en gång i Phuket...


Under vistelsen i Phuket åkte vi iväg till Krabi och öarna därikring, helt klart sevärt!


Igår kom vi äntligen iväg för en lite bio. Är inte så mycket som lockar nu för tiden men svensk komedi brukar ju funka, så därför föll valet på "En gång i Phuket". Känns helt ofattbart att det är två hela år sedan vi var dit men har väl inget större behov att åka dit fler gånger, ser hellre andra delar av världen, men å andra sidan är det väl knappast någon som tackar nej till lite sol och bad till vettiga pengar :) 

Vi sitter som sagt och planerar vår nästa resa just nu och jag kan säga att exempelvis en resa till Maldiverna är sinnesjukt dyrt. Jag fattar helt enkelt inte hur man kan lägga ned nästintill 100.000 kr för två personer under två veckor och då är inte fickpengar medräknat. Men det finns uppenbarligen folk med gott om pengar :)

Undra vart gränsen för när man inte blir lyckligare går i pengasammanhang? Vet att det finns forskning som visar på att efter att lönen överstiger cirka 50 000 kr i månaden försvinner också den lycka som är förknippat med pengar. Pengar skapar verkligen förutsättningar för ett bekymmersfritt liv om man använder sina pengar på rätt sätt, men en hög lön innebär i många sammanhang också ett inkräktande på fritiden och ens familjesituation, så frågan är om det är värt det?


/U

vecka 16...


Kroppen:

Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till. Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare. Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Egna reflektioner:
Igår var vi på vårt tredje samtal hos MVC och fick återigen en bekräftelse på att det är någonting därinne. Klart jag känner av att det händer något med kroppen men det är så mycket annat som händer i livet nu att jag är rädd att jag ska gå för hårt framåt att det ska skada barnet på något sätt. Är fortfarande sinnesjukt trött men tog igår mitt första tillskott av Niferex som jag ska ta varannan dag. BM kom dessutom med en massa andra smarta råd som jag definitivt kommer att anamma medan andra saker som vi pratade om bara får mig att skratta inombords :)

BM gjorde förresten en snabb gissning på könet när hon såg min "fina lilla mage", som hon själv uttryckte det. Kan säga som så att vi har samma känsla :D


/U

en liten sessa...


Alla undrar väl hur en sessa lever så man kan ju undra om en skylt som denna kommer att hänga på lilla Estelles dörr??


Det är väl ingen som undgått att det svenska kungahuset fått ett tillskott i familjen under gårdagen i form av lilla Estelle Silvia Ewa Mary. Själv gissade jag på att det skulle bli en liten Alice eller Astrid men Estelle känns ju väldigt personligt vilket glädjer mig med tanke på kungahusets historia. 

Satt jag och åt min frukost framför nyhetsmorgon när Prins Daniel presenterade att en söt liten prinsessa kommit till världen. Mina hormoner har gått bananas hela veckan så jag vet inte om det var dom eller min skitvecka på jobbet som gjorde mig så känslosam att jag nästan fällde en tår mitt under presskonferensen :S


/U

lite miljöombyte...

Blev en liten tripp till en av Umeås sportbarer under gårdagen. Tanken var middag och bio men efter en lyckad match för Luleå Hockey valde vi att åka hem och satsa på bio nästa helg istället.

Huvudsaken är egentligen att ta sig hemifrån när man redan spenderar tillräckligt med tid hemma och det är verkligen himla skönt med ett miljöombyte efter alla hemmakvällar på grund av min kollosala trötthet. Det är fortfarande lite si och så med min matlust också men det mesta verkar gå ner om jag själv slipper tillaga den :D


/U

3 blir 4...


Bara 5 veckor gammal fick bebisen sin första present i form av den klassiska skallran från BRIO i vit tappning...


När vi i början av december fick se det där plusset på stickan förändrades våra liv totalt. Med en pirrig känsla i magen berättade jag för maken och reaktionen hade inte kunnat bli bättre. Efter en stressig höst med många missade tillfällen för bebisverkstad lyckades vi även om tanken varit att det inte gör något om plusset dröjer på sig lite. Chocken över hur "lätt" det gick har inte riktigt lagt sig ännu men det har väl blivit lite verkligare nu när vi hunnit avverka drygt en tredjedel av graviditeten. Ibland känns det som att dagarna stått still medan det ändra veckor bara flugit iväg...

Idag gick vi in i vecka 15 och jag kan inte annat än längta till i slutet på mars när vi ska få se vem som gömmer sig där inne lite bättre. Vi har redan hunnit vara på två ultraljud. Dels ett då bebisens tillverkningsdatum var lite osäkert samt ett för KUB som visade på ett livligt litet monster med finfina siffror. Kan inte låta bli att vara annat än stolt över vår lilla krabat där inne :)


/U

passivitet...

De senaste veckorna har varit riktigt slitiga men har jag tur är det hela på väg att vända. När jag väl bestämmer mig för att berätta vad som försiggår i våra liv kommer uppdateringarna komma igång igen. Men just nu kommer jag fortsätta med att vara passiv här i bloggen.


/U

melodifestivalen 2012...



Så är det snart dags för Sveriges största musikfest. På lördag drar 2012 år melodifestival igång med artister som: Sean Banan, The Moniker, Abalone Dots, Afro-Dite, Dead By April, Marie Serneholt, Loreen samt Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern.

Kommer såklart sitta bänkade framför detta spektakel. Får se om vi kanske till och med fixar en liten tillställning här hemma med en god middag och lite bubbel i glasen :)


/U


bull- och muffinsbak...


Även om jag skulle behöva inviga Leilas senaste receptsamling blev det den första av de tre senaste böckerna som fick göra mig sällskap under dagens lilla "bakkick"... 


Denna onsdag har verkligen varit ett steg i rätt riktning mot mitt tillfrisknande eller vad jag nu ska kalla det för. Måndagens besök hos fru doktor resulterade i en diagnos likt min egen då det hade med balansorganet att göra men i form av att jag istället fått ett virus/inflammation på balansnerven.

Har i alla fall orkat vara igång lite under dagen och lyckades få ihop både klippta bullängder och snabba kladdkakemuffins med hjälp av lite pauser. Blir trött väldigt snabbt när jag gör något så det är inte helt lätt, men det känns som sagt fortfarande som ett steg i rätt riktning för att vara fit for fight på måndag morgon. Jag befarar ett litet fiasko så imorgon eller på fredag ska jag försöka mig på ett litet krafttag för att undvika detta.

Klockan åtta väntar Sveriges Mästerkock och då kommer jag sitta bänkad med en bit bullängd ich ett stort glas med kall mjölk :)


/U


RSS 2.0