full rulle...


Ekerö bjöd på alldeles fantastiska dagar under föregående vecka och låg så himla fint till alldeles vid vattnet...


Det är riktigt mycket att tänka på just nu därav min lilla frånvaro under veckorna. Har inte ens hunnit berätta om tjänsteresan till Ekerö förra veckan och på torsdag väntar ännu en tjänsteresa söderut för att delta i enhetsdagarna för vår verksamhet.

Det är inte bara fullt upp på jobbet med planeringar, utbildningmaterial, tester etc utan har också mycket att tänka på efter jobbet också. I helgen vaknade äntligen min kreativa sida till liv så nu hoppas jag få sätta igång ett litet sidoprjekt här hemma. Det är inge stort men jag mår bra av att få sysselsätta mig med något som kan glädja andra och eftersom att gräsänketider väntar från och med lördag och några månader framåt passar det utmärkt att påbörja detta lilla projekt nu :) 

Dags för kudden så jag orkar upp i vettig tid imorgon och har energin till allt som ska hinnas med :)


Natti!

söndagsfix...


Både grill, stolar och bord ska under dagen bäras upp till vårt förråd. Blomkrukor och lyktor ska däremot sättas ut igen när renoveringen är klar. Såg under gårdagen att blomaffärerna börjat få in ett och annat inför hösten så det blir nog lite inköp för att höstpiffa balkongen framöver...
 

Här blev det en härlig sovmorgon och ska strax ta mig min prommis med F innan en typisk fixarsöndag inleds. Det råder riktigt höstväder här i den kommande kulturhuvudstaden så vad passar inte bättre än en massa fix :)

För någon vecka sedan påbörjades dränering av det bostadshus vi bor i och snart ska både fasad och fönster fixas så idag blir det att "packa ihop" sommaren och städa upp ute på balkongen. Shoppingrundan under gårdagen resulterade dessutom i vissa inköp så jag ska nog hinna med lite annat också :)


/U

torsdagsbio...




I torsdags fick jag äntligen fingrarna ur och tog mig iväg för lite bio med söta I. Var riktigt länge sedan jag fick skratta så mycket i en biosalong och vi var minsann inte ensamna om att tycka att det var roligt :) Trodde dessutom att vi skulle vara dom enda som typ inte sett den, men biosalongen var mer eller mindre full med i huvudsak flickor/tjejer/kvinnor :)

Jobbade med I under en sommar för länge länge sedan så jag blev så himla glad när hon gick med på en bio :D Senaste året har jag inte orkat bry mig om en socialt dräglig situation men nu hoppas jag på att detta blev startskottet. Känns alltid lite pirrigt att ta det första steget, man går ju inte direkt i skolan längre där allt sker per automatik. Att flytta till en ny stad för att jobba kräver med andra ord lite extra ansträngning :)  


/U

strömlöst umeå...

God morgon lördag!

Här hemma har strömmen gått vid sextiden enlig tidningen så vad passar inte bättre än en långpromenad tillsammans med bästaste vovven. Är ju inte direkt som så att situationen går att påverka and it sucks :@


/U

lovely friday...


Snart har vi nya fönster här i lägenheten så imorgon väntar lampjakt till både taket och fönstret :D


Det var länge sedan jag längtat till helgen såhär pass mycket och nu är den äntligen här!! Att ligga på topp kostar på för både mig och maken men nu får vi två dagar att bara vara med varandra

För att över huvudtaget orka med något roligt i helgen har jag bestämt mig för liggläge denna fredag. I magen ligger redan en middag med mexicansk touch med ingredisenser som salsa, kyckling och chili *mums*

Nu väntar fredagsmys!!


/U

två månader som gifta...


Den största dagen i mitt liv...


Känns som folk gifter sig till höger och till vänster just nu och jag kan inte annat än glädjas med dem och tänka tillbaka till min egen dag då jag äntligen fick bli fru till min Mr. Right :) Idag har vi dessutom varit gifta i två hela månader *lycka*


/U


mot Ekerö...


Skytteholm erbjuder tjänster för både vardag och fest och jag funderar redan på vilka kvällens aktiviteter blir ;) 


Om dryga timmen kommer taxin och hämtar upp mig för ännu en tjänsteresa. Denna gång ska vi ut till vackra Ekerö för en liten kick-off så här mitt i veckan. Ska bli skönt att bara behöva en flygtur och en kort taxiresa och sedan vara på plats. Möten i verksamheten innebär ofta att restiden förlängs med en tågresa men både denna vecka och nästa så slipper vi den lilla proceduren, men det är bara njuta så länge det varar :)  

Har i alla fall hunnit med både en stabil frukost och en härlig promenad denna tisdag och har bara kvar att packa ner det sista i min nya weekendbag som jag investerade i under gårdagen så är jag sedan redo för två dagar på bortaplan :)


/U

supersmarrig förrätt...


Till förrätt i onsdags serverades en delikat toast med getost, toppat med honung och pinjenötter. Till det en sallad baserad på ruccola och mache, med små kuber av honungsmelon, körsbärstomater och lufttorkad skinka *så ljuvligt för gommen*
 

God förmiddag söndag!

Här har det hunnits med en längre promenad där förbränningen landade på närmare 500 kalorier enligt min finfina pulsklocka, slog dock inte reslutatet från gårdagen men jag är nöjd ändå :) Antalet kalorier som jag numer har till godo denna söndag leder genast till funderingar vad jag ska smälla i mig idag ;)

Hade gärna tryckt i mig förrätten från TC flera gånger om men jag måste säga att jag är lite småt less på all utemat som blivit den senaste tiden så framöver blir det lite mer fokus på hemmamiddagar :) Denna söndag satsar vi på en mustig köttgryta baserat på vårt egna älgkött :)

Vad äter ni för något under veckorna?


/U

bröllopsmiddagen...


Bröllopsinläggen kommer allt mer sällan men tänker desto mer på vår stora dag och till veckan kan vi stotsera med två månader som gifta, även om jag kommer vara på tjänsteresa (igen). Våra gäster behövde i alla fall definitivt inte gå hungriga eller törstiga på vår stora dag med trerätters som i och för sig dukades upp som en buffe, med tillhörande tårta/bakelser och vickning så småningom :)


/U

busy week...


Som fördrink i onsdags blev det en smarrig strawberry daiquiri...


Denna vecka har varit riktigt busy om jag får säga det själv. Har dessutom gått runt med en sån där konstant ilande huvudvärk men nu är den som försvunnen efter en liten tabeltt, bättre sent en aldrig eller hur det nu var ;)

På måndag var jag i Örebro och mellan onsdag och fredag har vi hållit på att testa det analysverktyg som vi ska använda i verksamheten med tillhörande after work i onsdags så nu är jag rätt så sliten. Har dock hunnit med både en shoppingtur och middag efter att jag avslutade min arbetsvecka strax efter fyra. Och nu väntar jag bara på att maken ska pallra sig till soffan så vi kan fortsätta vårt fredagsmys. Tyvärr är nog inte herr blund alltför långt bort så vi får väl se hur mycket av kvällens film "The Adjustment Bureau" jag hinner se innan han kommer på besök ;)


/U

bojkottar internetshopping...



Fy så besviken jag är. Gjorde en beställning från en webbbutik för en tid sedan och idag hade paketet äntligen anlänt. Glad av avin svängde vi förbi på posten, efter jobbet, för att jag äntligen skulle få till det "sista" här hemma men ack så fel av mig. En vara var för det första fel och de andra stämde inte alls in på varken bild eller beskrivning så hela paketet får åka tillbaka :(

Senaste tidens beställningar från nätet har inte riktigt blivit som jag tänkt mig så nu är det färdigshoppat på vissa internetbutiker :( Har verkligen varken tid eller ork att hålla på och ränna på stan i tid och otid men får väl helt enkelt försöka hitta tiden då allt blir så pass mycket bättre när man trivs hemma :) Men nu ska jag sluta deppa, så vad passar inte bättre än en liten filmkväll med maken på hemmaplan denna tisdag. Är rent ut sagt helt färdig efter gårdagens resa men imorgon är jag på topp igen :)


/U

tjänsteresa i Öret...


En fullspeckad dag utan övernattning innebär tyvärr att alla möjligheter till lite utom jobbs aktiviteter får stryka på foten... Bild: Google
 

I morse tog jag och chefen flyget söderut för att så småningom hamna i Örebro för ett projektmöte. Fick innan sommaren möjlighet att börja arbeta i ett nytt prokjekt som löper utanför vår egentliga verksamhet så när min semester tog slut har jag hunnit lägga grunden för de delar jag ansvarar för. Idag fick jag äntligen lite mer kött på benen så nu är det bara att tuta och köra.

Tyvärr hann jag inte ta mig någon närmare titt på hur staden ser ut då det varit en fullspäckad dag. Är precis hemkommen i och med sista flyget till Umeå och nu ska jag bara få i mig något litet innan jag hoppar i sängen. Ska bli minst sagt spännande att se hur trött jag är i morgon bitti ;)


/U

fixarsöndag...


Nya väggupphängda sänglampor ska så småningom få sällskap av två smidiga väggupphängda sängbord....


Här hemma har det fixat och fejjats denna söndag inför den kommande veckan som är rätt fullbokad. Medan maken har städat och dessutom hunnit rensa avloppen :| har jag hunnit till återvinningen med bland annat veckans reklamblad (som bara verkar bli fler och fler) och handlat för veckan. Effektivt är ordet :)

I veckan blir det både till att åka söderut och få besök av lite folk söderifrån så det blir troligen låååånga dagar på jobbet i veckan. Så skönt med en nystädad lägenhet och ett fyllt kylskåp så vi slipper tänka på den biten i veckan :)


/U

god förmiddag lördag...


En utflyktskväll intill älven tidigare i sommar...


Tänkte bara kika in här en snabbis innan vi åker iväg på en liten utflykt. R ska bland annat "investera" lite idag som han själv brukar kalla det ;) Innan dess ska jag duscha och fixa mig i ordning innan vi cyklar iväg, då jag precis är hemkommen från en liten PW. Kommer ha ett överflöd av motionskalorier innan den här dagen är slut :D


/U

chick lit...


Efter höstens läsning börjar det bli dags att leta sig igenom alla författare och hitta sig en ny favorit bland genren chik-lit, då jag nu är inne på dom sista böckerna av Sophie Kinsella...


Så var ännu en arbetsdag till ända och imorgon hägrar helgen. Vi har väl pratat lite om vad vi ska hitta på men personligen längtar jag till att få ta riktiga långpromenad med F i normalt väder, dvs. då det varken är stekhett eller regnar ute, utan mer lagom :) I övrigt suktar jag efter att få mysa ner mig i soffan och påbörja årets höstläsning. Fick efter många om och men en stor bokleverans i förra veckan men ändå saknas två böcker (hmmm...) CDON kan verkligen gå mig på nerverna ibland men men...

Känner i alla fall att jag efter hela dagar jobbandes med regelverk, processer, vägledningar och rutiner behöver få ett litet avstamp från vardagen och läsa något lättsamt. Filten, boken, tekoppen och ett eller annat gott får nog bli min belöning i helgen ;)


/U


onsdagsfika...


Klassisk rabarberpaj med smak av kanel och kardemumma serverades med lite vaniljvisp...


Snart var mittiveckandagen slut och vi har hunnit med både det ena och det andra. Trodde jag hittat dom perfekta tavlorna till köket, men väl inne i stan var dom slut så jag får nog hitta på något nytt att hänga upp på väggen. Har till och med funderat på om jag skulle göra något eget konstverk men det kräver att den kontnärliga ådran är på topp :S

Har äntligen lyckats komma in i rätt dygnsrytm efter att ha varit lite off efter semestern så strax väntar sängen. Numer är det en bok i sängen som verkar vara tricket för att lyckas varva ner och kunna somna men först ska jag kika färdigt på veckans avsnitt av "Leila i Frankrike". Pajen som jag slängde ihop vid middagstid känns inte sådär superkul när jag nu sitter och tittar på programmet men den smakade å andra sidan mycket bra och kvällens gäster verkade dessutom äta med god aptit, så jag är vid gott mod ändå :)


/U

middag på stan...


Förrätt: Västerbottensost paj med romsås & citrussallad


Varmrätt: Black & White som serverades med hemslagen bearnaisesås samt tryffel och rödvinssås


Efterrätt: Mörk choklad cheesecake som serverades med kanelhallon samt aniskryddade rabarber


I lördags blev det middag inne i stan där det dukades upp en tre rätters och idag klassisk makaronilåda, här talar vi om riktiga kontraster, men det är husmanskost all the way :) Maten i lördags var i alla fall helt gudomlig, speciellt oxfilén som nästan smälte i munnen för att den var så mör *mums*

Just nu är R i full fart med att borra för att få upp allt som vi inte "orkat" sätta upp på väggarna i samband med att vi flyttade in och jag övervakar såklart ;) Vi har väl i stort sett bestämt oss för att bo kvar här såtillvida det inte dyker upp något intressant objekt förstås.

Bäst att göra det bästa av situationen även om tapeterna "suger" men men... Har en och annan pryl som är på väg hem till oss i detta nu så när jag fixat färdigt ska ni få er en lite bättre titt än tidigare...


/U

årets tårta...


Riktigt födelsedagsfirande med en "Prinsesstårta" fylld med jordgubbsmousse, vaniljsås och glasscreme. R:s omdöme var att det var den godaste tårta han någonsin ätit, de ni! ;)


God eftermiddag måndag!

Till skillnad från förra måndagen vaknade jag inte till skönsång och paket, däremot rätt så pigg när vi nu inlett min fjärde arbetsvecka.

Skrev aldrig något längre inlägg om min födelsedag då största firande skedde i helgen men jag har mottagit både en och annan present på min bemärkelsedag som jag är mycket nöjd över. Av min man fick jag bland annat en pulsklocka som jag länge velat ha så jag kan effektivisera min träning en aning, så den där tjejmilen känns någorlunda realistisk :) 


/U

helgens klipp...


Mamma och jag delade på hela 12 nummer av nya och gamla nummer av Plaza, Gourmet och Hem ljuva hem för ynka 120 riksdaler. Det är vad jag kallar för ett klipp...
 

Så har mami och K åkt hem och är väl nästan hemma vid det här laget. I fredags, strax innan vårt besök kom, var jag nära till ett nervsammanbrott och nu är jag mycket nöjd och belåten av att ha fått spendera lite tid med människor jag verkligen håller av om man bortser från mannen i huset. Det har varit en mycket trevlig helg och både en och två flaskor rött (kors i taket) har korkats upp i helgen :)

Söndagen i lägenheten är vigd till tvätt och igenomplöjande av några nummer av Plaza Interiör och Plaza Kvinna och sedan lite serier i form av Hellcats och One Tree Hill för att ladda inför den kommande arbetsveckan...


/U

bloggtorkan är ett faktum....

Lägger in en torsdagens så länge...

Väder: Man märker att det börjar lida mot höst...
Outfit: Blåjeans, linnetunika och ballerinor
Gjort: Morgonpromenerat, cyklat till jobbet och nu jobb ;)
Planer: Handla innan finbesöket vi får imorgon
Middag: Viltgryta med potatismos och rårörda lingon
TV-program: Sommar med Ernst och eventuellt klassikern Good morning Vietnam


Roligare än så blir det inte...


/U

happy birthday to me...



Så har man blivit ett år äldre och jag känner nada ;) Senaste åren har det blivit mindre och mindre födelsedagsfirande men i år löper fiandet nästan över hela veckan och på fredag kommer min mamma och K hit för att semestra och såklart fira mig lite extra :)

Hoppas på att detta besök som blir lite längre än våra tidigare besök blir vändpunkten för mig och att vi kan börja planera någon middag eller övernattningar utan att jag ska behöva få panik över det och klara av att bli glad över alla kära vi har som faktiskt har velat komma hit men som jag fått lämna nekande svar till :( Jag håller verkligen tummarna att jag äntligen ska slippa all stress och ångest och istället få njuta en smula! :)


/U

RSS 2.0