efterlängtad duffel...


Det var inte länge sedan mamsen tjatade på mig om hur fint det är med duffel. Då dissade jag henne totalt men ibland får man ändra sig :)


Det var inte bara en ny jacka som fick följa med mig hem under helgens shoppingturer, men är så hinla nöjd att jag var tvungen att visa upp mitt nya tillskott :) Nu är det bara ett par snygga stövlar från Creative Lounge som fattas så är jag redo för vintern. Har inte hunnit besöka den nya butiken inne i stan ännu men nu kanske det vore på tiden :)

Blev en trevligt After Work denna onsdag vilket passade alldeles utmärkt fast jag är sliten. Vår S är helt wunderbar och är så glad att jag fått lära känna henne under hennes tid som konsult i detta projek. Tyvärr ser det ut som att acceptanstesterna närmar sig och då försvinner hennes tid hos oss också men får hoppas att det blir fler tillfällen i framtiden :)

Nu väntar sängen och Greys Anatomy innan det är dags att sussa. Bara en dag kvar av jobb sen väntar helg denna alla helgona helg...


/U

sista oktober...


En bit choklad, lite chai-te och en hund som värmer sin mattes frusna fötter låter helt fantastiskt i mina öron denna sista kväll i oktober.


Detta 2011 har bara rusat fram. Försöker lite då och då stanna upp i det hela och insupa allt som händer. Saker går riktigt riktigt bra, jag själv mår bra och allt annat känns bara så bra. I normala fall är jag väldigt självkritisk men nu tänker jag för en gångs skull vara nöjd med mina prestationer vilket jag varit ett tag trots att det säkerligen sticker i vissas ögon. 

Alla människor har naturligtvis sina upp och nedgångar så nu väntar jag på att få glädjas med någon annans framgång :) Varför vara bitter när man kan vara glad!? ;) 


/U


norröver...


Under tjänsteresan till Arjeplog för någon vecka sedan lyste solen från en klarblå himmel. Idag är det riktigt höstrusk men ändå inte, vintern är väldigt nära nu men än har det inte snöat. Istället är det snorhalt utomhus...
I helgen bär det norröver, framöver är siktet inställt på nord-väst :)

Näst sista arbetsdagen för denna vecka är nu avverkad. Kom hem för drygt en timme sedan och sedan dess har jag hunnit tillaga och svälja dagens middag bestående av kycklingwook med smak av ingefära, koriander och chili.

Imorgon blir det att ta sig norrut, så ikväll ska det packas och göras i ordning för att komma hem till ett förhoppningsvis fläckfritt hem. Blir en kort dag på jobbet imorgon men kommer istället att jobba hemifrån och dessutom på färden norröver. Hoppas på bra väglag och god sikt men med maken bakom ratten ska det nog gå bra ;)

Som vanligt gäller det att hinna få lite kvalitetstid med familj och vänner men denna gång står också det blå-gula varuhuset högt i kurs. Ska dessutom inte bara handla till mig själv utan också till jobbet :)


/U

lördagsunderhållning...


Här hemma ser vi mycket film men filmen "Allt för min syster" har nästan alltid åkt ut i lottningen. Här hemma är det värre jämställt. Maken väljer en film och jag en och den sista lottar vi ;) Hur tolkar ni den här informationen? Jo, att maken har för täskig smak på filmer sometimes och har en jädrans tur i spel :)


Lördagsmiddagen har precis landat i magen. Blev en av mina favoriträtter, fetabiffar med ugnsstekta grönsaker och aioli *mums*.

Har varit en dag i vilandets tecken så det blev en nap på cirka två timmar tidigare idag, mycket välbehövligt måste jag säga. Känner mig med andra ord som en ny människa. För tillfället njuter maken av några centiliter Laphroaig. Själv har jag dykt ner i helgens godispåse som maken snällt var iväg och köpte när jag tog min nap, det är vad jag kallar för kärlek ;)

Planen för kvällen blir att sjunka ner i soffan men både pyjamasbyxor och tofflor för att se filmen "Allt för min syster" som går på TV4 ikväll. Inget jobb i sikte utan bara rent slappande, I love it! :)


/U 


bakslag och belöningar....


Funderar starkt på att köpa något lite extra till mig själv när projektet är över som en belöning till mig själv. Tankarna går bland annat till den finfina lampan från Kartell men än har jag inte bestämt mig. Finns massor av saker på min önskelista, men just nu står vårt sparande i fokus för att antingen köpa eller bygga det där huset...


Det blev inte så mycket ledighet som jag hade hoppats på på grund av en oväntad vändning i projektet denna fredag. Har dock hunnit jobba ikapp det mesta här hemma men det finns några frågetecken som behöver redas ut. Min kollega A kommer knappa på tangenterna lika flitigt som jag i helgen för att få ihop allt tills början av nästa vecka.

Har jag sagt att jag längtar efter ledighet? ;) Morgondagen blir som den blir men jag är i alla fall hemma och bara det är guld värt :) Tacka vetja möjligheten till jobb på hemmaplan.

Men nu väntar sängen!


/U

dagar i visby...


Fanns tyvärr ingen tid för någon sightseeing när jag besökte Visby tidigare i veckan, men å andra sidan var jag där i jobbsammanhang. Fick en liten snabb blid av muren precis innan jag och min ena kollega skulle åka norrut i tisdags i alla fall...
 
 
Här råder ett horisontellt läge efter en lång dag på jobbet. Att säga att jag är helt färdig från de senaste dagarna arbete är ingen underdrift. Ser nu fram emot att vara ledig på riktigt. Har redan planerat att avsluta morgondagen redan före lunch. Har bara ett besök bokat hos optikern vid lunchtid, sen väntar bara en cykeltur hem innan jag tar helg :) 


/U 

hemlängtan...


Bara en natt så är jag sedan hemma hos mina hjärtan...


Sista utbildningsomgången sjunger på sista versen och imorgon får jag äntligen spendera lite tid hemma. Jag längtar hem och vill bara kunna mysa omkring i mina pyjamasbyxor, som oftast åker på direkt jag kommer hem från jobbet.

Som vanligt är det jättekul att ha fått möjligheten att driva en helt ny verksamhet framåt och hoppas på att jag blir erbjuden fler sådana möjligheter nu när man har fått lite mer erfarenhet. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag och min kollega lyckats täppa igen alla kryphål så att hela verksamheten kan bedrivas utan problem :)

Men nu är det väl bäst att sluta ögonen för lite sömn så att jag är pigg och fräsch inför sista utbildningsdagen.


/U

PS. Ser att ni är en trogen skara läsare som ständigt är in här och jag hoppas verkligen att jag ska få lite mer fritid framöver att ägna mig åt bloggen som verkligen har fått hamna i skymundan senaste tiden.

Go natt!

kalas- och jobbhelg...


Nymalet kaffe och tryfflar i varianter som en lite symbolisk gåva till ett av födelsedagsbarnen...


Både middag, 1 års kalas, sovmorgon, helgfrukost, plockande och tvätt har hunnits med sedan vi tog helg igår. Effektivitet är ordet och passande nog åkte mannen och Falcon iväg för en helg på annat håll igår kväll. Har mycket att stå i just nu men snart är det över :)

I paketen till lilla C fanns både ett lekvänligt lok från Brio och en födelsetavla. Idag väntar ytterligare lite firande av finaste S som fyllde hela 26 år redan förra veckan men på grund av tjänsteresor och trivselresor har jag inte hunnit fira henne på sin stora dag förrän idag.

Förutom kalasande kommer det bli några timmars jobb denna lördag och hämtning av roliga paket som jag inte hunnit med att hämta hem tidigare. Men nu är det bäst att göra sig i ordning för en tripp till jobbet då ;)


/U

nätter i det exotiska Arjeplog...



Måste säga att miljön runt i kring hotellet Hornavan är helt fabulös och hotellrummen är mycket bättre än jag förväntat mig...


Efter en bilfärd på några timmar var vi då på plats i exotiska Arjeplog. Vi har hunnit äta lite på en av samhällets restauranger. Under lågsäsong är det få matställen som håller öppet så vi fick nöja oss med lite pasta carbonara, hot pirogs och lite lövbit.

Blir att spendera två nätter i "staden" innan utbildningen är avverkad på denna ort och vi kan sätta oss i bilen hem. Sen är det bara Visby kvar. Can't wait! :)


/U


söndag...


Efter bröllopet faramkallade vi fem större bilder från bröllopet som pryder vår lägenhet, vissa porträttbilder och vissa detaljfoton...


Det blev ingen vandring idag, men för att kompensera upp allt goda under helgen blev det en långprommis istället. Måste dock säga att kroppen inte känns riktigt hundra, så jag hoppas att jag inte har någon basillusk som är redo att bryta ut. Har sedan slått ihjäl några timmar med att städa och såklart göra några knop i jobbsammanhang. Surprise surprise ;)

I veckan påbörjades utbildningen av nya handläggare inom en del av verksamheten. Tidigare i veckan var jag i Örebro, kommande vecka åker jag till snöiga Arjeplog och veckan därpå väntar Visby.

I fredags kom i alla fall ett erkännande från chefen, som gav mig ny energi även om jag då kände mig alldeles knäsvag. De kommande veckorna kommer att kännas som a piece of cake med andra ord :)


/U

complements to the chef...


En liten aptitretare med sparris, krämig sås och en brödskiva...

Gravad lax med syltad rödlök, dillskum och klassisk löjrom...

Sorbet gjort på sällsynta havtorn...

Lax på en bädd av ångkokta grönsaker och hollandaisesås...

En helt fantastisk pavlova med färska bär och tillhörande sorbet, jordgubbssås och strössel...


God morgon söndag!

Frukosten har precis landat och nu väntar jag på att maken ska vakna så vi kan åka iväg för lite friluftsliv. Förra helgen när vi var iväg och grillade vid en sjö här i närheten hittade vi en vandringsled som idag kommer bli vårt mål.

Eftersom att leden är några mil lång hade det varit helt fantastiskt om maten stått färdig för att ätas när vi kommer hem, men det gör den ju såklart inte. Hade inte sagt nej till om vi fått serverat samma delikata middag som jag, min mamma och min syster åt under vår helg i Tallinn. Att säga att maten var god är en underdrift. Både den lilla aptitretaren och havtornssorben kom utöver vår beställning vilket höjde betyget ytterligare. Behöver jag säga att vi rullade ut?! :)


/U

på biljakt...


BMW 5-serie...

Mercedes E-klass...

Mercedes GLK...


Denna lördag har varit vigd till att leta fram en ny bil till detta hushåll, vår bil börjar nämligen sjunga på sista versen, med massa småfel HELA tiden, tyvärr. Har därför sprungit i bilaffärer halva dagen innan vi hamnade på hemmaplan. Mina favoriter bland bilarna är de ovanstående just nu, den sista uppfyller dock inte ett av våra krav men den är ändå väldigt fiiiin :) 

Kraven på den nya bilen är att den ska ha stort bagageutrymme, bra andrahandvärde, skinnklädsel, dieselmotor, fyrhjulsdrift och helst automatlåda. Skulle andrahandvärdet vara bättre på "andra bilar" än de stora kvalitetsmärkena skulle vi nog inte tveka till en sprillans ny bil då man nästan får två bilar till samma kostnad. It suck!

Nåja, letandet får fortsätta även om jag gärna hade kört ut med en av bilarna redan idag. Tur att jag har en man som är lugn och behärskad :D


/U

försening...

Så var man på resande fot och väntar på tåget mot örebro. Försenat som så många gånger annars. Surprise surprise!


/U

dagar i tallinn...






Både smala och breda kullerstensgator med medeltida anda, kyrkklockor och kyrktorn i var och varannat hörn är väl lite av den bild jag fick av staden...


Tiden bara rusar iväg just nu och jag längtar efter lite ledighet trots att jag senast förra veckan hade långhelg. Helgen har tyvärr bestått av arbete till största del och imorgon väntar några dagar i Örebro. Vet inte om jag kommer lyckas se mig om i staden något då jag bara vill sova, sova och sova, men nu har jag lyckats skrapa ihop hyffsat många timmar för lite kommande ledighet :)

Sitter just nu och försöker färdigställa det sista av utbildningmaterialet som ska användas från och med tisdag, men har tappat inspirationen en aning. Beror kanske också på att jag inte känner mig alltför peppad och har verkligen ingen lust att fara då det finns mycket övrigt att önska i sammanhanget. Hade önskat att jag kunnat skriva närmare om mitt missnöje men men...

Ska strax avsluta min arbetssöndag och ägna mig åt min lilla familj som jag inte träffar förrän på onsdag kväll igen :)


/U 

rosa månad...


Drog mitt strå till stacken redan i torsdags då det fick bli en liten shoppingtur på stan innan det vankades AW. Så nu är jag en klänning, två blusar, ett rosa armband och ett rosa band rikare...


Så var det den första oktober och dagen har onekligen börjat bra. Vaknade pigg denna lördag och har sedan dess legat och dragit mig framför nyhetsmorgon samt hunnit med en härlig helgfrukost. Ska strax dra på mig promenadkläderna för att sedan förbereda mig inför en dag utomhus i höstsolen med maken och våran älskade Falcon. Bäst att sätta fart! :)


/U

RSS 2.0