open for business...


Så börjar nyheten vara spridd till de allra flesta och känner mig därför helt bekväm med att öppna bloggen igen. Vi väntar för den som inte förstått barn!! Jag har förvisso inte hårdbloggat den senaste tiden men lite dagbok över de olika graviditetsveckorna kändes helt rätt även om det på vissa plan är väldigt personligt. Är nu i vecka 21 och går under vår vistelse i NY in i vecka 22 :)


Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret:
Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Egna reflektioner:
Veckan har flutit på i en mycket bra takt men har inte reflekterat speciellt mycket över bebis då så mycket annat tagit upp mina tankar. Stödstrumporna är köpta inför resan och om bara några timmar ska jag sätta på mig dom för första gången. Är livrädd för att få proppar nu när jag är gravid och en åtta timmars flygning känns väl inte helt bra i det sammanhanget...


/U

Kommentarer
Postat av: Eva

Grattis Ulrika, har ju helt missat att du är gravid :-) Du är just nu i den delen av grav. som jag tyckte var mest behaglig. Så grattis till det också! Väntar ni tjej eller kille?

2012-04-17 @ 20:39:35
URL: http://renaramagrekiskan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0