våra tankar kring bröllopet...

   
I all stress kring bröllopet med packning och övriga förberedelser var jag "tvungen" att ta en titt på hur utbudet för våra bröllopsgäster klädmässigt ser ut och vad kan jag säga, det finns mycket fint! Skulle mer än gärna gå på ett bröllop som gäst nu i sommar men förhoppningsvis börjar det rulla på bland våra vänner nu så till nästa år kanske?


Gästerna:
För några veckor sedan gick datumet för O.S.A ut och kunde då kontatera att alla förutom två par kommer närvara på vår stora dag, vilket känns superroligt! Även om jag personligen (även R håller med) tyckte att det var jättetråkigt att speciellt ett av paren inte kommer med tanke på vår relation till dem, men men, man kan inte få allt här i livet. När vi diskuterade oss fram till vad vi ville med vårt bröllop var vi tvungen att göra ett val då lokalen som vi valt är aningen liten, rekommendationen är mellan 60 och 70 gäster. Så istället för att bjuda in alla fastrar, mostrar, farbröder, morbröder, kusiner och vad allt nu heter valde vi istället att bjuda in familjen och våra närmsta vänner även om vi även här var tvungen att dra gänsen någonstans.

Klädkod:
Kavaj
är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män kan det vara mörk eller ljus kostym med till exempel en färgad skjorta. Fluga kan användas istället för slips, även om det numera är ovanligt. Vid vigslar efter klockan 15.00 används enligt tradition mörk kostym. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och runt knälång.

Kostnader:
Vi har valt att stå för alla kostnader själva och dessutom bjuda alla på allt. Inga kuertavgifter här inte ;) Enligt inbjudan önskar vi inte heller några presenter även om vi givetvis uppskattar eventuella bidrag till vår resa till staterna nästa vår men det är som sagt valfritt. Ett bröllop firar man bara en gång och då ska våra gäster bara behöva tänka på att ta sig dit och bjuda på sig själva. Ett bröllop är ju inte gratis för gästerna heller då ofta kläder, övenattning och annat tillkommer. Förstår givetvis att alla har olika förutsättningar men såhär resonerade vi kring delar av kostnaderna i alla fall...


/U - med fem dagar kvar som fröken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0