zara kids, newbie, cocoon och vertbaudet...

                  
                 
Här startade dagen med riktigt morgonmys innan jag tassade upp försiktigt från sängen vid nio. Vår fröken verkar vara helt slut som artist efter allt farande under veckan som varit, så idag bara sovs det. Under tiden roar sig mamman med hushållsgöra och spaning på nätet.
 
Har inte alls kommit ihåg att Zara ju har en webshop, så jag tror minsann att det bli lite hemklickande. Har hittat massa fint på nätet på olika sidor den senaste tiden även om Kappahls serie newbie är en stor favorit med deras kläder i vitt, beige, gammelrosa och grått. Med en mamma med stort shoppingbehov fylls skrutts garderob på för jämnan. Har verkligen hittat rätt i djungeln av kläder så nu blir det lättare när man vet vart man hittar allt och slipper springa på affärer som inte har kläder i den stil som pappan och jag vill klä vår skrutt i. Att kläderna dessutom ligger i samma prisklass som de vanliga kedjorna gör inte saken sämre :D
 
Nu ska jag strax börja förbereda dagens middag så att jag hinner få i mig lite innan jag ska och slänga mina två på veckans zumbapass.
 
 
/U

en stund för mig själv...

Här hemma hinns det med många koppar te om dagen, speciellt nu när termometern visar minusgrader var och varannan dag. Tekoppen från Bruka är numer min favorit, som jag fick av min syster för några veckor sedan.
 
 
Hittade senaste mama med Isabel Adrian på omslaget igårkväll när vi kom hem från kusinerna, mostern och killen J. Ska alldeles strax sjunka ned i soffan efter att ha donat sedan vi vaknade vid nio. Den lilla skrutten sover i "sin" säng just nu så det är bara passa på att bara få vara efter en liten pärs inatt. Alla som känner mig vet att jag är en morgonmänniska och inte en kvällsmänniska så det var en något sliten mamma som vaknade upp brevid en liten skitunge som strålade ikapp med solens strålar ;)
 
När damen vaknat ska vi ta oss ut på en liten promenad innan vi börjar förbereda för kvällens middag. Önskar er alla en fin söndag!
 
 
/U

voksi...

I tisdags kom dom första snöflinorna virvlandes ned från himlen. Och dom kom under hela dagen så då passade jag på att ta en premiärtur men vår nya åkpåse som E fått av sin mommo (och moffa)
 
 
Inläggen duggar inte speciellt tätt nuförtiden här inne men desto mer fylls mitt hjärta med kärlek till vår lilla skrutt.Har precis satt igång och jäsa lite deg till en hemmagjord pizza medpepparsalami och mozarella denna fredag. I övrigt njuter vi av livet och för lite dagbok på sidan om bloggen för att senare ha lite koll på vad som sker om dagarna. Idag har bästaste mommo varit på besök en sväng. Mommo som vet precis vad jag vill ha till vår lilla tjej, köpte senast en varm och gosig åkpåse från Voksi, så det tackar och bockar vi lite extra för :)
 
I helgen när pappan är på egna äventyr med Falcon ska jag passa på att ta mig en promenad till moster på andra sidan älven och kanske även tjuva till mig lite middag hos dom när vi ändå är själva här hemma. Är helt övertygad på att vår lilla sessa kommer att sussa alldeles förträffligt under hela promenaden fram :)
 
 
/U

2 månader...

Babygymmet används ofta här hemma nuförtiden under vakna stunder...
 
 
I torsdags den 11 oktober blev så vår lilla skrutt två månader gammal och självklart blev det lite extra gos här hemma då, liksom alla andra dagar ;) I tisdags var vi på ännu en kontroll på BVC vilket visade att vår lilla skrutt fortsätter att växa i stadig takt. Hon mäter nu 55 cm och är hela 4 760 g tung. Det märks tydligt att hon går upp i vikt då det börjar bli lite tyngre för axlarna. Hon har som sagt haft en del att växa ikapp men nu verkar tillväxten plana ut lite även om hon fortfarande ligger under normalkurvan. Vår tösabit följer sin egna lilla kurva liksom i alla andra avseenden också :)
 
Sedan ungefär en vecka tillbaka har jag verkligen kunnat börja njuta lite mer att vara mamma och det är verkligen speciellt på ett fantastiskt sättDet är en aktiv tös vi har här hemma och det skrattas för fullt när man leker med henne. Även babygymmet, babysittern och mobilen ovanför sängen är en stora favoriter. Så roliga att man har lite svårt att komma till ro där och ofta charmar till sig mys och nattning i sin mamma och pappas säng.
 
Efter lite tjorvliga nattningar har vi nu börjat föra in lite rutiner så att vår lilla tjej ska vara ordentligt trött vid nattning. Får väl se om vi lyckas. Just nu äter vår lilla tjej fem gånger om dygnet, sover tre kortare pass på dagen och oftast ett enda långt pass på natten.
 
 
/U

kanelbullens dag aka. rosa bandet...

Till dagens kvällsfika serverades bullar helt enligt seden tillsammans med te tillmig och kaffe till maken...
 
 
Hade helt missat att det var kanelbullens dag tills jag slog på nyhetsmorgon imorse. Kände dock inte för att sätta igång något bullbakande, istället köpte jag hem lite kanelbullar i samband med dagens veckohandling. Känns dessutom extra bra att köpa dom där bullarna då butiken skänker en del av beloppet till rosa bandet. Dagens köp var alltså inte bara gott för magen utan gott för hjärtat också :)
 
 
/U

utvecklingssprång 2...

 
Det var en trött mamma och en trött pappa som startade dagen denna tisdag tidigt tidigt. Efter några lite annorlunda dagar misstänker vi att damen i huset är i fas ett till nästa förändringsperiod som infaller vid omkring 8 veckor. Känns lättare att hantera klängigheten och sömnbristen när man vet att det beror på att fröken håller på att utvecklas. Sist tog det några dagar innan hon var sig själv igen men vi får väl se vad som händer denna gång. Om man lärt sig något under de första sju veckorna så är det att aldrig hoppas för mycket på det ena eller det tredje, för att inte tala om att bli lyrisk när flera timmars sammanhängand sömn händer fler än en dag på raken ;)
 
I förändringsperioden som infaller vid omkring 8 veckor börjar bebisen kunna känna igen enkla mönster i sin omvärld. Barnet upptäcker sina händer och fötter och kan fascineras av hur ljuset kastar sina skuggor på väggen. Det kan ägna lång tid åt att studera mönstret på ett tyg. Det är mycket nytt att vänja sig vid och då behövs en trygg och välkänd omgivning. ”Mammighetsperioden” kan den här gången vara från några dagar upp till två veckor. Barnet blir krävande. Skrikande är det bästa sättet att visa hur jobbiga de stora förändringarna är. Känsliga barn gråter mer än tidigare. De flesta lugnar sig om de får vara nära mamma och pappa. Andra språnget är en milstolpe i utvecklingen. Efter det vet föräldrarna vilka färger, smaker, lukter och ljud deras barn tycker bra eller illa om.
 
Har precis fått i mig lite mat efter en del bökande under natten och morgonen. Ska försöka passa på att krypa ner under täcket och förhoppningsvis få mig några minuters sömn. Wish me good luck
 
 
/U

RSS 2.0