happy halloween...

Igår packade vi väskorna och tog oss till svärföräldrarna. Dagen har spenderats i svärfars snickeri med slipmaskinen i högsta hugg. Nu väntar bastu med R. Jag längtar verkligen tills jag och R har vårat eget där vi kan basta varjekväll om vi så vill.

Kvällen kommer att ta sin början förbi de gravar där min farmor och farfar, morfar och där min pappa ligger. I veckan var det 19 år sedan min pappa dog, och även om jag inte var så gammal när han gick bort så tänker jag på honom varje dag. 


Bild: Google

Kvällen fortsätter sedan hos goda vänner där vi ska spendera kvällen med god mat och gott vin. Önskar därmed alla en happy halloween!


/Björken 


mot helgen...

Nu är räkningarna åter igen betalda, det är dock synd att dom aldrig tar slut, utan dom bara fortsättar att komma om och om igen. Klickade hem tre prenumerationer under oktober månad och nu var det dags att betala för dom...men gud så mycke trevlig höstläsning jag kommer att ha =) Behöver bara skaffa mej en tidningskorg där jag kan förvara mina favoritnummer i =)


Bild: Google


Att måla denna i vitt vore väl inte helt fel?

Imorgon har vi bara fyra timmars arbetsdag så det ska bli skönt att komma hem tidigt för en gångs skull, har dock hur mycket som helst att göra innan vi beger oss hemåt till mina svärföräldrar där vi ska sova under helgen.
Lördag kväll bjuder på partaj igen. Det börjar bli en dålig vana, men det ska bli så trevligt att umgås med vänner man så sällan ser, så jag ser verkligen framemot det.

Nu väntar en stor kopp te och lite läsning...

Ha en trevlig kväll!

/Björken


bra start på veckan...

Vaknade fantastiskt pigg på morgon så det blev en långprommis med min mysvovve trots att det droppade från himlen. Nu sitter jag lite småsliten och mätt efter ett Bodysteppass och en delikat gryta till middag.

I veckan är det tänkt att jag och E ska trappa upp träningen lite, så på torsdag kör vi ett Bodypumppass om min rygg håller annars blir det Aerobic som E så gärna vill testa. Men det ska nog gå bra.

Idag fick jag spännande utredningar tilldelade till mej, så en intressant vecka vilar framför mina fötter. Det känns som att jag äntligen hamnat i ett bra flyt. Har ju bytt lite av arbetsuppgift sedan cirka två veckor tillbaka då jag hade kunskap inom området som andra saknade. Tror att det att man känner sej behövd har varit medicinen mot min dåliga motivation =D 

Nu väntar en lugn kväll med min älskade R =) Hoppas att er vecka har startat lika bra som min! Bjuder er på en liten bild där jag och R ska vila ut oss i januari...



Bild: Google


/Björken

Hej, mitt vinterland...

Igår morse fick jag den största julkänslan hittills. Det var ett vitt lager med snö när jag tittade ut genom fönstret. Det började snöa redan i fredags när jag stod och väntade på att ta mej till festen. 

 



 


 




Men i morse när jag vaknade hade dock nästan all snö försvunnit...


/Björken


vintertid...

Inatt ställde vi om klockan. En timme bakåt. "På sommaren ställer vi fram våra utemöbler och på hösten ställer vi tillbaka dom". Tyvärr ställde inte jag om mej, så här ligger jag i soffan med min dator och betraktar mina nya lyktor på uteplatsen som ger ifrån sej ett värmande sken...

tankspridd...

Nu börjar min projektanställning på "verket" lida mot sitt slut. Den sista november blir jag åter arbetslös eller student på nytt. Men har jag tur hinner jag få ett arbete tills dess. Jag får i alla fall ångest av denna ovisshet...

Just nu tar jobbet hela min tid som ni säkert förstod i tidigare inlägg. Tiden räcker inte riktigt till. Dessutom är jag konstant trött och känner mej svimfärig till och från...

Även om veckan har varit tung bjuder helgen på lite trevligheter. Imorgon blir det lite partaj hos en kompis som jag inte träffat på gud vet när...och för en gångs skull känner jag mej partysugen. Så vi får se om det blir att jobba övertid på lördag eller om jag hoppar över det =D

Inför morgondagen bar det ut på stan en snabbis under lunchen. Passade på att inhandla årets glögg 2009, som i år har smak av clementin...


Bild: Google

Och när vi ändå går i juletecknet så har jag hunnit spana in det ena och det andra på vårt kära internet =)

IKEA bjöd i alla fall på följande:



Bild: IKEA


Då R är allergisk mot riktiga blommor får man nöja sej med plastisar, men vad gör det, dom vissnar ju aldrig =)
Nu ska jag fortsätta och pula på här hemma, ha en trevlig kväll!


/Björken

mycket fix och trix...

Gårdagen spenderades tillsammans med nära och kära då vi firade min morbror som fyllde 50 år. Själv har man 26 år kvar tills dess. Jag har med andra ord HELA livet framför mej =)

Det blev inte så sent men jag var helt slut när jag klev in genom dörren här hemma. Men oavsett hur länge jag är vaken så vaknar jag alltid alldeles för tidigt. Men det har sina fördelar...

Nu har jag precis städat hela lägenheten, tvättat två maskiner, kommenterat färdigt i mina fotoalbum som jag inte gjorde då jag klistrade in korten för några veckor sedan och sytt stolsöverdrag till en av våra köksstolar som prov. Det blev faktiskt riktigt bra, men när jag skulle fortsätta ser jag till mitt förtret att damen på tygaffären har gett mej för lite tyg fast jag betalat för den längden jag skulle ha. Vad gör jag nu? Ska försöka hinna förbi butiken imorgon och fråga hur man gör, om jag får det tyg jag har rätt till?

Har precis tänt ett ljus jag inhandlade på Lagerhaus i fredags, så nu sprider sig en doft av kanel i lägenheten. Jag har tjuvstartat juletid lite. Men nu ska jag fortsätta med titta igenom mina favoritserier som jag missat under veckan som gått och kolla in i mina favoritbloggar.

Hoppas helgen varit bra!


/Björken

ett ljus i tunneln...

Då var det helg igen...veckan har varit tung. Det känns som att jag inte hinner med något. Dagarna börjar med promend, fortsätter med dusch och det vanliga morgongörat för att sedan fortsätta med buss till jobbet och sedan jobba fram till halv fyra-fyra. Hem igen, träna, duscha, göra middag, ett eller två tv program och sen kudden.

Känns rätt skönt de dagar jag inte tränar så jag hinner slappna av ordentligt. Gårdagen spenderades i soffan tillsammans med R och film...knappt så att man hinner ses under veckorna. Det är så skönt med helg!!!

Idag har jag varit på den vanliga morgonpromenaden, det är så skönt att promenera i ljuset för en gångs skull, helt svart och någonstans mellan + 3 och - 8 grader när jag vaknar på morgonen nu...
Fick fotat några fina bilder på Falcon under förra veckan när det precis börjat ljusna ute, här är ett litet smakprov

 
 

På tal om mörker ska vi ställa tillbaka klockan nästa helg, då blir det lite ljusare =)


Nu sitter jag med datorn i knät och försöker fundera på vad vi ska äta till lunch. Var och tränade i morse med E så nu börjar jag bli lite hungrig =)

Ha en trevlig helg!


/Björken

en bra helg trots allt...

Det blev inget bilinköp i helgen, tråkigt nog. Hade gott och väl kunnat tänka mej att strosa runt i huvudstaden utan att köpa bil där nere. Bil blev det inget av men däremot långpromenader i kylan...


Min(a) nya lykta i dagsljus...




På dagarna stiger temepraturen en aning,
men på morgonsidan ligger det en hinna
av is på sjön...



Förutom långpromenader med Falcon blev det en heldag på stan med R. Han gnällde inte ens en enda gång...de ni! =) Var och prövade samma jacka som jag visade bild på tidigare, men R stod fast vid "muminuttalandet". Sprang och prövade jackor runt hela stan och hittade en på Sisters, men när ska jag lära mej att titta på prislappen först? Så det blev ingen jacka. Det blev däremot en mössa till R och fika till oss båda =) Efter det åkte vi hem för att fixa lite middag sen var det bara att ta sej iväg igen då vi hade reserverat två biljetter till "Flickan som lekte med elden".

Har lite svårt för dessa svenska filmer, och dessutom sådana som är baserade på böcker. Men en sak som jag kan säga är att jag nästan hade glömt bort en massa saker, så jag får nog säga att den var okej =)

Denna dag har gått i städandets och fixandets tecken, har till och med hunnit handla inför kommande vecka. Det var dock meningen att vi skulle hinna ut till ett par bekanta men tyvärr så for det ur huvudet. Ett av sängborden är i alla fall färdigmålat och torrt nu och men har inte riktigt fått komma till sin rätt i sovrummet eftersom att det används som tvbänk...

R lovade i ännu ett svagt ögonblick att hjälpa mej med tapetseringen...det kommer bli så bra. Tills dess är allt småfix som tavlor och så nedpackat i lådor...








Nu har jag precis avnjutit en mumsig köttgryta med matvete och en skål med citronlakritsglass, resten av kvällen kommer spenderas i liggläge =) Hoppas att ni andra har har haft en trevlig helg ni med!


/Björken

ett ljus i mörkret...

Igår tog vi oss ut till ett av handelsområderna här för att köpa mat till Falcon. Fodret kostar nästan 700 kr per säck, men det är det värt. Vi har alltid valt ett högaktivt foder till Falcon eftersom att han får vara igång så mycket. Vi passade dessutom på att köpa lite grisöron också, som han brukar få lite då och då, våran mysvovve.

Fick mej en tur in på Jysk också där jag hittade mej ett par lytktor att hänga ute på vår uteplats...billigt och bra var det också =)









Den mindre storleken av gravljus fick plats i lyktorna så att dom brinner några dygn...

Ligger nu och väntar på att R ska bestämma sej ifall vi ska ner till huvudstaden eller inte. Ju längre veckan ha gått desto tveksammare har jag blivit till om det blir någon tripp, men förhoppningarna har jag fortfarande kvar =)

Vi ska ju inte köpa något som inte R tror på, då är det bättre att vänta ett tag till...

Nu är det bara fortsätta vänta...


/Björken

en besvikelse...

Vissa dagar känns det som att man inte producerar något över huvud taget på jobbet, men det finns inte så mycket att göra åt saken då man sitter med tunga utredningar. En timme innan det var dags att gå hem ringde R och frågade om han skulle komma och hämta mej, och givetvis ville jag det =)

Fick honom att stanna till på ICA så jag skulle kunna hämta ut mitt paket från H&M. Beställde en parkas, ett par stövletter, ett nattlinne samt en tröja för någon vecka sedan, som jag har längtat. Då det börjar bli lite för kallt ute med min kavaj men då det är alldeles för varmt med både ullkappa och tjock parkas tyckte jag att jag behövde ett mellanting.



Bild: H&M


Till min besvikelse var jackan alldeles för stor. R tyckte att jag såg ut som Mumin! =) Av allt han kunde ha sagt så valde han att jämföra mej med Mumin =) Så nu är det bara att leta sej något annat...eller kanske ta sej till H&M i alla fall och se om någon storlek mindre gör någon skillnad =) Jackan kanske har hunnit komma in nu...

Nåja, nu ska ja mysa med min finvovve =)



/Björken


första träningspasset för veckan...

I morse låg den första snön på backen för denna höst. Tycker egentligen att snön är helt fantastisk, men i promenadhänseende såhär innan det blivit en yta på marken helt och hållet är det bara rena rama tortyren. Hela morgonpromenaden är ett evigt trippande för att inte ramla ikull. Tur att det mesta har försvunnit från vägen så jag kan cykla till träningen om en liten stund...men först en banan =)


/Björken


höst...

Gårdagen började med en långpromenad tillsammans med min kollega E. Temperaturen har sjunkit en del sedan förra veckan. Det har varit minusgrader ute nästan varje dag förra veckan när jag stigit upp och det var det även igår. Så det var bara börja med lager på lager metoden. Men jag kände mej som en michellingubbe där jag gick, men det är väl antagligen att man är ovan att bylsa på sig alla kläder. Var dessutom länge sedan jag tagit en långpromenad så benen var trötta när jag väl klev in genom dörren här hemma.

 
Med minusgrader ute ligger ängarna fulla i frost...nu är det inte länge kvar tills den
första snön kommer att falla

 
Vattendragen hade till och med fått en hinna med is under natten...



Idag blir en liknande sväng då jag har sällskap av mysvovven igen, har ju inte blivit några promenader över huvud taget de senaste helgerna eftersom att jag inte har haft något som har dragit mej ut. Vädret idag är lite tråkigare men det ska nog gå bra ändå.

Gårdagskvällen spenderades i soffan med filmer och R *höstmys*. Det är så himla mysigt när han är hemma och jag känner mej så trygg. Jag är så tacksam att jag har en underbar familj! 


/Björken

bilaffärer...

Vet inte om jag sa det men vi sålde vår bil för drygt en månad sedan. Sen dess har vi kört ett vrålåk som vi fått låna av min snälle svärfar =) R har letat med ljus och lykta för att hitta en ny bil men tydligen finns det inte någon som duger här uppe.

Var förbi till en bilaffär och provkörde en Volvo V70 men R verkar mer intresserad av XC70.


Bild: Google

Eftersom att R inte kommer jaga i helgen på grund av att han måste pyssla med sitt exjobb måste vi lämna tillbaka vårt vrålåk ikväll så att svärfar kan åka och jaga. Därför blir det ett impulsköp ikväll av en liten skitbil tills vi fått tag i en bil som duger =) Min kväll kommer med andra ord att bli lång!

Hoppas på att vi kan svänga förbi och köpa lite godis så jag orkar sitta bakom ratten =) Hoppas att ni andra får en lugn och skön fredagskväll även om inte jag får det! =)


/Björken


RSS 2.0