banoffe pie...


Bland gosakerna på gårdagens lilla julmingel fanns bland annat en enkel variant på Leilas Banoffe pie. Verkligen supergott och enkelt, dock aningens tidskrävande.


4-5 portioner

Ingredienser:

1 burk kondenserad mjölk
1 banan
minst 12 stycken små pepparkakor
2,5 dl grädde
blockchoklad


Gör så här:

Börja med att ta bort etiketten på burken och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens. Ta sedan upp burkarna och låt dem svalna. I väntan på att burkarna ska svalna kan du vispa grädden fluffigt och skiva bananerna. Krossa sedan pepparkakorna och fördela pepparkakssmulorna mellan glasen innan du brer över den nykokta kolan och ett lager av skivad banan. Skeda sedan över grädden och toppa med riven mörk choklad. Voila!


/U


Kommentarer
Postat av: Elin

åh, vad gott det här lät då, måste jag testa nån gång...snart :)

2011-12-15 @ 23:19:00
URL: http://elliinh.blogg.se/
Postat av: Sandra, 17 år & snart 2-barns mamma

Ser farligt gott ut! ;)

2011-12-16 @ 17:33:32
URL: http://enligtsandra.webblogg.se/
Postat av: ida

MUMS ! :)

2011-12-21 @ 14:08:57
URL: http://dansidaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0