4 månader...

På morgonpromenad dagen då stickan precis visat ett litet plus... 
 
 
Igår den 11 december blev vår lilla älskling hela fyra månader. Det är helt sinnes att det var för ett helt år sedan som vi precis fått veta att vi var gravida, närmare bestämt den 1 december. Jag är väl fortfarande aningens chockad över graviditeten och än mer att det är en liten E som pratar och skrattar ikapp här om dagarna, speciellt när hon är nyvaken. Hennes mamma är dessutom väldans poppis ;)
 
Lyckades tajma in månadskontrollen på dagen igår som visade att E växer som hon ska och numer har hittat sin viktkurva som ligger alldeles alldeles under normalkurvan med sina sex och ett halvt kilo. På längden skenar hon totalt och mäter numer 64 cm, tiden går alldeles för fort! Dessutom kan man skönja ett litet litet risgryn som kliar och gör ont i munnen på henne. Stackarn fick knappt någon sömn inatt så idag ligger vi lågt ...
 
På dagarna sjunger, pratar, myser och läser vi böcker. Försöker ta promenader när mammans rygg håller och tränar på det där att vända sig från mage till rygg som hittills bara lyckats en gång men snart får hon nog bukt på det, men hon blir så argså arg så arg så då får mamman försöker bita ihop så gott det går. Gårdagens besök på BVC resulterade dessutom i information om smakportioner, så direkt efter kontrollen knatade vi till coop och köpte mild havregröt, päronpure samt katrinplommonpure. Den vanliga maten ska nu börja introdueras på rekommendation av BVC genom att låta barnet smaka cirka ett kryddmått av mammans eller pappans mat då mjölken ska vara huvudfödan till sex månaders ålder. Vår skruttis har dessutom precis fått börja sitta i sin barnstol så vi vill inte böka på för länge så att hon skadar lilla ryggen i onödan med tanke på familjens historik.
 
 
/U

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0