årskrönika...

Året har i mångt och mycket handlat om förändring och förhoppningar om framtiden inte bara för mej och R utan också runt om i världen. Jag och R har verkligen haft ett superår och längtar verkligen tills vi kan börja vårt liv på riktigt. Av våra snart sju år tillsammans har vi båda spenderat större delen av vår tid i skolbänken. Just nu står hela världen på noll och från och med nu kan allt bara bli bättre...vi är redo att börja leva



Året började med att vi firade in det nya året med goda vänner här i Luleå. Ända fram till maj månad bestod mitt liv av träning, långa promenader med Falcon, skidåkning och massvis med kärlek till min älskade R. I maj började jag jobba åt Skatteverket på nytt och där spenderade jag åtta timmar om dagen förutom min lediga vecka i slutet av augusti och fram till sista november. Jag fortsatte med min träning men trappade ner den en aning tills jag helt la av med den efter mina besök hos kiropraktikern, de senaste dagarna har dock kännts bra så jag har höga förhoppningar =) Under hösten då R var på älgjakt spenderade jag många timmar med att måla om våra befintliga möbler. Vi har dessutom blivit flitigare på att hälsa på hos folk, men bättre kan vi =) Jag hann också med några arbetsintervjuer under min tid på Skatteverket men de jobb jag erbjöds var dock kortare än det jag redan hade. Den senaste månaden har bestått av ännu en intervju och massa jobbansökningar. Mitt examensbevis damp ner i brevlådan för någon vecka sedan...så nu har jag något riktigt bra att visa upp =)

Mitt liv i dagsläget präglas av massvis med kärlek och har varit prio nummer ett under det gångna året. Planerna för framtiden har börjat formas. Våra förhoppningar hamnar för sällan på bloggen men det är ett avsteg jag valt att göra. Hur våra liv ser ut i framtiden kan vi bara sia om, därför är det bättre om vi berättar om drömmarna när de väl slår in. Men våra förhoppningar inför 2010 är stora...och året kan väl knappast börja bättre än med vår resa till Thailand om drygt två veckor =)

Gott Nytt År mina vänner, och låt 2010 bli än bättre än 2009 =)


/Björken


förkylda...

R och jag har lyckats bli förkylda. Här hemma nyser vi om vart annat. Men det finns inget som är så effektivt som att knaprar tabletter, puffa nässpray samt att äta massa vitaminer för att få bukt med sånna här baciller =)

Nu rullar Skrållan, Ruskprick och Knorrhane på TV4. Det finns inget som går upp mot Astrid Lindgrens barnböcker och inte minst filmatiseringarna =) Att dessutom kunna ligga under täcket i soffan och bara mysa blir pricken över i:t.


Bild: Google

Det var i alla fall tur att vi handlade allt till Nyårsafton igår =) Nu kan vi bara vila och må gott inom husets fyra väggar...


/Björken

alfapet...

I dag när vi var och roade oss inne i stan fick jag en craving av Alfapet...så det var bara att bege sej till Toys´r us för att inhandla spelet...329 kr kostade det.

 


Det tog nästan tre timmar med resultatet 437/330 fördel mej och vi tror att vi gjort rätt dessutom =)

Nu är kvällen över för min del trots att filmen Scarface fortfarande rullar...


/Björken

klick klick...

Å jag som inte skulle handla något mer nu *suck*
Nåja idag när jag var in på HM i stan hade flera av de kläder som jag ville ha hunnit ta slut...så nu har jag klickat hem treggings som det så fint heter =)



Det blev bland annat dessa...
Hoppas allt hinner komma innan vår resa till thailand bara =)


/Björken


DAP

Vi närmar oss nu den tid som är den jobbigaste tiden för Falcon. Förra året firade vi in det nya året med våra vänner. I år har vi bestämt oss för att vara själva, eftersom att Falcon har det så jobbigt. Värdinnan på förra årets nyårsfest hade köpt en produkt som heter DAP till sina hundar, men som givetvis vår hund också fick ta del av. Både vi och de andra hundarnas matte såg att det blev lite lugnare. Så idag när vi var in till stan så investerade vi också i en DAP.



DAP är en doftspridare med feromon för hundar (men dom finns för katter också). DAP innehåller syntetiska kopior av hundens eget lugnande feromon. Doften hjälper hunden att känna sej trygg i olika situationer.
En uppsättning DAP kostar 420 kr och räcker i ca fyra veckor.

Så det blir mitt lilla tips till alla hundägare =)

Givetvis hoppas vi också att alla andra kan begränsa sitt smällande till tolvslaget så att vi och alla andra hundägare som har rädda hundar hinner ut på ordentliga promenader för att hinna med både den fysiska och psykiska motionen som dom behöver.


/Björken

over-knee stövlar...

Dagen innan julafton fick jag abstinens och var bara tvungen att köpa dom där skorna som jag talade om tidigare. Så nu står ett par svarta over-knee stövlar här hemma. Och dom används flitigt ska jag tala om =)



Och dom är så fiffiga att man till och med kan vika ner dom om man vill =) Prislappen låg på finfina 500 riksdaler =)


/Björken

20 dagar kvar...

Vår resa till Thailand närmar sej verkligen med stormsteg nu. Idag är det 20 dagar tills vi sitter på planet till Thailand. När vi bokade resan var vi sju månader bort. Vår resa kommer börja den 16 januari då vi lyfter från Kallax till Arlanda. Den 17 januari lyfter vi från Arlanda till Amsterdams flygplats. När vi bokade vår resa var planen att vi skulle flyga från Arlanda till Kuala Lumpur direkt men i och med att det sker någon ombyggnation på Arlanda kan planet inte lyfta med full tank och måste därför mellanlanda i Amsterdam. Från Amsterdam flyger vi sedan till Kuala Lumpur och sedan till Phuket. Det blir en lång resa men vi kom verkligen billigt undan.

Det spritter nästan i kroppen på mej i och med att det närmar sej. Har både idag och igår spenderat många timmar framför datorn för att plocka fram lite hotell i olika regioner.

Eftersom att vi landar i Phuket faller det sej ganska naturligt att vi börjar och avslutar vår resa med någon natt här...


Sugar Palm Karon Beach...451 kr/natt



Boat Lagoon Resort...469 kr/natt



Sunset Beach Resort Phuket...571 kr/natt



Best western premier supalai resort and spa...595 kr/natt

Finns massvis med hotell att välja bland...här är bara några. Vår budget är flexibel men givetvis vill vi ju bo så billigt som möjligt och ändå känna att vi inte har snålat för mycket =)

Nu väntar kudden, för imorgan ska det hinnas med mycket...


/Björken

en god jul...

Nu har vi äntligen landat här hemma efter att ha packat upp flertalet med påsar och väskor. De senaste dagarna har bestått i frossande av både mat, efterrätter och julgodis. Så det känns verkligen som att mellandagarna kom lägligt =) Sedan i onsdags har vi sovit hos R´s föräldrar. Vi har förvisso inte haft det dåligt på något sätt men det är så himla skönt att vara hemma igen =)



Under julen har vi tagit det väldigt lungt och bara umgåtts med nära och kära och det är väl precis det julen handlar om!

Några julklappar har jag också fått, dom stämde väl inte riktigt överens med vad jag hade på min lilla lista men jag är ändå tacksam för allt jag fått =)

Så i väntan på det nya året är det bara att önska alla en god fortsättning på den lilla tid som är kvar av detta år...


/Björken



kyligt värre...

Morgonen började med en fantastisk promenad plömsande i snö upp till knäna på vissa ställen, men då vi är många som går inne i skogen så är det uppgått på många ställen...men det bästa av allt var att jag inte hade någon ischias över huvud taget =)


bilden är tagen med mobilen...

Väl hemma upptäckte jag att min sko gått sönder så nu är det bara införskaffa nya. Själva skon har lossnat från sulan som gör att snön hamnar mellan min fot och sulan, har tyckt att jag blivit väl blöt om den ena foten i det tidigare slaskvädret =) 

Senare for vi på vift, och jag hittade faktiskt ett par skor, men inte sådana som jag behöver tyvärr. Hur som helst, när vi kommer ut från affärern vill inte bilen starta. Backen som vi alltid lägger i (eller som jag ettans växel) när vi parkerar ville inte gå ur, jag ville bara gråta floder. Tankarna hann på denna lilla stund som vi inte tog oss någonstans gå till att vi får sitta i lägenheten under jul alldeles ensamna, men givetvis hade det ju inte blivit så eftersom att vi tagit oss "hem" på annat sätt. Nu är vi i alla fall innanför lägenhetens varma väggar, och bilen fungerar och står i vårt garage...och även om den verkar ha det bra så har mina tår lyckats bli isbitar som bara inte vill tina *brr*

Nu väntar fixande och trixande i köket, igår fick jag gjort mozartkulor och snöbollar, idag väntar tillverkning av tryffel. Vi ska även göra jansson och griljera vår egen skinka. Sen blir det vanligt stök, för imorgon åker vi hemåt =)


/Björken

tack...

När jag startade min blogg var min tanke att jag skulle ha det som en dagbok som jag skulle kunna printa ut så småningom för att kunna gå tillbaka senare i mitt liv och se på mej själv och mitt liv även om jag definitivt inte skriver om allt. Under bara den senaste månaden har jag fått en växande skara som är in på min blogg dagligen. Så jag ville bara säga tack för att ni läser, känns verkligen jättekul eftersom att jag inte hade några större förhoppningar om många läsare =)


/Björken


vit jul...

Sedan igår har snön fullkomligt vräkt ner...det har kommit minst två decimeter och mer kommer om jag inte missminner mej. Det var helt fantastiskt att vara ute på promenaden idag...Falcon blir som en lite valp i dessa tider =)



Det blir nog en vit jul i alla fall...var ju inte länge sedan det var bart på backen. Men med dagens spådomar om växthuseffekt vet man ju inte hur länge vi får ha riktig vinter...snön kommer allt senare och smälter aningen fortare...


/Björken

julgodis...

Ikväll ska vi baka några sorters julgodis...idag kom vi hem med allt detta gott efter att vi varit och handlat.



Det blir mozartkulor, vit tryffel, chokladtryffel, mintchokladtryffel och snöbollar =) Tur att vi inte ska äta allt detta själva =)


/Björken

fjärde ljuset...

Igår var det fjärde advent men det sista ljuset tände vi först idag...



När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dan före dopparedan


/Björken

loving curls...

Idag när vi var på vår lilla tripp in till stan fick jag med mej en sån här hem...



...återstår att se om den var ett bra inköp eller inte...


/Björken


lugn helg...

Gårdagen spenderades i hemmets lugna vrå. Det var tänkt att vi skulle kika in hos några bekanta men de var svåra att nå så det blev mys och lite movietime istället. Idag har vi å andra sidan hunnit med både klippning av R, lite shopping, fika och hämtmat för en gångs skull *mums*. Kan tala om att det inte har att göra med den ekonomiska aspekten, snarare för att hemmagjord mat är hundra gånger godare =)

Har försökt boosta mej med julkänslor genom att preppa mej med tvprogram och filmer om julen. Än så länge syns inte dom där julkänslorna till men än har jag några dagar på mej =)

I morgon ska här bakas julgodis...har tänkt mej både en och två sorters tryffel =)



/Björken

fika mitt på dan...

Efter en skön promenad sitter jag nu och njuter av en kopp te med smak av äpple, kanel och russin och så en lussekatt till det...



Vad dagen har att erbjuda återstår att se...



/Björken

julfest...

Gårdagen blev mycket lyckad enligt min mening. Härliga människor, vissa strået vassare än andra =)








Som jag trodde så bjöds det på julbord...



och panacotta med julsmaker till efterrätt...



och så givetvis många glas med härliga drycker och många skratt =)




/Björken

huvudbry...

Känner att energin flödar idag och har redan fått gjort massor. Håller väldigt städat här hemma nu när man går hemma hela dagarna även om jag också får mej lite utflykter lite då och då =) Ikväll är det julfest på jobbet *kul*. Få se om det blir att slå klackarna i taket denna gång?

Har under en period kännt att jag har lite problem med mina öron, vet inte alls vad det är men tinitusen (eller hur det nu stavas) kommer allt oftare och att vara i stora folksamlingar kan vara väldigt jobbigt och ansträngande. Blir det för jobbigt slår det bara av och då slutar det med att jag får låtsas vara med i samtalen och sitta där och nicka och le fast jag inte hör vad någon säger...men jag hoppas på det bästa ikväll =)

Har precis varit på en sen promenad med Falcon och lyssnar nu på mina senaste inköpta julskivor...



Nu ligger temperaturen kring 13 minus vilket är rena värmen i jämförelse med vad det var tidigare i veckan...känns skönt att ta sej ut, utan att frysa trots alla lager med kläder. Provade mej på en lite längre promenad i morse, men denna himla ischias...att det aldrig försvinner. Men det är betydligt bättre, men om jag ska vara ärlig så har mina kiropraktikerbesök bara ställt till det än mer. Tidigare kunde jag träna och promenera utan problem, min vardag just nu skulle vara så mycket bättre om jag bara skulle klara av att röra på mej mer...

Oroar mej lite för hur det ska gå i Thailand, är ju mindre än en månad kvar nu, vilket är helt fantastiskt =) Har i alla fall läst om ett tempel som finns över 3 000 trappsteg upp i Krabi och som jag så gärna skulle vilja se men i dagsläget är jag inte speciellt säker på om jag skulle ta mej upp hela vägen, men jag hoppas verkligen...

Men nu måste jag rycka upp mej, ska ju få mumsa i mej julmat om jag inte missminner mej helt och hållet =)
Bättre tider är på väg =)


/Björken

Tacopaj á la Björk

(5-6 portioner)

1 burk creme fraise
200 g philadelphiaost
600 g färs
1 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
riven ost
purjolök
nachochips

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Bryn färsen, häll i burken med krossade tomater och blanda sedan i påsen med tacokryddan. Medan du bryner färsen kan du blanda creme fraisen tillsammans med philadelphiaost och fördela blandningen i en ugnssäker form. Häll sedan på balndningen med färsen. Strö sedan över riven ost efter egen smak. Toppa med strimlad purjolök. Sätt formen på ungefär vals tre nedifrån och låt gratinera i ungefär 20 minuter eller tills osten har smält. Servera med nachochips. Bon apetit!



/Björken

mitt i veckan...

Sitter som på spikar med mina förhoppningar om att gårdagen gjorde så att jag är den dom vill ha som sin medarbetare *spännande*

Var tidigare ute på min morgonpromenad med Falcon, hela 17 minusgrader ute *brr*. Nu har jag precis avnjutit en frukost med massa gott för magen =)



Snart ska jag träffa min personliga handläggare på arbetsförmedlingen så jag får mej nå penningar =) Sen ska vi och ta våra sprutor inför vår resa till Thailand, inte alls länge kvar nu, bara drygt fyra veckor kvar =)


/Björken

den som lever får se...

Det blev en lång dag. Redan halv sex var jag uppe ur sängen för att ta mej ut på en liten promenad med min älskade vovve. Kvart över sju satt jag på bussen och redo för en full dag av presentation, gruppuppgifter, information och intervju. Min uppfattning om hur dagen gick är ganska delad. Jag gjorde verkligen superbra ifrån mej under vissa delar och gjorde väl mindre bra ifrån mej under andra delar. Men vilken nervositet. Har aldrig varit med om dess like. Från början var jag lugn men blev bara mer och mer nervös under min presentation, men jag tror att jag gjort ett väldigt gott intryck i alla fall =) Nu väntar jag på ett feedbacksamtal som jag antingen får ikväll eller imorgon. Om jag får jobbet får jag inte veta förrän nästa vecka om det är så att jag fått jobbet, annars får jag ett standardbrev där det står att rekryteringsprocessen är avslutad och att dom tillsatt tjänsten med annan sökande...och det vore ju tråkigt. Känner mej verkligen inställd på att få det här jobbet nu!

Så nu håller vi tummar och tår! =)


fjolårets amaryllis...

/Björken

förberedelser...

Här förbereds det i massor inför morgondagen. Både presentation, kompendier och referenser är färdigprintade nu. Nervositeten har varit till och från hela dagen men det är väl just nervös man ska vara för att något ska gå bra? Har också hunnit "stoka" lite, som det så fint heter på bondska här uppe. 

Nu är middagen i ugnen och väntar på att mumsas i...det blev en tacopaj utan pajskal denna måndag som min syster lärt mej göra. Pajen äts tillsammans med nachochips *mums*.



/Björken

lucia i dubbel bemärkelse...

Mätt och belåten och hemma efter en luciakonsert ligger jag nu i soffan med R och betraktar vår julgran med toner av luciafirandet från SVT i mina öron. 
 


Ikväll är det mys i massor som gäller. Pricken över i:et blir filmen "The Holiday". Då återstår det bara att önska er alla en fortsatt trevlig tredje advent och lucia!


/Björken

sköna lördag...

Morgonen började med att vi fick ett litet kylskåp levererat, så att våra kylvaror håller tills de kommer och reparerar det på måndag. Dagen har i övrigt varit skön, skidor och skidskytte på tv heeela dagen =)

Ikväll väntar till att börja med en god middag, sedan är det tänkt att vi ska vidare mot lite glöggmingel hos J. Efter det väntar "Luftslottet som sprängdes". Jag har ganska höga förhoppningar eftersom, om jag inte missminner mej, tyckte att sista boken var den bästa i triologin. Massvis med godis är givetvis obligatoriskt =)


Bild: Google


/Björken

luciafirande...

Idag blev det en spontanbokning av konsert med Norrbottens lucia till imorgon. Ska bli så mysigt =) Har hela hösten velat boka julkonsert men tog aldrig tag i det så att biljetterna hann ta slut. Idag hade jag dock tur att de var någon som makulerat sina biljetter =) Så imorgon hoppas jag på lite extra julstämning med R vid min sida =)


Bild: Google


/Björken

välkommen helg...

Dagen har haft mycket att bjuda på:

- varit på promenad
- bakat lussebullar
- tillverkat ett pepparkakshus
- diskat och städat
- gjort en tripp till schölis
- firat R´s lillebror som fyllde 20 år idag
- upptäckt att vårt kylskåp har gått sönder
- klätt julgranen



- och pluggat lite...

Nu har jag precis lagt mej till rätta och lyssnat på Calles och Eriks första låt. Måste hålla med Bagge om att jag hade velat ha lite mer Erik i hans låt. Men både han och Calle har ju två till låtar på sej att glänsa =) Innan kvällen är över kommer Sverige ha valt sin nästa idol.

Ha en underbart trevlig kväll!


/Björken

pepparkakshus...

Idag fullkomligt sprudlar min energi. Har fått gjort så himla mycket idag. Trodde inte dagen kunde bli bättre än vad den var när jag fick samtal från en rekryterare som ville ha mej på intervju/seminarie den 15 december. Det är förvisso sju andra som också fått denna inbjudan men jag hoppas verkligen att allt ska gå vägen trots att det verkar vara deltester som man ska genomgå...Men någon gång ska det väl vara min tur att glänsa!?

Nu väntar någon timme till med statistikböckerna och sen blir det mera julbak. Lussebullarna som jag gjorde för någon vecka sedan har redan tagit slut. Har dessutom köpt så vi ska sätta ihop ett litet pepparkakshus =) Blev så himla sugen att göra ett efter att ha sett "Pernillas jul" igår.

Det finns verkligen fantastiska skapelser att hitta på internet...

 



/Björken

godmorgon onsdag...

Härliga onsdag! Eller? Den snö som kom sist har snart töat bort så morgonpromenaderna är ett evigt trippande numer, rena isbanan ute =/ Har precis ätit lite frukost i form av smörgås med leverpastej och saltgurka på *mums* Dagen kommer att spenderas här hemma med huvudet djupt nere i skolböckerna. Tror att det blir lite beräkning av normalfördelning, regressionsanalyser och sannolikhetsteori. Det låter väl spännande? =)


Kan i alla fall glädja mej åt den fantastiska doft som hyacinterna
sprider här hemma...


/Björken

julstämning med körsång...

I söndags spenderade jag delar av dagen med min mor. Hon ville ha lite assistans för att få det lite julfint på sin arbetsplats...







Pricken över i:t var att få sitta ner och lyssna till när en kör sjöng massvis med julsånger...ingenting klår den julstämning man får av körer eller andra uppträdanden live=)


/Björken

julstämningen är på G...

Under förra veckan fick jag till slut upp mina egentillverkade bokstäver. Nu är det bara granen som väntar på att få komma upp. Jag tror att det får bli till Lucia. Men julstämningen har redan börja infinna sej hemma hos oss. Jag känner mej verkligen lycklig just nu, vilket jag förvisso har känt mej väldigt länge nu =) Och det är väl det julen handlar om? Kärlek, lycka och gemenskap!


idag blir det nog till att måla tv-bänken vit...


Nu ska jag packa mej iväg till skolan, gick riktigt bra igår så nu ska jag bara lägga i en högre växel så klarar jag nog den där tentan den 17 december =) Vi börjar med en liten fika på STUK...


/Björken

plugga, plugga, pluuugga...

Dagen har spenderats djupt nedsjunken i statistikböckerna, vilket är ett måste om jag vill ta ut en högre examen. Kom hem för ett tag sedan och har hunnit pyssla runt lite här hemma under tiden. Nu ska jag strax sätt mej med böckerna igen och försöka ta mej igenom helst två quizzar tills R kommer hem. Sen får ju Falcon lite sällskap han med =)




/Björken

andra advent...

Nu har vi äntligen fått tända det andra ljuset och julen närmar sej med stormsteg *härligt*



När andra ljuset brinner,
är snart lucia här.
Hon bjuder oss på kaffe,
och bud om julen bär.

                  

Jag och R sitter nu beredda på lite movietime i form av Angels and Deamons *spännande*



...och lite glögg =) Hoppas på en fortsatt trevlig andra advent för er alla!


/Björken


Luleå domkyrka...

I tisdags var det dags för den obligatoriska trippen till Arbetsförmedlingen. Innan hemfärd tog jag mej en tur inne i stan och passerade vår domkyrka...


Klocktornet vätter mot väster men bär ett ur mot alla vädersträck. På
väg in mot stan skymtar man tornet ovanför takåsarna...


Den södra ingången...

Efter min lilla tur bar det av hemåt och utan ett enda inköp. Det var duktigt gjort måste jag säga =)


/Björken

bra dagar...

Har sedan igår kommit igång med avslutandet av mina två sista kurser får att kunna ta ut en högre examen än den jag faktiskt har nu. Det har tagit några dagar för mej innan jag fick någon studiero men så länge som det är fläckfritt på diskbänken går det bra =)



Igår pillade jag med exjobbet. Måste säga att jag är supernöjd med ena halvan men när det kommer till andra halvan vill jag bara dra täcket över huvudet. Vet inte alls hur jag ska få ihop det hela. Idag knatade jag iväg med R till skolan efter lunch, måste säga att det är roligt att sitta på skolan dels för att man hamnar i en viss sinnesstämning samt att det är kul att sitta med R, man får se en helt annan sida av honom =)

Nu väntar middag. Sen åker R "hemåt" själv för att gå jaktprov imorgon *håller tummar och tår*. Då min rygg inte mår speciellt bra beslutade jag mej för att stanna hemma istället för att nöta på den i bilen. Tycker att den borde ha blivit bättre med tanke på att jag var till kiropraktikern idag men icket. Fick idag en liten övning som jag ska göra drygt tio minuter om dagen som innebär att jag ska ligga på golvet och stötta upp min ena höft för att det ska bli rätt belastning. Hoppas att det hjälper =) Hon meddelade dessutom att jag inte får promenera mer än 20-30 minuter åt gången. Jag som tyckte att det var så skönt nu när jag kommer mej ut på lite längre promenader än tidigare, men men jag får helt enkelt ta det om ryggen ska bli bra =)

Ligger nu i val och kval vad jag ska se på ikväll. På spåret är ju en riktig favorit så vi får se om jag inte hamnar där trots att det är semifinal i Idol.

Så mycket till fredagsmys med godis och allt annat gott som man kan tänka sej blir det inte här, men jag har redan släpat täcket till soffan så här blir det att "moja" sej tillsammans med lite julmust =)

Hoppas ni fått en bra start på helgen och att den fortsätter så =)


/Björken


människans bästa vän...

Nu har det både diskats och dammsugits här hemma. Att ha en vovve i pälsfällartid är inte kul...och visst blir jag arg ibland när han inte lyssnar på mina kommandon (vilket varierar rätt kraftigt kan jag tala om) men en hund är nog det bästa sällskapet i många kategorier. Han är vid min sida i ur och i skur =) Kan med andra ord stoltsera med att jag har både hund och sambo som står mej bi.




/Björken

vitt vitt vitt...

Vårt extrarum har under de senaste månaderna varit en måleriverkstad, dels för att torktiden på färgen har gjort att det dröjt lite väl länge. Men nu kan jag "stoltsera" med att ännu en pryl är färdig. Den har nu fått plats i vardagsrummet =) Tidningskorgen hittade jag på Rusta och dessutom till ett mycket överkomligt pris...
 


Nu är det inte länge kvar tills hela lägenheten går i vitt =)


/Björken

önskelista...

När man är lika ung som jag får man "förvänta" sej julklappar =) Så för att förenkla lite tänkte jag att jag lägger upp en liten lista till mina nära och kära av sånt jag kan tänka mej om jag själv får bestämma...

#1


kokbok för 199 kr på bokus.com


#2


överkast för 499 kr på hemtex.se (satsar ju på vitt i hela
lägenheten nu...)


#3

presentkort (på exempelvis stadium eller hemtex) eller lite extrapengar till Thailandsresan =)


...i övrigt önskar jag mej bara god mat och gott sällskap =) Nu är det bara och vänta och se om tomten tycker att jag varit snäll i år =)

/Björken


PS.

Jag och R åkte in till stan i torsdag för lite ärenden och passade samtidigt att gå in på bland annat stadium. Jag som trodde att jag inte "behövde" något mer än vad jag listade upp på min önskalista, ack så fel man kan ha =)

#4                                                           #5
 
 Craftundertröja på Stadium, 299 kr.                                Craftunderbyxa på Stadium, 299 kr.
Craftunderställströja                                   Craftunderställsbyxa 
från Stadium, 299 kr.                                   från Stadium, 299 kr.


#6                                                            #7

Fleecetröja från Stadium, 199 kr.                                Piletröja på Stadium, 499 kr.
Fleedetröja från                                         Pilehoodtröja från
Stadium, 199 kr.                                         Stadium, 499 kr.

#8                                                             #9

 Vantar från Stadium, 249 kr.                                Skidställ på Intersport, 1800 kr.
Vantar från Stadium,                                   Skidställ från Intersport,
249 kr.                                                      1 800 kr.


...nu ska jag väl inte komma på någe mer?! =)


massor av energi...

03.17 inatt klampade R in genom dörren här hemma och kom genast för att ge mej en puss på kinden. Vad jag har saknat dej kära du! Ligger i nuet under filten i soffan och väntar på att det ska bli riktigt ljust ute så att jag får dom där viktiga solstrålarna på mej, men än är det lite för mörkt ute.

Idag ska jag åka in till stan en sväng för att lämna lite papper och så, sen bär det av till skolan. Kände mej som hemma igår när jag strosade omkring på universitetet. Allt känns så annorlunda nu i jämförelse med förra året. Till skillnad från förra året har jag energi och motivationen att ta tag i saker!

Bäst att äta upp min youghurt nu så jag har energi till morgonpromenaden...
Hoppas att ni får en bra dag!


/Björken


dramatik på högsta nivå...

Har hunnit precis allt det jag tänkte att jag skulle göra idag plus lite extra. Köpte mej några hyacinter i söndags som äntligen har fått en plats på köksbänken...


Hittade lite dekoration på Timari...

Nu på eftermiddagen hade systemet för att ta ut studiemeritförteckningen öppnat så jag pallrade mej iväg till universitetet för att få ut ett intyg från examenshandläggarna. Så imorgon bär det av in till stan för att lämna lite papper till min förhoppningsvis framtida arbetsgivare. Pratade med dom idag och mannen i telefonen lät så himla positiv så nu håller jag tummar och tår med risk att bli besviken.

På hemåtvägen gick jag förbi ICA och köpte mej bland annat lite clementiner...500 m från min dörr blir jag dock nästan överkörd av en bil som backar men hinner precis hoppa ner i diket för att undvika en smäll. Vilka idioter det finns. Detta inträffade dessutom på en gågata så man kan ju ifrågasätta hur många indianer som satt i kanoten hos den chauffören.

Först belv jag arg, pekade finger åt honom och skrek en massa förbjudna ord...denna agressivitet förbyttes dock ganska snabbt till skakningar, rädsla och näst intill tårar...

Detta fastställer bara att man bara kan lita på att man själv handlar rätt...men misstag gör även dom bästa!

Nu har mina nerver lugnat sej lite så nu ska jag sätta igång och förbereda lite middag. Min mamma kommer alldeles strax hit som middagsgäst. Idag blir det biffar med ungsrostade grönsaker...


/Björken

fullspäckad dag...

Dagen har börjat med en riktigt skön promenad, det blir verkligen ljust ute när snön väl kommer, vi får bara hoppas att den stannar kvar. Idag är det cirka 7 minus ute, våra termometrar visar alltid olika så man vet inte riktigt vilken man ska lita på...


Dagens morgonpromenad var för ovanlighetens skull ljus...


Falcon skulle helst vilja vara ute hela dagen...


Och jag behöver verkligen både frisk luft, motion och färg på kinderna
så promenaderna kommer att bli både fler och längre från och med nu =)

Nu väntar både hushållssysslor (det ser rent ut sagt förjävligt ut i köket, ett stort diskberg väntar på mej) och startskottet för att bli färdig med mitt exjobb som har legat alltför länge nu (orken bara gick upp i rök i samband med att jag började jobba) så nu har jag verkligen mycket att stå i denna 1a december.


/Björken

första december...

Vaknade lagomt till årets första avsnitt av julkalendern. Har nästan sett på alla julkalendrar sen jag var liten. Kan dock inte utlåta mej ännu om årets, men det ger lite julstämning och är ett bra sätt att slå upp de två blå på.  


Bild: Google


Har precis ätit lite youghurt till frukost med tända ljus och nyhetsmorgon på TV. Nu väntar promenad med Falcon. I natt har det snöat. Det funkar tydligen att gnälla lite =)

Ha en trevlig dag!


/Björken

RSS 2.0