edward slutar. Jo, tro mig, jag låter inte bara som en fjortis, jag känner mig som en också ;)


/U


en vecka kvar till jul...


Årets klappar går i vitt och silver. Tur i oturen ändrades ju bröllopsfärgerna en aning så då passade det ju alldeles utmärkt att pryda årets paket med de silverfärgade organzabanden som blev över...


Med en vecka kvar till jul har jag tänkt avsluta paketinslagningen idag och bara mysa runt här hemma. Maken och jag hann ranta ordentligt efter jobbet igår så jag känner mig inte direkt sugen för en tur på stan, det lär ju dessutom vara tokfullt i affärerna och det känns än mindre lockande. Min syster och hennes familj som i år står för julfirandet hade dessutom lite önskemål till julaftonskvällen, så det passar ju om inte annat väldigt bra att sysselsätta sig med det lilla projektet denna lördag :)


/U

banoffe pie...


Bland gosakerna på gårdagens lilla julmingel fanns bland annat en enkel variant på Leilas Banoffe pie. Verkligen supergott och enkelt, dock aningens tidskrävande.


4-5 portioner

Ingredienser:

1 burk kondenserad mjölk
1 banan
minst 12 stycken små pepparkakor
2,5 dl grädde
blockchoklad


Gör så här:

Börja med att ta bort etiketten på burken och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens. Ta sedan upp burkarna och låt dem svalna. I väntan på att burkarna ska svalna kan du vispa grädden fluffigt och skiva bananerna. Krossa sedan pepparkakorna och fördela pepparkakssmulorna mellan glasen innan du brer över den nykokta kolan och ett lager av skivad banan. Skeda sedan över grädden och toppa med riven mörk choklad. Voila!


/U


torsdag kväll...


I tisdags när jag kom hem från jobbet hade en av amaryllisarna slagit ut här hemma. Trevligt att man hinner se de vita klockorna innan vi åker mot norr...


Torsdag kväll och bara fyra arbetsdgar kvar tills jag går på min lilla julledighet. Dagen har nästan gått i ett på jobbet men har fått riktigt mycket gjort. Mitt fokus har äntligen hittat tillbaka efter att ha varit på villovägar några dagar :)

Har nu landat i soffan efter att ha röjt undan efter middag och ska nu njuta av ett glas med glöggte som jag fick av en av mina gäster under gårdagens lilla tillställning. Frusen som jag är denna torsdag passar det utmärkt med lite värmande dryck och mina nya rosa fårskinnstofflor på dessa frusna fötter


/U

årets katter...


Årets gula katter blev inte riktigt som jag planerat men vet nog vart i tillverkningen det blev galet ;)


Vaknade tidigt denna tredje advent. Sover riktigt dåligt just nu och drömmer en massa konstiga saker som gör mig aningens frågande. Tänker inte ens berätta innehållet i drömmarna för det är bara för bisarrt!

Har ägnat denna söndag till att slutföra lite julbak. Har inte riktigt hunnit alla saker men de sista godsakerna går riktigt fort att tillverka och nu är jag färdig med de "tygsta" baket i form av årets lussekatter som tar sin lilla tid med tanke på alla procedurer som ingår i baket.

Har precis satt igång med denna söndagsmiddag som blir en lasange ala lchf. Ska bli spännande att smaka på resultatet då lasange är en av mina och makens favoriträtter.


/U


nobelmiddag och julbak...


Årets förrätt ala Nobel bestod av jordärtskocka med hummer, majrova och picklad vintersallad. Låter inte helt fel enligt mina smaklökar...


Efter en hel dag på stan blev det en tripp för att inhandla alla ingredienser för det julgodis jag tänkt skapa till våra glöggkvällar här hemma den kommande veckan. På onsdag kommer ett lite mindre tjejgäng än planerat för lite mys här hemma och någon dag senare får vi förhoppningsvis besök av hela familjen M.

Måste givetvis ha något smaskigt att bjuda på när vi får besök. Just nu tittas det på nobelmiddagen samtidigt som tillverkningen av lite julgodis är igång och även om jag kör rätt hårt på lchf just nu slinker både en och annan smula gott ned i magen ;) Har dessutom planerat något litet extra för bägge kvällar. Can´t wait! :)



/U

christmas wantings...


Bland önskeklapparna gömmer sig både rödvinsglas och vitvinsglas från Ittala Essensce, kakafat från Jellybean, köksutrustning från KitchenAid, gryta från Le Creuset, pressakanna och termos från Stelton och en Alvar Aaltovas... 


Äntligen fredag och ganska precis hemkommen från en kort dag på jobbet. Vet inte riktigt vart mitt fokus försvunnit denna vecka men kan säga som så att det är helt bortblåst. Snön den bara yr här i Umeå och kände mig som en blöt hund när jag äntligen traskade in genom dörren här hemma.

Lyckades handla den näst sista julklappen idag efter jobbet så nu är det inte mycket kvar :) I år har maken och jag bestämt oss för att inte köpa några julklappar till varandra, då vi har några resor som hägrar under 2012 :) Då det känns mest som att vi bara sparar nu för tiden växer mappen "wantings" i stadig takt. En del saker i mappen är inte ens dyra men ändå blir det aldrig av att jag bockar av några punkter då och då. I helgen har maken lovat mig en shoppingtur så då blir det att bocka av några saker, dock inte från denna önskelista ;)


/U

tackkorten har landat...


Efter inspiriation från en av mina favoritbloggar kunde jag inte låta bli att göra tackkorten i denna något modernare tappning... 

Måndag förmiddag och helgen har som vanligt gått i ett rasande tempo som vanligt. Under natten har den första snön fallit här uppe så det blev genast mycket ljusare och halkigare ute ;)

Nu är i alla fall samtliga tackkort fixade, kuverterade och levererade. Hela ihopknåpandet av korten drog ut lite längre på tiden än vad som var tänkt då det ena efter det andra materialet tog slut. Korten följer samma tema som allt övrigt under bröllopet med ett vitt omslagsark där en remsa med vitt präglat papper och ett organzaband är knutet runt kortet. Precis som men inbjudningskorten har alla kort stoppats i var sitt celofankuvert för att det är både snyggare och bättre så att kortet inte åker på stryk vid postleveransen :)

Nu är det bara den där fotoboken som ska beställas, men har ännu inte lämnat in våra engångskameror från bröllopet :S


/U


adventsfrukost...


Kunde återigen njuta av en härlig adventstradition här hemma denna första söndagen i december i from av en riktig julfrukost :)


Vaknade av att regnet smattrade mot fönstren denna söndag den 4 december. Vart har kung Bore tagit vägen kan man ju fråga sig? Började denna söndag men en stadig frukost där både tomtegröt. ägg, te och lite annat smått och gott fanns inkluderat. Som vanligt kommer vår söndag att ägnas till sådant vi i övriga fall inte riktigt hinner med.

Maken är redan i full färd med att dammsuga och våtmoppa här hemma medan jag känner mig lite oinspirerad så jag passar på att få lite julstämning i kroppen med Michael Bublé.


/U

avdelningsdagar...

Är nu på sluttampen på avdelningsdagen här i Borlänge och måste säga att de som planerat dagen med vårt värdegrundsarbete har uträttat stordåd! Snart är det dags att svida om inför kvällen med en helt ny outfit. Ska bli värre skojsigt om jag får säga det själv!

PS. Ni är många som kommenterat här på bloggen de senaste 24 timmarna och kommer gladeligen gå igenom varendaste kommentar och lämna ett litet avtryck då jag känner mig väldigt smickrad över att det är så många av er som faktiskt valt att lämna ett avtryck :-)

RSS 2.0