1:a advent..

 
Mossan har inte fått komma på plats i ljusfatet ännu men pyntade så gott det gick ändå...


Så var det första ljuset tänt och juletid officiellt här. Vaknade upp med 15 minusgrader kallt ute och varmt och gossigt under täcket. Planen för dagen var att ta sig in för skyltsöndag men dom planerna skrinlade jag redan när jag upptäckte temperaturen. Hursomhelst ville vår lilla bil inte starta denna söndag ändå så det var nog lika bra att jag satte ned foten direkt =)

Temperaturen till trots tog jag och Falcon oss ut på en dryga timmes promenad tidigare i förmiddags och njöt att den vackra vintersolen och vad mötte vi om inte en vovveflicka till Falcon. Tror minsann vovveflickan fick Falcons hjärta att slå bakut =) Nu kommer jag aldrig kunna gå någon annan väg än den vi gick idag =)


/Ulrika

glöggprovning...


Ska bli spännande att testa de fyra småflaskor med Herrljunga glögg som inhandlades igår eftermiddag efter jobbet...


Det bara snöar, snöar och snöar. Känns som att det gjort det i evigheter nu. Är så himla tråkigt att känna sig såhär fast här hemma även om jag älskar att vara hemma. Har trots det dåligt plogade vägarna tagit mig in till stan idag för bland annat ett bankärende. Så skönt att banken har öppet på lördagar, det kallar jag för kundservice!

Imorgon är det skyltsöndag så då blir det nog ännu en sväng in till stan. Händer något varje helg framöver, så nu är det bara för julkänslorna att krypa fram ur sin vrå =)

Har inte avverkat många knop denna lördag i övrigt men sa snart roa mig med att åka iväg till återvinningen med alla tidningar och sedan handla lite till både bak och middag. Ikväll ska vi ha lite glöggprovning här hemma och sedan kanske alfapet åker fram, var så länge sedan sist och jag får aldrig nog =)


/Ulrika

bröllopsplanering...


Med 390 sidors bröllopsinspiration var det riktigt svårt att motstå senaste numret av Bröllopsmagasinet...


Sedan måndagens tillkännagivande har både mail och sms dimpt ner. Både jag och Mr R tackar ödmjukt för det. Alltid kul när man känner glädjen hos folk i ens närvaro inför detta stora steg som det är för oss båda =) Även om jag skivit några inlägg om bröllop tidigare kommer bloggen givetvis få mer av den varan nu =)

Just nu ligger vi väl aningen efter i planeringen men nu när det är officiellt kan vi förhoppningsvis få massa tips och hjälp av våra nära och kära. Såhär långt har vi i alla fall kommit hittills;


Bröllopsplaneraren

18 månader innan bröllopet

- Gör en bröllopsbudget
- Öppna eventuellt ett bröllopskonto om ni inte haft det sedan tidigare
- Diskutera och hämta in information om vad ni vill
- Välj vigselplats
- Bestäm antal gäster
- Diskutera datum för vigsel


12 månader innan bröllopet

- Bestäm vigseldatum
- Gör gästlista
- Boka vigselplats
- Boka festlokal
- Boka vigselförrättare
- Boka fotograf

9 månader innan bröllopet

- Bestäm tema för festen 
- Boka cateringfirma - under bearbetning
- Boka eventuell solist under bröllopet - under bearbetning
- Boka festens underhållning
- Boka bröllopsnatten
- Boka frisör
- Boka florist

- Köp eller beställ vigselringar - utvalda men inte beställda
- Välj konditor
- Välj ut meny och viner
- Boka bröllopsresa - under bearbetning
- Utse: Värdpar/toastmaster - utvalda men inte tillfrågade ännu

6 månader innan bröllopet

- Boka transport
- Köp eller hyr brudklänning
- Köp eller hyr kläder till brudgum

3 månader innan bröllopet

- Skicka ut inbjudningar
- Välj blommor till brudbukett, corsage och dekorationer
- Beställ blanketter från Skatteverket (hindersprövning och eventuellt byte av efternamn)
- Skicka in hindersprövning

1 månad innan bröllopet

- Gör bordsplacering
- Boka möte med frisör
- Provsmaka menyn
- Prova brudklänningen
- Hämta ut vigselringarna
- Träffa fotograf
- Gör körschema för bröllopsdagen
- Dubbelkolla att alla bokningar stämmer
- Tryck upp vigselprogram, festprogram, menyer och placeringskort
- Köp bordsdekorationer
- Köp morgongåva
- Köp gästgåvor
- Köp en gästbok
- Gå in skorna
- Köp underkläder
- Öva på brudvals
- Träffa vigselförrättaren

1 vecka innan bröllopet

- Gå igenom körschemat med alla inblandade aktörer
- Bekräfta slutgiltiga antal gäster till lokalen
- Gör skisser på bordsplacering så att gästerna hittar rätt
- Gör i ordning en akutväska med plåster, sax och annat nödvändigt
- Packa inför bröllopsnatten och bröllopsresan
- Lämna all telefonnummer till värdparet

1 dag innan bröllopet

- Dekorera kyrka och lokal
- Manikyr
- Koppla av
- Duscha
- Lägg er i tid

The Big Day

- Se till att någon tar ansvar för att allt går smidigt, exempel tårtan
- Bind brudbuketten och corsage
- NJUT

Dagen efter

- Städa lokalen

6 månader efter bröllopet

- Skriv tackkort
- Framkalla foton


Som ni ser återstår mycket att ordna men det ska nog gå vägen då jag idag fick höra att min ena arbetskollega planerade sitt bröllop på endast sex veckor =/


/Ulrika

i silver och vitt...

 
Hos Mias Lustgård har pyntet legat framme länge och jag skulle tro att det blir en tur förbi butiken under morgondagen i väntan på att min "blivande make" gör helg från jobbet...


Här hemma åkte både min ängel (som hängt i mitt sovrumsfönster sedan tidig ålder) och mina julstjärnor till fönstren upp under gårdagen så nu är vi nästan i hamn med julstöket. Blir ytterligare stök i helgen för att få det skinande rent efter ännu en vecka på mitt nya jobb. Hursomhelst är det bara pynt i silver och vitt som gäller då jag känner mig aningen begränsad med dessa beiga färger på väggarna men jag kommer nog antagligen känna mig nöjd ändå =)

Då jag kännt mig supertrött i veckan tänker jag krypa till sängs tiiiidigt denna torsdag kväll då tv-tablån ändå känns aningen tunn...


/Ulrika

24 juni 2011...

 
Om dryga halvåret kommer vi komma ut ur denna kyrka som man och fru...


Jag och R har nu varit tillsammans i drygt sju år och har sedan i våras trevat fram och tillbaka om när vi ska gifta oss och nu när ett frieri skett kan vi äntligen dela med oss det vi planerat sedan en tid tillbaka. Jag och Mr R(ight) kommer att gifta oss den 24 juni 2011.

Sedan vi bokade kyrkan och lokalen i juni har jag gått med ett ständigt pirr i magen och ibland har till och med mitt hjärtat gjort ett glädjeskutt =) Det känns hur bra som helst och vi är jättespända (läs framförallt jag) för hur bröllopsplanerigen ska gå och om jag kommer lyckas få mitt drömbröllop =)
 

/Ulrika

vi ska gifta oss!!!

 
En av två ringar från Schalins...and I love it! =)


Äntligen har min Mr R(ight) friat till mej. Det hände på vår 7åriga förlovningsdag den 1 november och jag skulle inte kunna vara lyckligare. Eftersom att våra nära och kära nu vet om det känns det hur kul som helst att kunna berätta det för er också =) Nu blir det bröllop 2011 ♥


/Blivande Frun ;)

första advenstveckan...


Om inte Sarah Dawn Finers röst kan ge mej julstämning detta år så vet jag inte hur den ska kunna hitta fram...


Så var helgen slut än en gång och första adventsveckan inledd. Spotifylistan har sakta men säkert blivit uppdaterad när jag hittat något jag gillar. Senast idag har Sarah Dawn Finers album Winterland lagts till bland mina favoriter...

Helgen har i alla fall gått utav bara farten. Lördagen umgicks jag med syskonbarnen i stort sett hela dagen och på söndag drog jag och mina systrar till Haparanda för diverse inköp =) Lite glögg från IKEA, doftljus från en inredningsbutik och lite annat smått och gott hamnade i mina shoppingpåsar under gårdagen så nu är vi nog minsann redo för julen =)


/Ulrika

vill ha...

  
Jag är fortfarande på jackjakt, just nu är dessa två från Rut m.fl. de stora kandidaterna...


/Ulrika

kvällsmys...

 


Här kommer ett litet livstecken från mig. Snart fredag och veckan har verkligen gått galet fort. Den ena förordningen har avlösts av den andra och just nu känns det som att det inte får plats så mycket mer i huvudet men detta är ju bara början och utbildningen fortsätter fram till jul så det ska bli spännande :)

Och på tal om jul så är det ju första advent redan nästa helg och jag har ingen aning om hur jag ska lyckas få upp det som ska upp under nästa vecka då det är så mycket annat som ska hinnas med. Får väl i västa fall spendera hela nästa helg med att mysa omkring och komma i adventsstämning, stackars mig ;)

Nu fortsätter kvällsmyset i soffan...


/Ulrika


butiksspan...

 
Synen när jag kom in i butiken var helt underbar och i bakgrunden hördes julmusik, tidigt?! Kanske det men första saffranssnurrar slank ner idag så varför inte? ;)


Efter att klockan ringde ut för dagen traskade jag min lilla promenad från Umestan in till stan. I väntan på skjuts med Mr Right hemmåt tog jag mej en snabbis runt stan och blev alldeles frälst när jag upptäckte en ny inredningsbutik. Har ju fortfarande inte riktigt gjort stan här men det kommer nog någon gång :) Fick inte hem några inredningsdetaljer denna måndag men däremot en maffig tidning med massa inspiration *vardagslyx*

Nu rullar våra svenska fruar på teven och jag har precis fått i mig lite julmust och en saffranssnurra *mums* Sen tror jag minsann att jag ska ta mig an de sista sidorna i Mia Skäringers debutbok som jag först nu fått ro att läsa. Hoppas att trenden håller i sig bara :)


/Ulrika

första dagen...

Gud så det pirrade i min mage imorse när jag steg upp. De två blå slog upp redan kvart över fem denna morgon så då var det bara att stiga upp då jag ändå inte kunde sova mer på grund av all nervositet. Passade därför på att ta en lite längre promenad med Falcon som visade sig vara väldigt avslappnande. Känslan har hållit i sig hyffsat under denna första dag där ett nytt kapitel av mitt liv har tagit sin början! =)

Det har minsann varit en dag full av nya intryck men som tur är så tar min nya chef det rätt bananas så det här ska nog gå bra =) Bara hålla tummar och tår att allt fortsätter att flyta på precis som jag önskar det. Kan ju inte göra annat än mitt bästa! =)

/Ulrika

hallen...

 
Hallen med dom nya vita plastmattorna har nu legat på plats ett tag så jag tänkte att det var dags att ge er en liten visning...


Idag är det söndag och dagen innan jag ska traska till en ny arbetsplats och nya arbetskollegor än en gång och jag är så jäkla nervös så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen =/ Borde ju dock vara van med tanke på att jag fick förflyttning och började om på nytt senast i slutet av augusti detta år men icket...

Hann i alla fall bocka av alla punkter under gårdagen utom shopping och visning (här tänker vi positivt). Kom tillbaka hem vid tretiden och då satte jag mig ned och pysslade med mitt inspirationsalbum för omväxlings skull. Är ju så avkopplande när man väl sitter där så det måste jag börja med oftare =) Insåg att det börjar bli hög tid att gå till hobbybutiken för att investera material till julkorten om jag ska hinna med att knåpa ihop något iår igen men ju oftare man gör det desto mer avancerat blir det, så vi får väl se om det blir. Det finns så mycket material och verktyg jag skule vilja ha för detta ändamål men det blir ju så hiskeligt dyrt när man behöver allt direkt!!!


/Ulrika

fars dag...




Idag den 14 november är det Fars dag och runt om i landet firas detta med pompa och ståt. Så GRATTIS alla pappor i detta avlånga land...


/Ulrika

dagens planer...

 
Både lyktor och granslinga har kommit upp/ut på balkongen så nu får julveckorna komma när dom vill, för vi är redo...


Godmorgon lördag! Här somnade vi i soffan fram till klockan halv fyra inatt för att sedan snubbla in i sovrummet för några till timmars sömn så nu är jag minsann utvilad *härligt*

Ska strax ta och röra ihop lite mannagrynsgröt till frukost denna dag och sedan väntar lite annat smått och gott...

- helgpromenad
- sight-seeing
- eventuell visning
- shopping (om vi hinner)...

Dags att sätta igång med andra ord


/Ulrika

lovely friday...

 
Sista dagen och mitt skrivbord var som vanligt väldigt barskrapat då jag vill ha ordning och reda omkring mig...


Så var sista dagen på min gamla arbetsplats avverkad och ännu ett kapitel i mitt liv avslutat. Bjöd på lite toscakaka och delikatesser för att tacka för min tid på kontoret och i gengäld fick jag en liten blomkvast som numer pryder köksbordet här hemma.

Nu har jag i alla fall ännu en långhelg framför mig och denna fredag har börjat minst sagt bra med morgonmys i soffan framför nyhetsmorgon. Får väl se vad denna helg bär med sig. Samtal om en Kalixtripp var i alla fall upp när vi satt ned vid köksbordet under gårdagens middag, men det var lovat riktigt kallt norrut så vi får väl se...

Nu har frukosten landat lite lagomt i magen så nu ska jag och Falcon ta oss ut på en promenad, dagen till ära tar jag på mig mina nya walkingskor som inhandlades igår efter jobbet.


/Ulrika

gravid vän...


En liten gravidbola med supersöta bebisfötter trillade ner i brevlådan tidigare i veckan... (lägg märke till den snygga refelektionen i kulan ;P)

Fick för några veckor sedan veta att en vän sedan gymnasietiden väntar sitt första barn. Givetvis måste detta uppmärksammas lite och vi (jag och vännen S) längtar så efter att få se på underverket. Som en liten uppmuntran i flytt, som särbo och med stor mage tänkte vi att en gravidbola skulle kunna råda bot på den nuvarande situationen lite.

Idag damp den ner i lådan hos henne och den lät som att den uppskattades så det kändes ju super =)


/Ulrika


sista veckan...

Måndag förmiddag och den sista arbetsveckan på det här bygget. Ser med spänning fram emot den 15:e november då jag traskar in på min nya arbetsplats med helrenoverade lokaler. Vad jag har förstått av planeringen som vi fått hemskickad blir det nog en väldigt lugn första vecka med lite inredningsfix som passar mej som handen i handsken :)

Men än så länge har jag fyra dagar kvar att jobba inklusive denna måndag och lite ska jag väl kunna uträtta trots att motivationen inte riktigt är på topp. Har egentligen inte några riktiga arbetsuppgifter just nu föutom en del administrativa göromål som jag fått äran att ta över för att avbelasta mina kollegor så att dom kan lägga mer tid på kvalitativa utredningar, så det går lite segt som ni kanske förstår ;)

Men nu är lunchen slut och knappt två timmar kvar innan det är dags att packa sig hemmåt för denna dag *lovely*


/Ulrika

happy birthday...

 

"Vad är det för en, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är min mammas födelsedag, hurra, hurra, hurra!"

nybakt...

 
Härligt goda valnötsfrallor blev ett utmärkt mellanmål här hemma i samband med matplanering, tvätt och allmänt söndagshäng...


Tanken med denna söndag var om vi hade varit på hemmaplan, var att medan Mr R skulle vara i skogen så skulle jag åka till bagarstuga med min familj och baka bland annat lite klådda. Klådda är ett typiskt mjukt bröd som gång på gång ses på vårt julbord. Nu blev det inte så denna gång men jag har minsann inte legat på latsidan förde.

Efter några söndagsrepriser slängde jag ihop en deg till valnötsbröd som alltid blir så himla gott. Är även i farten med att skriva vår matsedel för veckan och planera vad jag ska baka till min sista dag på jobbet. Har en del klar men jag vet vad jag är sugen på =)


/Ulrika

frukost vid nydala...


Med några minusgrader på termometern denna 6 november hade ytan på vattnet frusit till is...

 
Mina två finaste...


Fick ett infall denna lördagsmorgon så efter en biltur och efter en kort promenad satte vi oss ned vid sjön och fikade frukost med varm choklad och ostsmörgåsar *gott gott*. Nu är vi hemma igen och jag ska ta en dusch innan vi åker ut på Ersboda och handlar lite måsten hit hem. Är SÅ skönt att det bara är lördag =)


/Ulrika

fredagsmys...


Min bricka med kvivisar och andra lyktor har fått flytta in till köket då vi ändå får plats kring bordet då vi bara är två...


Det blev lite change of plans mitt i allt vilket resulterade i att vi blir kvar här i helgen. Har hursomhelst gått an hela dagen med att få det kliniskt rent här hemma och tvätta lite nu när maskinen fungerar igen, Yeay! =)

Nu på eftermiddagen åkte vi och hyrde tre nya filmer på Hemmakväll, så skönt att få ha filmerna en hel vecka och inte behöva stressa. Maten är i alla fall precis intagen det blev en Ristorante till oss var och ett glas rött till det. Nu fortsätter kvällen i vardagsrummet med film, alfapet och ännu ett glas rött =) Hoppas på en trevlig kväll till alla där ute!


/Ulrika

trivselhus...



Husjakten har tagit ett stort steg framåt sedan vi i tisdags fick ett lånelöfte från banken...


God morgon fredag! Ja ni, hade verkligen sett fram emot en härlig sovmorgon men icket. Har verkligen svårt att orka vara vaken på kvällen. Kontentan av detta blir ju att jag är superduperpigg på morgonen, inte mej emot när jag ändå jobbar men såhär på lediga dagar vore det härligt att kunna sussa till åtta i alla fall..

Fler och fler kandidater dyker i alla fall upp så det kommer minsann bli ett svårt val när vi väl bestämmer oss för om vi vill köpa ett begagnat hus eller om vi vill bygga nytt. Ska bli spännande minst sagt...


/Ulrika


äntligen helg...

 
Idag stod Annas Salami- och briepaj än en gång på veckans matsedel. Den blev verkligen supergod idag då jag pepprade på lite extra krydda *mums* 


Nu är helgen äntligen kommen och jag har precis landat i soffan efter en smarrig salami- och brieostoaj till middag denna torsdag *gott gott*. Vred om nycklen här hemma redan vid tvåtiden och gick genast ut på en härlig promenad med en av mina finaste ♥

Fram tills att vi beger oss norrut imorgon kommer här städas och fejjas för att vi sedan ska kunna komma hem på söndagen utan en massa måsten.

Hoppas att ni får en fin kväll!


/Ulrika

spännande tisdag...

Knallade in på jobbet glad i hågen för en halvtimme sedan efter att varit på ett besök hos tandhygienisten. Att jag inte tog mitt förnuft till fånga lite tidigare. Hade definitivt varit någon tusenlapp rikare då men fler trodde hon inte att jag skulle behöva spendera på många år =)

Blir i alla fall en väldigt kort dag här på kontoret idag då jag och Mr R har ett spännande möte klockan två. Därför är det väl bäst att sätta igång med dagens måsten med andra ord...


/Ulrika


7-årig förlovningsdag...

 
Bjuder på två pussbilder dagen till ära, som togs under vår resa i paradiset Thailand *love is fantastic*


Så var den första vintermånaden här och snart nalkas det första advent även om det är först om ca fyra veckor. Ska minsann bli mysigt =) Här hemma har vi redan det mesta men en och annan detalj är planerad att införskaffas när det närmar sig.

Helgen har varit fantastiskt mysig och lugn men det behöver vi efter förra helgen i snöstorm och den kommande som planeras spenderas på hemorten igen med en extra ledig dag. Ikväll fortsätter myset då jag och Mr R firar 7 år som förlovade. Jisses vad tiden har gått fort. Men att man kan älska någon mer än någonsin är för mej ett under...

Men nu är det dags att sätta igång denna måndag trots att mina två blå slogs upp redan kvart i fem denna måndag morgon...


/Ulrika

RSS 2.0