efternamnsdiskussionen...

Så har efternamnsdiskussionen hettats upp något hos oss också efter många långa försök till övertalning...Personligen känns det inte riktigt helt okej att "ta över" någon annans efternamn när man gifter sig. Våra efternamn är inte direkt supervanliga så det är inte så att jag känner att jag MÅSTE ha "mitt" efternamn bara för att det är så speciellt. Har dock alltid sett mig själv som den som ska behålla sitt efternamn för att vårt efternamn ska överleva med tanke på att min familj är de enda som finns kvar med det...

Har försök bearbeta R under en lång tid och vi har redan kommit överens om att våra barn kommer att ta mitt efternamn men för mig skulle det kännas väldigt konstigt om inte jag och R heter samma sak eftersom äktenskapet är början på vårt liv och början till vår familj, så jag vill definitivt ha samma efternamn. R hävdar att hans efternamn gör honom till vad han är och att han förändras som person om han byter efternamn så vi får väl se vart vi hamnar...

Har försökt tänka i lite nya banor och kan nu tänka mig att ändra efternamn förutsatt att vi kan bygga vårt eget namn. Jag ha dessutom kommit på ett förträffligt namn där båda våra namn finns inkluderade. Jag skulle kunna bära "det" efternamnet med stolthet men vi skulle bli ensam om det namnet i hela Sverige vilket inte skulle kännas helt okej, men det tåls att tänkas på! Det kostar förvisso pengar att bilda ett helt nytt namn och det tar dessutom lite tid men som tur är har vi nästan fem månader kvar innan något eventuellt efternamnsbyte sker ;)
  

/Ulrika

där gammalt möter nytt...



Högt i tak, stora fönster och allt i vitaste vitt...                                    Bilder: Sköna hem


Så var helgen än en gång på sin sluttamp men vi har haft en riktigt härlig dag så det känns helt okej att snurra igång ekkorrhjulet för första veckan i februari. Nu när våren "närmar" sig har vår längtan efter nytt boende vuxit sig allt större. Planerna har dock ändrats lite sen senast jag skrev om våra husdrömmar. Dels har vi ett bröllop som stundar och dessutom lite andra behov att uppfylla så just nu får våra drömmar om ett hus vänta lite :) Efter att ha pluggat i en herrans massa år känns det inte mer än rätt att få leva lite innan vi fortsätter att spara till en ordentlig kontantinsats så att vi slipper det där förbaskade topplånet även om vi är på väldigt god väg :)

Även om vi inte kommer att investera i ett hus på något år funderar vi ändå på att förflytta oss lite då jag upptäckt ett "nytt" område där jag tror att vi skulle trivas hur bra som helst efter att ha kollat runt lite. Har dessutom hittat den perfekta bostadsrätten till ett bra pris dessutom så vi får väl se om vi kanske hinner med en flytt innan detta år är slut ;) Blir dock ingen bostad med status "Solsidan" för oss ;)


/Ulrika


fantastiska skapelser...


För att matcha färgtemat lite har jag tänkt mig ett par svarta klackar på den stora dagen, men dessa skönheter från brandos.se hade jag inte sagt nej till eller vad säger ni?


Har ett par svarta klackar på önskelistan till att bära på vårt bröllop men skulle mer än gärna bära dessa på mitt bröllop. Den krassa sanningen är dock att mina stackars fötter aldrig skulle klara av att gå högklackat en hela dag, kväll och natt...

Har man som mig svårt att gå och stå i alltför höga klackar kan man specialbeställa sina brudskor från Dreambride. På deras sida kan man välja färg, form och klackhöjd för bara några hundralappar. Lyckas jag inte hitta ett par till den stora dagen inom rimlig tid kanske ett par från deras sida är ett alternativ...


/Ulrika

home sweet home...


Lika rent och snyggt som jag lämnade lägenheten var den också när jag kom hem...


Efter tre, nästan fyra dagar på bortaplan var det riktigt skönt när jag klev in här hemma igårkväll. Det har blivit riktigt långa dagar men nu är det helg så då får jag äntligen vila lite :)

Blev en riktigt kort fredag då jag bara spenderat några få timmar där idag. Nu har jag precis fått i mig lite lunch och ska strax ta och klä på mig mina efterlängtade promenadkläder och gå en riktigt ordentlig promenad med Falcon som viftade glatt på svansen när jag traskade in genom dörren här hemma igårkväll.


/Ulrika

5 månader kvar...

 
Under några kvällar har jag knåpat ihop små favorsaskar som ska innehålla en liten present åt var och en av våra gäster. Har fortfarande några lådor kvar men snart är alla färdiga för att vid senare tillfälle fyllas :)


God morgon måndag! Ännu en månad har passerat och idag är det "bara" fem månader kvar tills vi gifter oss *pirr pirr* Jag känner mig så himla lycklig hela tiden just nu, känns helt ofattbart! Att det dessutom är fyra plusgrader ute så att det droppar från taken gör inte saken sämre :)

Just nu går bröllopsplanerna framåt och det känns som att det mesta kommer vara färdigt till i mitten av februari om jag får bestämma ;) Några tunga poster kvarstår dock men med både besök för att prova brudklänning och kläder till mig och R bokat till första helgen i februari så känner jag mig inte ett dugg nervös för den biten. I dagarna ska vi dessutom begära ut offerter från olika cateringföretag efter att ha samtalat med flera. Förra måndagen lyckades jag ta itu med vilka som uppfyller våra krav för att bli våran sockerbagare så den punkten känns mer eller mindre avklarad. Men det väntas dock lite tårtprovning på vid nästa besök hem ;)))

- Bestäm vigseldatum
- Gör gästlista
- Boka vigselplats
- Boka festlokal
- Boka vigselförrättare
- Boka fotograf
- Bestäm tema för festen 
- Boka cateringfirma - under bearbetning
- Boka eventuell solist under bröllopet
- Boka festens underhållning
- Boka bröllopsnatten
- Boka frisör
- Boka manikyr
- Boka fransförlängning
- Köp eller beställ vigselringar - utvalda men inte beställda
- Välj konditor - under bearbetning
- Välj ut meny och viner
- Boka bröllopsresa - under bearbetning
- Utse: Värdpar/toastmaster - utvalda men inte tillfrågade ännu
- Boka transport - under bearbetning
- Köp eller hyr brudklänning - under bearbetning
- Köp eller hyr kläder till brudgum - under bearbetning
- Välj blommor till brudbukett, corsage och dekorationer - utvalt men inte beställda


Listan är något förkortad sedan sist då övriga punkter har med ovanstående punkter att göra...


/Ulrika


myskväll...

 
Vid senaste turen till Ittala fick två Alvar Aaltolyktor i grått följa med mig hem och pryder just nu bordet i vardagsrummet tillsammans med en annan lykta från Ittala...


Söndagen har rullat på i vanlig takt och vid sextiden var det nystädat, nytvättat, nybäddat, nyhandlat, nydiksat, nybakat, nytränat, nyduschat, nypackat och nyätet hemma hos mig. Nu väntar den sista av de tre filmer vi hyrde i fredags. Hyrde Inception, SALT och Unthinkable. Den första var riktigt bra som alltid nuförtiden när Leonardo Di Caprio är med ;) Just nu rullar Unthinkable men jag har inte riktigt hängt med då jag suttit och surfat runt bland mina favoritbloggar istället *haha*  ;)

Men nu väntar en riktigt lång och mysig kväll med Mr. Right då jag åker iväg på tjänsteresa imorgon och inte kommer hem förrän på torsdag kväll. Denna gång väntar några dagar i Norrköping som jag hört ska vara en fin stad, hoppas på att hinna se lite av den även om det blir på kvällstid. Dessutom väntar en vinkväll och lite panduroshopping inför bröllopet. So wish me good luck! ;)


/Ulrika

lördagen...

Som i tidigare inlägg är det fullt upp hela tiden och inspirationen för att blogga finns väl inte riktigt där just nu även om jag verkligen vill ha med hela bröllopsbiten för att kunna kika tillbaka på det senare. Har dessutom inte en endaste bild att bjuda på idag! Känner även att jag skulle behöva skriva av mig på en lite djupare nivå men vågar inte riktigt då ni som läser blir allt fler vilket i och för sig bara är roligt :) Jag är bara rädd att "informationen" ska hamna i fel händer så jag varit med om förr...

Dagen har i alla fall gått på löpande band och började när klockan ringde prick nio i morse. Det var bara att göra sig i ordning, gå en snabb tur med Falcon och sedan ta sig till IKSU för ett pass med stepmuskel. Det var en härlig känsla när jag gick därifrån även om jag inte satte ett endaste set där man ska ta sig över brädan *haha* Det kändes bättre än sist i alla fall så jag kanske kan omvändas från bodysteppare till stepmusklare i alla fall ;) Övning ger färdighet som man brukar säga, kanske måste boka en plats till imorgon också ;)

Här i Umeå har det i alla fall varit ett fantastiskt vårväder så när jag duschat och ätit lite gick jag och R ut på en långpromenad i solen :) Väl hemma har jag hängt framför teven där det ena skidsporten avlöst den andra och bröllopspysslat under tiden :) Medan jag sysselsatte mig med bröllopet tog min älskade tag i dagens middag. Jag nämner ofta hans svagheter men nämner sällan hur fantastisk han faktiskt är, det finns ju trots allt en anledning till varför jag gifter mig med honom ;)  Så hädanefter ska jag bli bättre på det!


/Ulrika

nu är jag igång...


Mina nya träningsskor från Reebok som jag investerade i helgen funkade alldelles utmärkt på mitt första stepmuskelpass någonsin. Nu fattas bara ett par nya tights och en tunnare tröja för att hålla min lilla rygg varm...


Så var snart onsdagen förbi och jag har knappt kunnat röra mig under dagen då jag har en fruktansvärt ond träningsvärk i bägge lår och den bakre regionen ;) Var på mitt första Stepmuskelpass någonsin och på mitt första steppass på ett helt år igårkväll, och givetvis fanns mina "älskade" utfall tidigt i passet så mina ben var minst sagt som gele när jag rattade hem från passet. Men vill man vara fin får man lida pin som man brukar säga :)

Måste säga att det känns som att det går bra med mitt nya liv :) Jag sover, jobbar, äter, tränar och bröllopsplanerar. Ekkorrhjulet snurrar med andra ord som aldrig förr. 

Har inte vägt mig än, så i veckan måste jag försöka investera i en ny våg, för att få svart på vitt om mina nya rutiner gett resultat. Har i alla fall tränat i stort sett varannan dag sedan jag drog igång, inte ätit godis eller fikat och dessutom reducerat intaget av kolhydrater till kanske 10 procent av det jag åt innan. Måste säga att det verkligen går över förväntan och jag känner mig verkligen superduktig, vilket min blivande också påpekar lite då och då till min stora lycka :)

Nu väntar sängen då jag varit så trött så trött idag (fnittrigt på jobbet med andra ord). Hoppas på att få en härlig massage av min andra hälft nu, får väl se om jag lyckas övertala honom ;)


/Ulrika

bröllopstårta eller bröllopsbakelser?

  
Sötaste tårtorna och bakelserna i ljust rosa som skulle passa exemplariskt på vårt midsommarbröllop, eller varför inte både och ;)


Har under en längre tid varit väldigt förtjust i tanken på att ha bakelser istället för tårta på vårt bröllop och har dessutom sett att det verkar bli allt vanligare men än är inget bestämt. Då övriga delar börjar falla på plats och nu när ett och annat möte är bokat för att alla delar ska finnas med tänkte jag att det kanske är dags att hitta sig en sockerbagare som är intresserad av att tillverka våran tårta eller bakelser på vår stora dag. Jag har redan hunnit fundera över innehåll som den gottegris jag är ;)

Bäst att åka och avsluta en hyffsat bra träningsvecka så jag inte behöver ha ångest för dom där bakelserna senare i år ;) Känns fortfarande lite som en dröm att vi äntligen ska gifta oss, får nypa mig själv i armen ibland för att kolla så att jag inte drömmer *hihi*


/Ulrika

lördag...

 
Förra helgens tulpanbukett. Kanske skulle traska ner till Strömpilen och köpa en ny bukett att pryda borden med denna helg...


Här hemma fick vi en alldeles förträfflig sovmorgon till halv tio denna lördag. Väl vaken beslutade jag mig för att inte gå upp som jag normalt brukar göra när jag vaknar så jag fattade boken och låg och läste medan R somnade om *mys*

Nu är vovven ordentligt rastad och kammad och lägenheten helt nystädad så nu ska jag bara mysa på resten av dagen invirad i en av dom vita filtarna. Det var -20 när jag vaknade men hann bli några grader varmare när jag var ut på promenad med en strålande sol på himlavalvet. Man märker av att det blir allt ljusare för var dag som går och energin fullkomligt sprudlar i kroppen :)  


/Ulrika

äntligen fredag...

 
Mina rosa kivisar har nu fått komma fram ur sin vinterdvala och pryder just nu köksbordet här hemma...


Ännu en arbetsvecka är nu till ända och både jag och Mr. Right påpekade imorse att det ska bli så himla skönt med helg. Jag ska gå in för att sova så mycket det bara går, träna och njuta som bara den :)

Traskade in till stan efter jobbet idag och hann kika runt på både den ena och den andra affären men ingenting lyckades komma med mig hem förutom sushi till middag och nyttig efterrätt i form av turkisk youghurt, bär och blandade nötter *gott gott*

Har hunnit slumrat till en stund efter att vi kom hem och nu är jag redo för en riktigt mysig kväll med min käresta ♥

/Ulrika


inspiration i vitt...



Vitt, vitt, vitt det är allt jag tänker på när jag funderar på de nästa inköpen hem...


Kom hem för 40 minuter sen och är sådär härligt trött i kroppen nu efter mitt 60 minuterspass i bassängen, bara huvudet skulle spela samma spel kanske jag skulle lyckas få en härlig natts sömn men har haft svårt för att komma i ro på kvällarna de senaste veckorna...

I huvudet snurrar massa saker och nytt hit hem. Allt från härliga koppar från Bruka till en enkel cylindervas från Lagerhaus ska förhoppningsvis lyckas hitta hem under våren som komma skall men det får bli lite pö om pö så att min blivande håller sig lugn ;)

Nog surrat, nu ska jag gå till sängs och mojja ner mig med min bok som jag hållit på med ett tag nu, lyckas inte läsa så många sidor varje gång, men då räcker de längre ;)


/Ulrika

inlägg nummer 500...

 
Min älskade vovve som finns med mig hela tiden få pryda mitt 500:de inlägg... 


Så var halva veckan passerad och bara två dagar kvar till helg. Känner mig ganska sliten just nu men jag skulle tro att det beror på mina nya vanor som kroppen inte riktigt är van vid ännu. Har startat relativt hårt redan från början med träning varannan dag och dessutom tagit bort i stort sett alla kolhydrater i min kost för att effektivisera hela proceduren en aning så det är inte konstigt att man känner sig ultratrött varje morgon när det är dags för morgonpromenaden med världens finaste vovve :)

På söndag är tanken att jag ska trappa upp träningen lite till och börja köra lite gruppträning, så jag måste snarast ta och investera i ett par träningsskor då mina har sett sina bästa dar. Så konstigt det här med träning och nya vanor, denna gång känner jag verkligen att jag har energin och motivationen att lyckas med det avtal jag slutit med mig själv. En riktigt härlig känsla måste jag säga :) Nu är jag verkligen på G och ska strax ta mig iväg för träningspass nummer två för denna vecka *lovely*


/Ulrika

brudfrisyr...

  
 
Har inte bestämt mig än hur jag kommer vilja ha håret på min bröllopsdag men det lilla dilemmat ska vi förhoppningsvis kunna lösa vid provuppsättningen som ska bokas in i början av juni :)


Oh no! Ännu ett bröllopsinlägg tänker ni säkert, men that´s life sometimes! Bröllopet är typ det enda som snurrar i huvudet nu för tiden och det är väl så det ska vara? Nu är i alla fall äntligen tiden för håruppsättningen bokad. Efter lite rundringning kunde jag konstatera att vissa salonger tar lite mer allvarligt på dethär med uppsättning av håret till bröllop än vad andra gör så då blev inte valet alltför svårt då jag redan kunnat gallra ut de lite bättre salongerna i hemstaden tack vare mina älskade systrar :) Tyvärr fick jag inte mitt förstahandsval då hon redan var uppbokad för en uppsättning men mitt andrahandsval är minsann inte så pjåkigt det heller ;) Är inte riktigt hundra hur jag vill ha mitt hår ännu på den stora dagen men uppsatt på något sätt blir det i alla fall ;)

Nu har dagens middag bestående av broccoligratäng och stekt kassler äntligen hamnat i magen, blev lite sent på jobbet idag så nu ska jag bara vila ett slag innan jag åker iväg för veckans första träningspass :)


/Ulrika

skidpremiär...

 
Jag vid gott mod just vid början av slingan...


Medan Tour de Ski är i full fart på tv plockade jag och R ner våra skidor från vinden och begav oss ut till Obbola för lite egen skidåkning men jag är verkligen ingen Charlotte Kalla och kommer aldrig bli och lika glad är jag förde, korvgrillningsdelen är mer min grej även om det är härligt att vara ute ;) Tror jag håller mig till IKSU till största del, kanske lyckas hitta mig ett par bra träningsskor i veckan så jag kan börja köra lite annat än simning då det känns rätt bra i kropp och själ. Inga sjukdomar som verkar vara på gång här inte ;)

Nu är vi äntligen hemma i alla fall och ska väl strax ta och sätta igång med lördagens goda som blir spett med morotssallad *gott gott*


/Ulrika

fabulous friday...


Så var julen utstädad för denna gång och årets första tulpanbukett i ljust ljust rosa inköpt...


Det var en fantastisk fredag igår och så mycket som hanns med. Lyckades till och med åka iväg och träna en timme igen, en guldstjärna till mig med andra ord. På vägen hem inhandlade jag årets första tulpaner och hämtade ut ett roligt paket ;) Väl hemma tillagades fajitas och sen låg vi och tittade på nästan alla avsnitt ur Solsidan med varsitt glas i handen :) Ikväll ska vi se färdigt resterande avsnitt för att vara redo när säsong två börjar i mitten av januari :)


/Ulrika


vår bröllopsresa...

 
  
Bali, Kroatien, New York eller Tunisien, ja vart kommer vi hamna på vår bröllopsresa? Bilderna är såklart googlade...


Så var årets sjätte dag snart avverkad och om jag ska vara ärlig har vi inte gjort speciellt många knop. Känner mig smått mör i kroppen efter gårdagens premiärpass så det blev ingen skidtur idag även om det varit möjligt men imorgon när R jobbar (haha) blir det minsann ett nytt pass på IKSU, nu jäklar ska jag i bröllopsform ;)

Dagen har jag mestadels spenderat med en av de alla böcker som jag lyckats samla på hög. Har dessutom lagt ner mycket tid på det där bröllopet och denna gång tittat på vart vi ska åka på vår bröllopsresa. Ena veckan vill jag på en storstadssemester, nästa till Bali och ibland känner jag bara för en resa på kort avstånd. Senaste veckan har allt pekat på Bali men nu tvekar jag ännu en gång. Priset är väl egentligen av mindre betydelse men ingen kan sticka prisskillnaderna under stolen för de olika resemålen. En resa till Bali med två veckors härlig värme går på minst 32 000 kr medan en likvärdig resa till Kroatien går på minst 15 000 kr. Nåja, vi hinner fundera lite till innan vi behöver boka något men en resa ska det bli ;) 


/Ulrika


after eight tårta...

 
Ni är några som efterfrågat receptet på min smarriga after eight tårta som vi ätit till efterrätt de senaste åren på nyårsafton. Tycker själv att tårtan är helt fantastiskt god! ;)


Ingredienser - 16 portioner
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl. 180 g

25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight


Gör så här 

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörja en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.

Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme och rör om då och då. Vispa ägg och socker poröst, rör sedan ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.


Tips

Genom att baka tårtan långt i förväg, blir den saftigare och godare.


trettondagsafton...


Mängden med julpynt har varit alldels lagom i år så jag är inte riktigt färdig med det än så vi får se huruvida jag städar undan julen under helgen eller inte...
 

Blev en minst sagt lugn inledning på det nya året så idag blev det minsann premiär på IKSU för min del då vi bara hade fyratimmarsdag denna afton. Simmade i dryga timmen non stop och avslutade med en härlig bastu. Detta måste verkligen få bli en vana för det känns hur skönt som helst i kroppen såhär i efterhand. Nu har en sen middag precis landat i magen efter en nap som drog ut lite på tiden tillsammans med min blivande ♥

Fyra härliga dagar av ledighet står nu framför dörren och imorgon väntar årets första skidtur om bara termometern kan sjunka lite, är några grader för kallt enligt min mening men nu blir det bara varmare och varmare och om inte alltför länge är det vår *lovely*


/Ulrika


bröllopslokalen...




I somras bokades lokalen där vi ska befinna oss efter själva vigseln. Hann med att fota herrgården och omgivningarna under en av våra turer upp till norr i höstas.


Så var äntligen VÅRT ÅR här! Det år som jag äntligen får säga JA till min blivande make och dessutom få säga det i närvaron av alla vi älskar. Det här året kan inte bli annat än fantastiskt :) Det nya året har dessutom inletts med att få fart på bröllopsförberedelserna. Har hunnit klicka hem både det ena och det tredje och dessutom bestämt både mat och vin för den stora dagen. I veckan ska det dessutom inhandlas lite annat smått och gott för lite pyssel på hemmaplan, är ju dessutom långhelg igen så det passar ju bra ;) Mycket har börjat falla på plats nu och har dessutom en väldigt klar bild över hur allt kommer att vara och se ut *pust*. Känns verkligen som att den sista pusselbiten fallit på plats nu :)

Nu är det bara en outfit till R och den där förbaskade klänningen som ska tittas ut för köp så kan jag sedan känna mig lugnare. Nä, skämt åsido, mycket kvarstår än men det är ju bra om man har något att ha på sig i alla fall ;)


/Ulrika

nytt år, nya möjligheter...

Godmorgon söndag! Det pratas om nyårslöften hit och nyårslöften dit och jag är nog inge villre själv även om jag inte konkret uttalade något löfte vid tolvslaget för två dagar sedan. Har ju under en längre tid tänkt att jag ska börja ta tag i dököttet så från och med imorgon börjar mitt nya liv för både ett psykisk och ett fysiskt välmående. Bättre mat och mera motion har jag tänkt mig. Jag har ju redan mina promenader att stödja mig lite på men det måste till lite extra för att kunna nå min målvikt till bröllopet så nu är det bara att tuta och köra!

Under förra veckan köpte jag mig ett träningskort på IKSU så nu har jag alla möjligheter i världen att lyckas. Till det ska jag teckna ett nytt medlemskap i viktklubb för att komma igång med räknandet av kalorier igen som lätt glöms bort och för att jag vet att jag lyckats med hjälp av deras tänk förr. Denna gång har jag dessutom bestämt mig för att lyckas och till min hjälp är vi dessutom ett gäng med kollegor som ska stötta och peppa varandra till ett hälsosammare liv :)

Har under dagarna hunnit spana in flera olika gruppass som skulle passa mig. Jag ska verkligen börja lungt dels för att jag inte ska ta ut mig helt och hållet så jag blir sjuk som brukar vara vanligt när man inte tränat på väldigt länge men också för att jag inte riktigt gjort mitt jobb i våras för att stärka upp ryggen efter mitt diskbråck. Planen är att jag ska köra mycket Aquaträning och Bodystep från början för att sedan kunna börja träna styrketräning som jag tycker är det absolut roligaste och dessutom effektivast när man vill gå ner i vikt. Ska köra några få övningar i gymmet från början men sen är det Bodypump och Total training som gäller. Hoppas dessutom på att kunna få med mig min andra hälft på de två sistnämnda varianterna ;)

It sounds like a plan, eller hur?!


/Ulrika

nyårsafton...

  
Ännu en nyårsafton har spenderats med min käresta och så som alltid hade både mat och outfit valts ut för att göra vår nyårsafton så glittrig som möjligt...


Så har ännu ett år passerat och ett nytt har så sakteliga tagit vid. Börjar så smått vänja mig vid att bara vara hemma och ta det lungt under nyårsafton. Känns som att det är our kind of cup of tea liksom. Efter den klassiska kvarten av "grevinnan och betjänten" blev det klassikern "snowroller" innan vi kunde lyssna till när Jan Malmsjö diktade "Ring klocka ring" på Skansenscenen. Med en minut kvar korkade vi upp vårt bubbel och ställde oss redo vid fönstren för att beskåda alla fyrverkerier i stan. Vi kunde snabbt konstatera att vi bor väldigt lägligt till då vi kunde se fyrverkerier från stora delar av staden.

Till förrätt avnjöt vi gratinerad hummer tillsammans med ett glas vitt som verkligen passade mig som har svårt att hitta vin som jag kan dricka. Efter det åt vi en smarrig filé med inte lika lyckade tillbehör men vad gör det egentligen? Hade turligt nog planerat in en fantastik efterrätt som liksom förra året blev Mintchokladtårta med After Eight. En bättre efterrätt får man leta efter :)


/Ulrika


nothing else matters...


Måste ha varit extra snäll under 2010 för tomten hade riktigt många paket med sig "förra" året ;) Bland paketen gömde sig bland annat en armlänk som jag önskat mig med dom finaste orden ingraverade ♥


Även om julafton skedde en vecka bakåt i tiden har jag inte lyckats ladda in mobilbilderna förräns nu. Vi åkte upp med en fulllastad bil med paket och det kändes som att vi kom tillbaka med lika många. Förutom armlänken fanns det en hel del andra mycket välkomnande gåvor såsom presentkort, SPA-behandling, SATC-filmerna, chick-flickböcker, pengar och en kokbok. Tack snälla tomten!


/Ulrika

fransförlängning...


                                                                                              Bild: Google


Lösögonfransar är något jag sällan använder, men har använt det någon gång ibland och kan inte tycka annat än att det är väldigt effektfullt. Jag har därför bokat in en fransförlängning (och även nagelförlängning) dagen innan vår bröllopsdag. Det kommer bli så himla bra. Än har jag inte bestämt mig om jag ska boka make till den stora dagen då jag vill vara så "naturlig" som möjligt ;) Fransförlängningen hjälper mig i alla fall en bra bit på vägen för att få effektfulla ögon. Har i alla fall skapat mig flera möjligheter inför den stora dagen så än har jag tid att bestämma mig :)


/Ulrika


RSS 2.0