en gång i Phuket...


Under vistelsen i Phuket åkte vi iväg till Krabi och öarna därikring, helt klart sevärt!


Igår kom vi äntligen iväg för en lite bio. Är inte så mycket som lockar nu för tiden men svensk komedi brukar ju funka, så därför föll valet på "En gång i Phuket". Känns helt ofattbart att det är två hela år sedan vi var dit men har väl inget större behov att åka dit fler gånger, ser hellre andra delar av världen, men å andra sidan är det väl knappast någon som tackar nej till lite sol och bad till vettiga pengar :) 

Vi sitter som sagt och planerar vår nästa resa just nu och jag kan säga att exempelvis en resa till Maldiverna är sinnesjukt dyrt. Jag fattar helt enkelt inte hur man kan lägga ned nästintill 100.000 kr för två personer under två veckor och då är inte fickpengar medräknat. Men det finns uppenbarligen folk med gott om pengar :)

Undra vart gränsen för när man inte blir lyckligare går i pengasammanhang? Vet att det finns forskning som visar på att efter att lönen överstiger cirka 50 000 kr i månaden försvinner också den lycka som är förknippat med pengar. Pengar skapar verkligen förutsättningar för ett bekymmersfritt liv om man använder sina pengar på rätt sätt, men en hög lön innebär i många sammanhang också ett inkräktande på fritiden och ens familjesituation, så frågan är om det är värt det?


/U

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0