höstläsning...

  
I samma paket som Leilas middagstips kom i låg dessa nya pocketböcker till kommande
helger och kvällar då R kommer att befinna sej på annan ort i och med den stundande
älgjakten...



Tisdagen den sista augusti är snart till ända och i morgon börjar den första höstmånaden trots att hösten redan har kommit. Med en temperatur kring 10 grader tog jag mej ut på en 40 minuterspromenad med Falcon denna morgon. Vantarna åkte på redan igår och imorgon åker skaljackan på den med då det var riktigt kyligt trots att jag promenerade i riktigt rask takt.

Väl på jobbet har jag och min kollega kämpat med att få systemen att fungera så att jag få lära mej mina nya arbetsuppgifter. Hann i alla fall med en timme utan störningar innan det var dags att cykla hem i regnet. Tur att det inte tar alltför länge att cykla hem =) Måste säga att detta nya liv startat riktigt bra motionsmässigt =)

Resterande delen av kvällen kommer spenderas i soffan med boken "Resehandbok för singlar" som jag tjuvstartat lite smått med =)


/Ulrika  

nytt liv...



En lightvariant av MTB heter Easytone som enligt vissa gör
att kaloriförbrukningen ska öka med hela 28 procent och
ge användaren ett lyft av lilla rumpan. Dessa finns att köpa
på Stadium för 1 199 kr.



Idag återvände jag efter tre veckors semester till mitt nyagamla jobb. Ska minsann bli spännande och roligt med ny arbetsplats och nya arbetsuppgifter att hugga tag i =)

I takt med att mitt liv tar en ny vändning hoppas jag också på lite hälsosammare rutiner. Skrev i ett tidigare inlägg om att jag skulle köpa mej nya träningsskor och hittat precis den variant jag ville ha men vännen J fick mej minsann på andra tankar när hon var sugen på att köpa en annan variant av MTB som heter easytone och efter att ha surfat runt lite på nätet känner jag att detta kanske är en variant för mej med...men har inte bestämt mej än, köpet måste ändå vänta lite då det var way to much med räkningar denna månaden. Det finns verkligen ingenting som kan få en att tappa livsglädjen så pass mycket som ekonomi och pengar kan göra *hyjja*, som tur är överlever vi ännu en månad =)


/Ulrika


höst ute...

 
Lördag med promenad längs strandpromenaden och upp genom vår stadsdel...


På dagens promenad fick jag känna dom första höstvindarna härifrån när jag promenerade längs älven. Strandpromenaden var full med folk som var ute i god tid till invigningen av Umeå Östra och Botniabanan. Var in på SJs hemsida för skojs skull och tittade på vad tåg ner till huvudstaden skulle kosta men den krassa sanningen är att det är billigare och går 5-6 timmar fortare att flyga då trafiken med Botniabanan inte startat upp än om jag inte misstolkade informationen...

Skulle mycket väl kunna tänka mej en blixtvisit söderut =)


/Ulrika

jobbintervju...

Here I come! =)

triss i Leila...

 
Leveransen av sista boken i min samling "Leilas middagstips" har äntligen fått komma
hem till mej så nu finns det verkligen inga ursäkter att inte ställa sej vid spisen...


Efter en god morgon men frukost framför teven och hela baletten fick jag en avi om att mitt paket med mina efterlängtade böcker hade kommit. Så det var bara att ta tjuren i hornen och bege mej iväg på min första tripp utomhus efter mitt besök hos farbror doktorn i måndags, och det gick ju strålande. Bara lite motvind och dugg men det hör väl hösten till...

Väl hemma blev det ett litet mellanmål bestående av björnbär samtidigt som jag lyckades lirka upp paketet. Efter en del väntan har nu äntligen Leilas middagstips kommit mej till handa. Jag har således fått en helt ny kokbok med inspiration till höstens och vinterns middagar och dessutom gjort samlingen komplett för denna gång, hoppas ju givetvis att hon ska komma ut med något nytt senare =)

Blir nog ett eller annat recept att ge sej på under den stundande helgen...


/Ulrika

mys hela veckan...


Vindruvor, riesen, kardemummabullar och te trängdes
i igårkväll på soffbordet...



Sedan måndag har vi haft mys -och nostalgikväll varje kväll framför teven med både Rena rama Rolf och Fångarna på Fortet. Igår tog vi oss ner på ICA innan kvällen började och köpte lite (läs mycke) gotta! =)


/Ulrika

congratulation...


Idag  är  det ingen  vanlig dag  för det  är  min 
storasysters  födelsedag, hurra, hurra, hurra
   
                                                  Bild: Google


God morgon tisdag och grattis storasyster på födelsedagen!


/Ulrika

tacksamhetsskuld...

 
När jag väl "vaknade upp" kände jag mej oförskämt pigg bara någon timme senare...


Efter en god natts sömn var planerna för måndagen redan spikade med en härlig energigivande promenad med vår Falcon innan jag skulle göra mej redo för en jobbintervju. Verkligheten visade sej bli något helt annat då jag blev totalyr ute på promenaden och sedan vaknade upp på akuten. Där har jag spenderat hela min dag med slangar, sjukhusmat och äckliga gubbar. När jag väl fick meddelande om att dom ville att jag skulle stanna över natten, eftersom att jag inte ätit, blev det eld i baken.

Hemma igen och skakis efter dagens upplevelse känner jag mej oerhört tacksam för de människor som faktiskt bryr sej om andra som är helt okända för dom själva ♥


/Ulrika


söndagsmorgon...

 
Frallor med ost och marmelad fick bli söndagens frukost tillsammans med en kopp
te med smak av äpple, kanel och russin...  


Har fått en härlig sovmorgon till nästan nio denna söndag. Normalt sett vaknar jag automatiskt vid halv åtta ungefär så det kändes superhärligt att klockan nästan var nio när jag tittade på den första gången.

Tillsammans med nyhetsmorgon har jag nu mumsat i mej två smörgåsar med marmelad och en kopp te till. Har varit riktigt höstrusk hela helgen så tekoppen börjar komma fram mer och mer...


/Ulrika 


fredagsmys...


Dagens tacos sköjdes ner med pepsi som jag verkar
ha blivit tokberoende av, inget annat duger...



Mätt i magen efter en tacos till middag har vi nu landat i soffan. Tanken från början var att vi skulle gå på bio denna fredag och se den "efterlängtade" Inception men jag är helt slut efter de två gångna dagarna både fysiskt och psykiskt så när mannen kom hem med godispåsen kände jag att jag inte har några problem som helst att stanna hemma denna fredag och ha vårt första fredagsmys här hemma i våran nya lägenhet för denna höst =)


/Ulrika

power walks...


Senaste paketet från HM innehöll sköna promenadkläder och jag fullkomligt
älskar tröjan som påminner om sofshell så den kommer kunna hänga med
länge både med och utan skaljacka...



Sedan semestern började har jag verkligen kommit igång med promenerandet igen efter en svacka då min rygg inte riktigt varit och är samarbetsvillig men det ska jag nog kunna råda bot på så småningom =)

Dagen började i vanlig ordning med en promenad längs älven i mina nya promenadkläder. Bara skorna kvar att investera så är min powerwalk outfit färdig för höstens promenader. Mina nuvarande skor börjar sjunga på sista versen så det är dags att investera i ett par nya och jag har hittat ett par prisvärda och snygga skor på Stadium som borde kunna täcka mitt behov.

Egentligen ska man väl ha både walkingskor, träningsskor och löparskor men jag satsar på löparskor med bra dämpning som jag kan nyttja i alla tre sammanhang så jag skiter fullständigt i de eventuella rekommenadationer som finns =)


/Ulrika

mat och andningspaus...


I Luleå är Kojis det absolut bästa sushistället men det
kostar också...Köpte 16 bitars som jag fördelade lika
till både en sen lunch och middag...



Kom fram till Luleå vid tvåtiden och var då förbi och handlade lite på vägen hem. Sedan dess har det varit städa städa städa som gällt och det värsta är att jag bara hunnit köket!!!! Nåja toaletten, vardagsrummet och ena sovrummet är redan gjorda i stort sett och sedan är det bara moppning kvar så som den tidsoptimist jag är blir det nog inget problem att bli färdig med städningen idag.

Just nu ligger jag i alla fall och pustar ut lite från alla rengöringsmedelsångor och har precis mumsat i mej sushi till middag *mumma*. Men snart är min matpaus över så det är väl bäst att återgå till städandet =)


/Ulrika

mot Luleå...


Härligt vita sängkläder från !IKEA! (trots att jag blivit
väldigt kritisk mot sängkläder utan satin) fick komma
hem med oss för någon månad sedan...


Efter en god natts sömn i renbäddad säng och nystädad lägenhet är jag nu redo för en bilfärd "hemmåt". Planen för dagen är att städa ur den gamla lägenheten helt och hållet under dagen. Kommer även jobba ett arbetspass såhär mitt i semstern imorgon men det gör mej faktiskt inget eftersom att semestern inte blev som vi hade planerat i år, med resor och annat kul. Mina förväntningar till nästa sommar är alltså skyhöga numer =)

Men det är väl dags att sätta igång så jag kommer iväg någon gång...


/Ulrika

jordnötskladdkaka i repris...


I förrgår slängde jag ihop denna kaloribomb som jag
visade tidigare. För er som skulle vilja trösta er med
en av de godaste kakorna som jag smakat i höst så
kommer receptet här...



Ingredienser:
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning (78 g) kolafyllda chokladbitar t ex Center från Cloetta

Topping:
200 g choklad
2 dl salta jordnötter.

Gör såhär:
Smörj en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ihop socker och ägg lätt. Blanda ihop mjöl och kakao och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner Centerbitarna i smeten och grädda i mitten av ugnen 200 grader i cirka 12 minuter. Låt den svalna och lossa sedan kanten.

Smält chokladen till toppingen försiktigt i ett vattenbad. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen!


/Ulrika


salami- och brieostpaj...

 
Förra söndagens middag blev en salami-och brieostpaj
och idag blir det minsann en repris. Inspirationen till
pajen kommer från Anna som har mycket annat gott i
sitt skafferi för att lyxa till vardagen lite extra...



Pajskal:
125 gr margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning:
pepparsalami/pepperoni
250 gr brieost
1 paprika/2 tomater
4 ägg
1 dl mjölk
salt


Gör så här:
Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform och "picka" degen med en gaffel och ställ in i kylen i 15-30 min. Skär häften av brieosten i mindre bitar. Hacka tomaterna och salamin i mindre bitar. Blanda äggen, mjölken och kryddorna. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader. Lägg i salami, tomater och den hackade brieosten i pajskalet och häll över äggstanningen. Skär sedan resten av brieosten i skivor som du lägger uppepå pajen. In i ugnen på 200 grader till 30-40 min. Servera med en god sallad!

Smaklig måltid!



/Ulrika

gammalt blir nytt...


Nu är det mesta av vårt forna hem uppackat och
ljusstakar och blommor har nu kommit till sin rätta...


Vår tv-bänk har under det senaste halvåret genomgått en förvandling och numer har den fått både nya fötter och dörrar. Lägenheten börjar mer och mer likna vårt hem men det där lilla extra kommer jag inte få förrän vi får bytt tapeter och ett helt annat ljusflöde går genom lägenheten. Har dock börjat fundera om vi (läs jag) inte klarar oss utan nya tapeter om vi ändå inte kommer bo här så jättelänge som det ser ut just nu. Planen är ju att skaffa oss en bostadsrätt eller villa direkt det är klart att R får tillsvidareanställning. Ännu en karamell att suga på med andra ord...


/Ulrika


kvällsläsning...

 
Jag tycker om Åsa Larssons böcker men det känns
som att inget slår Stieg Larsson böckerna nu för tiden.
Kanske skulle behöva söka mej till en ny genre?



Igårkväll efter middagen åkte både filten, tekoppen och boken fram ute på balkongen. Det blev ett riktigt luftomslag efter regnet som kom i lördags. Helt plötsligt är det höst ute med den friska kalla luft som kommer med den årstiden, vilket dock kan ha sina fördelar men jag hade gärna haft kvar sommaren ett bra tag till. Förrådet med värmeljus är redan påfyllt i alla fall så nu är det bara att samla på sej lite fler böcker tills det riktiga höstrusket kommer =)


/Ulrika


tillskott i familjen...

 
En blomkvast fick följa med hem igår när vi var och handlade, så nu pryder dom nya
lyktorna och blommorna vårt köksbord...



Det senaste besöket hos Fabriksbutiken resulterade i totalt fyra nya lyktor från Ittala. Känns som att samlingen är komplett för den här gången. Lyktorna har hunnit vara tända både en, två och tre gånger då höstmörkret kryper allt närmare.

Vet inte var denna dag bär. Det blåser ganska mycket idag så att ligga på stranden och huttra känns uteslutet. Vi får väl se vad vi kan hitta på denna söndag när mannen i huset har vaknat. Själv har jag myst denna söndagsmorgon med min mysvovve och en god frukost...Hoppas på en trevlig söndag för alla mina läsare =)


/Ulrika

picknick i solen...

  
Nu är äntligen kameran laddad igen efter lite flyttkaos här hemma så den fick följa med
ut på vår lilla utflykt...



Här i Umeå har solen strålat i flera dagar nu och temperaturen har stegrat med den. Så efter en liten dag med handling av massa nödvändiga ting tog vi cyklarna och picknickkorgen och åkte vi iväg för lite sol och avkoppling i gräset. I picknickkorgen gömde sej blan annat smörgåsar med rostbiff och grönsaker, frukt och loka blåbär (som var helt okej).

Eftersom att det var tokvarmt här idag hade jag mer än gärna tagit mej ett dopp i det blå om jag hade legat på en strand, så jag tror minsann att det blir en tur till stranden imorgon =)


/Ulrika

härlig sommarkväll...

 
Fick äntligen fotat min och antagligen många andras cykelväg till/hem från jobbet med
mobilen (återigen) när vi cyklade hem från en lyckad after work på stan igår kväll...


Efter min första semestervecka och efter Rs första arbetsvecka efter sin semester tyckte vi att det passade alldeles utmärkt att ta en liten after work igår. Vi cyklade in till centrum och tog oss en sväng på stan innan vi traskade till All Stars för lite mat. Det blev The Fabulous All Star Rib för mej och en Classic Entrecote för min käresta *gott gott*. Till det blev det en stor stark för oss båda =) Som vanligt är jag lite feg med kameran i offentliga miljöer fortfarande, men maten var verkligen en fröjd för ögat och för gommen =)  

Väl hemma röjde vi undan på balkongen och satt där ute lääänge och mös till ljudet av båttrafiken och lite gott i glasen...


/Ulrika

strålande torsdag...


Tycker att det är urmysigt att blicka ut över takåsarna
här hemma. När eftermiddagstrafiken lugnat sej kan
man lyssna på båtarnas puttrande längs älven...Bara
vi får fixat till det här på balkongen kommer många
mysiga kvällar spenderas här ute tillsammans med ett
glas rosé eller två =)


Idag har det varit en sån där superdag. Det är fantastiskt vad lite sol, bra sällskap och en tur till stan kan åstadkomma för det mentala välmåendet =) Har dessutom hunnit med en härlig promenad innan söta S kom förbi på lite bullfika vid lunchtid =) Efter det packade vi oss på hojjarna och cyklade in mot stan. Bara dom slutar bygga "överallt" kommer jag ha en superväg till jobbet... 

På väg hem från stan tog vi vägen hem till S för en snabbvisit. Huruvida jag kommer hitta dit i framtiden är däremot en annan fråga =)

Nu ska jag bara ta igen mej lite på balkongen här hemma efter cykelturerna idag, sen är det minsann dags att sätta igång med torsdagens middag...
 

/Ulrika

bullfika...

 

Har sedan jag blev ledig i fredags tagit mej en siesta efter lunch varje dag och har lite svårt att få motivation att göra det jag vill göra. Efter en slow start igår fick jag till slut avbockat både det ena och det andra från min lista. Lagom till Livet på BB kunde jag dessutom sätta mej ner och njuta av nybakta bullar, inte dom godaste jag gjort men dom fick godkänt i alla fall =)


/Ulrika


regular tuesday...

Idag blev det minsann en premiärtur med bilen genom Umeå. Alltid lika nervöst med vilka filer man ska ligga i för att inte köra helt åt tjotaheiki =) Var bland annat och returnerade mitt HM paket. Tyvärr åkte stövlarna tillbaka efter mycket trevande fram och tillbaka. Förhoppningsvis hittar jag några liknande med liiiite lägre klack =)

Men nu klev min käresta precis in genom dörren så det är väl dags att serva en "hårt" arbetande man ett tag denna tisdag =)


/Ulrika


jordnötskladdkaka..


Höstnumret av Amelia innehöll flertalet bakverk och
en och annan middag med höstfeeling, så vi får väl
se om det blir att röra ihop en smarrig gryta senare
i höst....



Pular på i lagom takt här hemma med uppackningen så att jag inte sliter ut mej =) Trodde minsann att jag skulle ha hunnit längre än vad jag gjort med uppackande vid det här laget men när man spenderar hela helgen till att åtehämta sej spricker liksom planen. Jag känner mej i alla fall pigg och fräsch denna måndag och har nu plockat ur hälften av de lådor som fanns kvar. Bara sånna där tråkiga lådor kvar med en massa kraffs som jag inte ens förstår att jag sparat men som man bäddar får man ligga =) Börjar i alla fall vara dags för en tur upp på vinden så man kan röra sej här inne igen...


Tror dessutom att det senare får bli en tur ner til ICA (med bilen då regnet fullkomligt öser ner här idag) för att inhandla några ingredienser till en jordnötskladdkaka som såg helt fantastik god ut i höstnumret av Amelia =) 


/Ulrika

loving Ittala Outlet...




Under flera år har jag samlat på Höganäs, tyvärr har jag gjort en del dåliga val (enligt mej) då jag samlat på flera olika färger. Torsdagens besök hos Ittala Outlet resluterade i fler tallrikar i vitt. Bara fyra tallrikar, assietter och skålar kvar att köpa så är servicen komplett igen =) Synd bara att dom ändrar designen hela tiden så man måste som i detta fall köpa nya skålar för att allt ska matcha. Det får helt enkelt bli att besöka butiken igen nästa gång vi är upp =)


/Ulrika


home sweet home...


En av de charmigaste sakerna med vår nya lägenhet
är dom härligt gamla fönstren...kommer dock ske ett
byte om någon vecka så jag håller tummarna att mys-
faktorn inte försvinner...


Sedan jag anlände till Umeå denna fredag har vi varit på språng för att fixa med den ena och det andra men nu är vi äntligen på hemmaplan och jag har äntligen fått sjunka ner i soffan och känna att jag äntligen har fått semester *härligt*. Medan jag håller R sysselsatt med att montera ihop de möbler som jag köpte igår, surfar jag omkring och slötittar lite på "Alla talar om Grace"...

Hade tidigare tänkt att inköpen till vår nya lägenhet skulle ske lite pö om pö men nu vill jag bara ha allt färdigt direkt men vi får väl se. Jag har ju tre veckors semester att fylla med aktiviteter så det kommer säkerligen bli mer än en tripp till möbelvaruhusen här nere =)


/Ulrika


halva veckan avklarad...


När jag är själv blir det antingen slarvmat eller så
lyxar jag till det riktigt ordentligt...



Då var halva veckan avklarad och bara två mornar till väntar mej att vakna till det där otäcka ljudet av alarmet på mobilen. Känner mej helt slut idag och huvudet har värkt mer eller mindre hela dagen men nu är jag färdig med min övertid och imorgon och på fredag flexar jag ut tidigare =)

Efter mitt mastodontpass på jobet igår for jag direkt vidare till J där det bjöds på en delikat kycklinggryta tillsammans med sällskapet av tre herrar alldeles för mej själv. Am I lucky or what? =)

Eftersom att morgondagen bjuder på middag borta igen men då hos en annan J tyckte jag att det var bäst att rensa kylen på det sista typ, så det blev en smörgås med kräftstjärtar och ägg *mums* Just nu är jag så mätt så jag håller på att spricka så jag ska bara ta igen mej en stund och sedan ta tag i att städa ur några rum färdigt innan överlåtelsen...


/Ulrika

sholud they stay or should they go?




Senaste beställningen från HM innehöll dessa snyggingar. Klacken var dock aningen hög och nu vet jag inte hur jag ska göra med dom... Dom både satt och var supersnygga enligt mej men kommer jag kunna använda dom? Vilka I-landsproblem man stöter på nu förtiden! =)


/Ulrika


investering nästa...

   
Efter en helg med uppackning 24-7 har jag insett att vi behöver köpa en till Billybokhylla med dörrar och en Malmbyrå för att få plats med allt vi släpat med oss till dena nya lägenheten...


Kom hem till lägenheten i Luleå kring niotiden igår efter att ha spenderat vår första helg i Umeå. Har hållit ett bra tempo med att få upp saker ur kartonger tills jag insåg att vi har alldeles för mycket prylar och jag inte vet vart jag ska stoppa alla saker. Rensandet fortsätter med andra ord i den nya lägenheten men det blir minsann att komplettera vårt möblemang med en till bokhylla och en ny byrå så att vi får plats. Måste hursomhelst till Rs föräldrar och lämn tillbaka kylväskorna som vi fraktade all mat i så då passar det utmärkt med en kvällstripp på det svenska varuhuset och lilla Ittala Outlet =) 

Denna måndag har i alla fall gått i hyffsat tempo och jag lyckades till och med avverka två av totalt sex övertidstimmar för att bland annat kunna flexa ur tidigt på fredag, så vi får väl se vilken dag jag orkar åka iväg för lite shopping. Hur som helst är det bara fyra dagar kvar att stiga upp nu innan semestern och jag längtar som en tok, tänk att få vara ledig och ha betalt =)


/Ulrika

happy birthday to me...


R hittade en supergod jordgubbstårta på ICA, dom
har dessutom en massa andra smaskiga bakverk
vilket är allt annat än bra för figuren =)



Då var snart dagen till ända då man blev mer -30 än 20+. Som vanligt firar jag inte min födelsedag men mannen bjöd i alla fall på en klassisk jordgubbstårta dagen till ära =) Får även tacka för alla sms och telefonsamtal som kommit under dagen =)


/Ulrika

RSS 2.0