måndagsträning...

 
Go kväll måndag! Första träningspasset på jag vet inte hur länge är nu avverkat och det behövs verkligen. Jisses amalia vad jobbigt det var!! Kan inte konstatera annat än att jag är i riktigt dålig form. Efter bröllopet förra sommaren gick det bara utför (även om jag inte ens då var i den form jag hoppades på) och med en graviditet på det med x antal kilo har jag en hel del att jobba med. Men med träning runt knuten på måndagar hoppas jag på att bli extra sporrad att ta tag i graviditetskilona till att börja med :)
 
 
/U

höstens middagsbjudningar...

Ikväll står mammas fisksoppa på menyn men är väl så sugen på att koka ihop en riktig smarrig bouillabaisse enligt ovan på någon av våra kommande minddagar...
 
 
Vår lilla tös lever normalt sett enligt skalmans mat och sovklocka men en och annan gång går hon helt bananas och justerar den lite efter smak och tycke, som igår exempelvis. Inbjudna hos grannarna befarade jag det värsta men vår lilla skrutt skötte sig exemplariskt på tacokvällen för att sedan ta igen allt inatt...
 
Trots att det var två trötta föräldrar som vaknade upp till denna torsdag är jag ändå mitt upp i planerna för lite middagsbjudningar som jag skulle vilja boka in inom en snar framtid. Om inte annat måste vi i alla fall bjuda igen grannarna efter gårdagen. Med två hårt arbetande makar/jägare är det dock inte det lättaste att hitta någon lucka i almenackan. Vet dessutom själv hur trött jag var i slutet på min graviditet så det blir nog att trixa lite för att få det hela att gå ihop. Det ska dock bli minst sagt spännande och roligt att se när deras lilla bebis behagar att dyka upp :)
 
 
/U

söndagsaktiviteter...


Det blev totalt sju nya överdelar till skrutt i diverse storlek från Kappahl och Åhlens under dagens shoppingtur helt i min smak med milda färger i lite större storlek...
 
 
SItter nu i soffan med en stor kopp te efter en söndag helt i min smak. Efter en natt med hyffsad sömn låg jag och E i sängen och myste lääänge innan vi klev upp och förberedde oss inför en sväng på stan med både shopping och en fika med J. Planerade dock lite dåligt så pappan fick komma ilandes och hämta oss efter några timmar på vift och med en premiärtur med bussen. Då området vi bor på känns något uttjatat vad gäller promenader kommer nog en och annan busstur bli aktuell för att utöka och vidga mina vyer. Kanske hittar det optimala området för promenader om jag har tur... 
 
 
/U

2012 års upplaga...


Precis som alla andra har jag också fått upp ögonen för årets upplaga av blossa glögg som nu går att förbeställa, klick klick!
 
 
Förra året var det ett himla smusslande och pusslande med de alkoholhaltiga dryckerna vid jul för att inte någon skulle få reda på att vi gick i väntans tider. I år ser jag fram emot att få krypa upp i soffan och dricka en kopp med glögg utan att behöva fundera så mycket på saken :) Jag längtar så till allt som har med julen att göra i år då jag verkligen kommer hinna njuta av den ordentligt!
 
Om årets upplaga med en bladning av ingefära och yuzu står det följande:
"En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet".
 
Med en mätt och belåten dotter, make, fru och hund kan vi nu sjunka ned i soffan framför kvällens film via demand, mycket smidig tjänst om jag får säga det själv. Aldrig har fredagsmyset hållit så hög nivå som nu!
 
 
/U

lillskrutt 1 månad...


En av de bästa investeringar vi gjort till E var att köpa en "sleepyhead" från Barnens Hus. Den mer eller mindre fördubblar hennes små sovstunder och att ligga utan är inte ens att tala om ;)
 
Kontrollerna på BVC avlöper varandra och även dagens månadsbesök gick alldeles strålande. På en månad har E blivit gått från 50 till 52 cm lång och ökat i vikt från 2775g till 3620g. Vår stortjej!
 
Känns som om hela världen mer eller mindre vänts upp och ner. Det nya livet är verkligen långt ifrån vad jag hade kunnat föreställa mig men vi har fått det mest fantastiska man kan föreställa sig. Vår lilla fröken är numer ordentligt stark i nacken och kan lätt fokusera på saker runt ikring. Man märker verkligen hur nyfiken och glad vår lilltjej är fast hennes sovrutiner är uppåt väggarna just nu. Dessutom älskar hon när hennes mamma och pappa busar med henne och tillbaka får man världens gulligaste tysta skratt. Hon är en riktig knösare och låter mer eller mindre hela tiden oavsett om hon är vaken eller om hon sover men det ska bli minst sagt underbart att höra henne skratta och prata!
 
 
/U

P.O.P wantings...

Även om Esters garderob snart svämmar över är man ständigt på jakt efter kläder i större storlekar som är lämpliga i lite kyligare temperaturer så dessa plagg från polarn skulle mer än gärna få komma hem till oss...
 
 
Vaknade till strålande solsken denna söndag men valde ändå att lyfta över E till vår säng och ligga och mysa fram till för någon timme sedan. Finns väl inget bättre än att snosa bebis! Vår lilla dam börjar bli mer och mer vaken på dagarna och denna förmiddag var det bara tvättmaskinens centrifugering som kunde vagga vår lilla tös till sömn, så då får man passa på att få lite egentid med allt från toalettbesök till surfande :)
 
Senare idag har jag planerat en liten promenad och har vi tur kan vi slinka in till min morbror på lite fika även om jag sagt att jag ska hålla mig borta från alla gosaker. Igår när vi var och hälsade på Es kusiner slank det ner en glass och senare på kvällen lite godis  Känns som att jag har något dålig karaktär för tillfället :(
 
 
/U

härliga lördag...


Blommorna här hemma efter vår dotters födsel har avlöst varandra och just nu står en bukett från arbetskollegorna på köksbordet och sprider lite glädje här hemma...
 
 
Här hemma är det bara jag och F som är vaken medan både maken och E snarkar på för fullt i sovrummet. Hela familjen somnade i soffan här ute igårkväll och knatade in till sovrummet först vid nattmatningen klockan 04:00. På tal om soffa så skulle vi verkligen behöva köpa oss nytt men listan på förnyelse är lång men jag tror minsann att det blir en liten sväng ute i möbelaffärerna idag då maken är ledig från jakten idag då vår lilla vovve har ont i tassen, stackarn! Resten av dagen ska vi mysa på för fullt för att ta igen de dagar maken har varit borta.
 
 
/U

bortskämd liten tösabit...

Små sockar till ett litet skruttbarn...
 
 
Vår lilla skrutt har varit bortskämd redan innan födseln och vilket knappast blivit bättre efter födseln. Igår när farmor och farfar var på besök fick hon tre nya set med kläder plus hemmastickade sockar. Är väldigt svag för hemmastickat. Att det dessutom är i dessa dova färger ger ett extra plus i kanten och skulle kunna tänka mig ett hemmastickade koftor i både rosa och vitt till vår lilla tösabit. Får väl se till att hinta till farmor om detta då det blir perfekt att ha under overallen som hon fått/ska få av mormor.
 
Vi är mer eller mindre kittade till tänderna inför vintern men måste iförskaffa både ett fårskinn och en varm åkpåse som håller henne varm under den kyliga vintern här uppe. Åkpåsen Urban eller City från Voksi står därför väldigt högt upp på listan men har även fått upp ögonen för en åkpåse från Bozz med lammskinn, 2MEs åkpåse Kalix och 7AMs B212. Tycker verkligen det är en djungel och skulle vilja hitta en jämförelsesajt där man ser hur de olika påsarna håller temperaturen då detta kommer att vara en avgörande del för oss.
 
 
/U

like a dream...


Tror minsann att vi har både rabarber och jordgubbar infrysta för att röra ihop lite snabb smulpaj likt dessa från alltommat.se tills svärmor och svärfar kommer för att besöka våra små...
 
 
Efter en kritisk eftermiddag/kväll lyckades vi få bukt på vår lilla skrutts magknip. I gengäld gav vår älskade dotter oss mer eller mindre ÅTTA timmars sammanhängande sömn. Att hon skulle fortsätta med sådana nätter är antagligen bara en dröm, men det var helt fantastiskt att få vakna hyffsat utvilad, amma, ta sig en promenad med Falcon utan stress och sedan hinna äta frukost och ta det lilla lugna innan pappan tar sig till jobbet och jag fortsätter dagen med vår lilla tösabit.
 
Idag väntar besök av fammo och faffa aka. gammelmatte och gammelhusse. Hade mer än gärna hunnit göra något gofika även om svärmor skulle ta med sig fika. Att baka och dona är verkligen som terapi för själen.  Får ta mig en titt i skåpen och se vad vi har att jobba med  :)
 
 
/U

kvällsnöje...


Filmerna om Annika Bengtsson är snart avverkade, bara den sista i serien av sex filmer kvar...
 
 
Ännu en ny vecka har tagit sin början och vår lilla skrutt bara växer och växer. Förutom att förundras över E är nöjena inte speciellt många även om maken har lyckats ta sig iväg på lite jakt såsom alltid såhär års. För att blidka sin fru en aningens blev det lite film med tillhörande godispåse under helgen. Numer nöjer vi oss med helgpåsen efter månader med gott i princip varje dag, men det har satt sina spår, så idag tänkte jag hoppa på cykeln för första gången sedan i juli och ta mig en sväng när R väl är på hemmaplan igen :) 
 
Efter en tid med instabilitet i bäckenet tror jag äntligen att vi går mot ljusare tider så snart kan promenaderna bli fler och längre. Något som är mer eller mindre ett måste för att jag ska må bra. Att känna sig så begränsad som jag gjort sedan Es födsel (och innan dessutom) håller på att göra mig heltokig. Att gå runt i hemma i stort sett hela dagarna är verkligen ingenting för mig!
 
 
/U

söndagsfunderingar...


På vår gamla gata i stan...
 
Även om ett nytt kapitel tagit sin början saknar jag verkligen den gamla staden och kan inte annat än fundera på en tillbakaflytt. Jag vet inte varför den gamla staden lockar mer, men jag känner mig verkligen inte hemma här...
 
Skulle mer än någonsin bara kunna ta mitt pick och pack och flytta tillbaka. Förutom att ha försökt rensa mina tankar lite under dagen har jag under kvällen hittat ett och annat intressant boende...
 
 
/U

RSS 2.0